Σκόρδο -Allium sativum- Αλλιο τό καλλιεργούμενο
Αντισηπτικό των εντέρων, κατά της δυσεντερία και
των ισώσεων, κατά της βρογχίτιδας, ισχυρό αντιπυρρετικό, βοηθά την επούλωση των
πληγών, εντομοαπωθητικό.
Λαχανικό αλλά και μπαχαρικό που προέρχεται από το
φυτό Allium Sativum. Μικρό φυτό το οποίο μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 70 εκατοστά με μικρά
ροζ-λευκά ή λευκοπράσινα λουλούδια ή πολλές φορές μικρούς κοκκινωπούς βολβούς
αντί για άνθη. Ανθίζει τους καλοκαιρινούς μήνες, από τον Ιούνιο ως τον
Αύγουστο, και το συναντάμε στην Ευρώπη και σε χώρες της Ασίας. Γνωστό και με το
όνομα Aλλιο το εδώδιμο.
θά τό πουμε περισσότερο φάρμακο,
παρά ωφέλιμο λαχανικό, γιατί έτσι είναι.
Άλλο ζήτημα αν ώς καρύκευμα είναι εκλεκτό και πολύ αγαπητό σέ πολλούς ανθρώπους, παρά τήν αποκρουστική μυρωδιά του γιά τις περισσότερες περιπτώσεις.
Τό ότι τό σκόρδο είναι απολυμαντικό καί διασταλτικό των αίμοφόρων αγγείων, αυτές του οί ιδιότητες ανήκουν βέβαια στόν φαρμακευτικό τομέα.
πολύς κόσμος θεωρεί τό σκόρδο ωφέλιμο γενικά παραβάλλοντας το μέ τό κρομμύδι.
Όμως αυτό δέν συμβαίνει.
Τό κρομμύδι, πού είναι καί φάρμακο γιά ώρισμένες περιπτώσεις, είναι συγχρόνως καί εξαιρετικό αχανικό καί ωφέλιμο γενικώτερα στόν οργανισμό, κυρίως τό ωμό.
Αλλά ας έλθουμε στίς φαρμακευτικές ίδιότητες του σκόρδου, πού οφείλονται στά συστατικά του καί, πού ένα άπό αυτά είναι ή «Αλιζίνη» ή ουσία εκείνη πού δίνει τή γνωστή μυρωδιά τοu σκόρδου.
Τό σκόρδο περιέχει ιώδιο.
Εσωτερικώς, τό σκόρδο είναι τονωτικό το στομάχου, όμως ή τροφός πρέπει νά τό άποφεύγει.
Είναι αρκετά γνωστή ή ιδιότητα του σκόρδου νά «ρίχνει» την πίεση τοϋ αίματος — ιδιότητα κατά της υπερτάσεως μέ την διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων.
Παρασκευάζεται φάρμακο μαζί μέ οινόπνευμα — 25 σκελίδες σκόρδο σε 200 γραμ. οινόπνευμα 90 βαθμών —.
Από αυτό εικοσιπέντε σταγόνες σε ένα λίτρο ξίδι δίνουν καλό αντισηπτικό.
Ακόμη τό σκόρδο είναι κατά του Άρθρίτη, και κατά του πυρετού (τυφοειδους πυρετου).
Κατά του πλευρίτη, της φαρυγγίτιδος και Λαρυγγίτιδας. Καί ακόμη, κατά της φυματιώσεως καί του κοκκύτη.
Πιστεύεται δτι τό σκόρδο δίνει μακροζωία Είναι σίγουρο απολυμαντικό καί κατά τών αμοιβάδων. Ωφελεί στις περιπτώσεις ρευματικών πόνων μέ κατάπλασμα.
Είναι ακόμη, κατά της άρτηριοσκληρώσεως, κατά της υπερτάσεως καί δυναμώνει τά νευρα καί τήν καρδιά.
Έξ άλλου, επίσης γνωστό είναι, ότι τό σκόρδο είναι φάρμακο κατά τών σκουληκιών τών εντέρων, είναι δέ καί αντιπυρετικό.
Στήν περίπτωση του άσθματος είναι άποχρεμπτικό ώς αφέψημα ζεστό μαζί μέ γάλα.
«Στήν κτηνιατρική είναι πολύ χρήσιμο τό σκόρδο ώς αποτελεσματικό κατά του «μετεωρισμού» (φουσκώματος τών ζώων).
Γιά τήν περίπτωση αυτή σέ ένα λίτρο γάλατος κρύο διαλύουν ένα κεφάλι σκόρδου ώμου άφου τό κοπανίσουν.
Τό παρασκεύασμα αυτό διατηρείται καλά κλειστό σέ μπουκάλι, καί οταν παλιώση γίνεται πολύ αποτελεσματικό.
Η δόση είναι γιά μεγάλα ζώα μισό λίτρο καί γιά μικρά ένα ποτήρι».
Έξωτερικώς. Τό σκόρδο δρα σάν «βυζικάντι», πού καταπραΰνει τούς νευρικούς πόνους καί τούς ρευματισμούς.
Κατάπλασμα παρασκευαζόμενο μέ σκόρδο ενεργεί επανορθωτικά στους ιστούς ώρισμένων ελκών.
Κατάπλασμα σέ πυορροουσα πληγή τήν θεραπεύει γρήγορα.
ή φαρμακευτική χρησιμότητα του σκόρδου είναι πολύ μεγάλη.
Τό μόνο κακό, η μυρωδιά του, πού στήν περίπτωση, πού παίρνεται γιά φάρμακο γίνεται περισσότερο δύσληπτο, άλλά τό φάρμακο είναι φάρμακο καί οχι αρωματικός καρπός.
Άλλο ζήτημα αν ώς καρύκευμα είναι εκλεκτό και πολύ αγαπητό σέ πολλούς ανθρώπους, παρά τήν αποκρουστική μυρωδιά του γιά τις περισσότερες περιπτώσεις.
Τό ότι τό σκόρδο είναι απολυμαντικό καί διασταλτικό των αίμοφόρων αγγείων, αυτές του οί ιδιότητες ανήκουν βέβαια στόν φαρμακευτικό τομέα.
πολύς κόσμος θεωρεί τό σκόρδο ωφέλιμο γενικά παραβάλλοντας το μέ τό κρομμύδι.
Όμως αυτό δέν συμβαίνει.
Τό κρομμύδι, πού είναι καί φάρμακο γιά ώρισμένες περιπτώσεις, είναι συγχρόνως καί εξαιρετικό αχανικό καί ωφέλιμο γενικώτερα στόν οργανισμό, κυρίως τό ωμό.
Αλλά ας έλθουμε στίς φαρμακευτικές ίδιότητες του σκόρδου, πού οφείλονται στά συστατικά του καί, πού ένα άπό αυτά είναι ή «Αλιζίνη» ή ουσία εκείνη πού δίνει τή γνωστή μυρωδιά τοu σκόρδου.
Τό σκόρδο περιέχει ιώδιο.
Εσωτερικώς, τό σκόρδο είναι τονωτικό το στομάχου, όμως ή τροφός πρέπει νά τό άποφεύγει.
Είναι αρκετά γνωστή ή ιδιότητα του σκόρδου νά «ρίχνει» την πίεση τοϋ αίματος — ιδιότητα κατά της υπερτάσεως μέ την διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων.
Παρασκευάζεται φάρμακο μαζί μέ οινόπνευμα — 25 σκελίδες σκόρδο σε 200 γραμ. οινόπνευμα 90 βαθμών —.
Από αυτό εικοσιπέντε σταγόνες σε ένα λίτρο ξίδι δίνουν καλό αντισηπτικό.
Ακόμη τό σκόρδο είναι κατά του Άρθρίτη, και κατά του πυρετού (τυφοειδους πυρετου).
Κατά του πλευρίτη, της φαρυγγίτιδος και Λαρυγγίτιδας. Καί ακόμη, κατά της φυματιώσεως καί του κοκκύτη.
Πιστεύεται δτι τό σκόρδο δίνει μακροζωία Είναι σίγουρο απολυμαντικό καί κατά τών αμοιβάδων. Ωφελεί στις περιπτώσεις ρευματικών πόνων μέ κατάπλασμα.
Είναι ακόμη, κατά της άρτηριοσκληρώσεως, κατά της υπερτάσεως καί δυναμώνει τά νευρα καί τήν καρδιά.
Έξ άλλου, επίσης γνωστό είναι, ότι τό σκόρδο είναι φάρμακο κατά τών σκουληκιών τών εντέρων, είναι δέ καί αντιπυρετικό.
Στήν περίπτωση του άσθματος είναι άποχρεμπτικό ώς αφέψημα ζεστό μαζί μέ γάλα.
«Στήν κτηνιατρική είναι πολύ χρήσιμο τό σκόρδο ώς αποτελεσματικό κατά του «μετεωρισμού» (φουσκώματος τών ζώων).
Γιά τήν περίπτωση αυτή σέ ένα λίτρο γάλατος κρύο διαλύουν ένα κεφάλι σκόρδου ώμου άφου τό κοπανίσουν.
Τό παρασκεύασμα αυτό διατηρείται καλά κλειστό σέ μπουκάλι, καί οταν παλιώση γίνεται πολύ αποτελεσματικό.
Η δόση είναι γιά μεγάλα ζώα μισό λίτρο καί γιά μικρά ένα ποτήρι».
Έξωτερικώς. Τό σκόρδο δρα σάν «βυζικάντι», πού καταπραΰνει τούς νευρικούς πόνους καί τούς ρευματισμούς.
Κατάπλασμα παρασκευαζόμενο μέ σκόρδο ενεργεί επανορθωτικά στους ιστούς ώρισμένων ελκών.
Κατάπλασμα σέ πυορροουσα πληγή τήν θεραπεύει γρήγορα.
ή φαρμακευτική χρησιμότητα του σκόρδου είναι πολύ μεγάλη.
Τό μόνο κακό, η μυρωδιά του, πού στήν περίπτωση, πού παίρνεται γιά φάρμακο γίνεται περισσότερο δύσληπτο, άλλά τό φάρμακο είναι φάρμακο καί οχι αρωματικός καρπός.
Στην Αίγυπτο είναι γνωστό εδώ και 5.000 χρόνια και
το θεωρούσαν ιερό. Είναι γνωστό ότι οι εργάτες που έχτισαν τις πυραμίδες
έπαιρναν το πρωί μια σκελίδα σκόρδο σαν τονωτικό και αντισηπτικό. Στην αρχαία
Ελλάδα οι αθλητές έτρωγαν σκόρδο σαν τονωτικό πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πολλοί πολιτισμοί το εκτίμησαν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και έχουν
γραφεί πολλά σχετικά. Βοηθά σε μια μεγάλη γκάμα παθήσεων, από το άσθμα μέχρι
τον καρκίνο. Χρησιμοποιούνται οι σκελίδες του βολβού και το αιθέριο έλαιό του.
Για οικιακή χρήση για να διατηρηθούν για καιρό, συνήθως οι πλεξούδες κρεμιούνται σε χώρο που αερίζεται καλά. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ωμό στις σαλάτες και σε πολλά φαγητά. Στο αρνί (ψητό, σπάλα, μπούτι, κοτολέτα, ραγκού), ψάρι (ψητό, κατσαρόλα), ωμό σε σαλάτες., παντα με σκορδο.!!
Μια πρόταση για πρωινό είναι: κοπανισμένο σκόρδο με παρθένο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό αλειμμένο σε μια φέτα ψωμί.
Για να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του, μπορούμε να μασήσουμε 2-3 κόκκους καβουρντισμένους καφέ ή μερικούς σπόρους γλυκάνισου ή ένα κλωναράκι μαϊντανό, ένα μήλο ή κάρδαμο (οι εραστές καλό θα ήταν να τρώνε και δυο). ……
Στη Γαλλία χρησιμοποιούνε μια αλοιφή φτιαγμένη από κοπανισμένο σκόρδο, ζυμωμένο με βαζελίνη ή λίπος και λάδι, γνωστή σα "μουστάρδα του διαβόλου", πολύ αποτελεσματική για τα πρηξίματα που δεν συνοδεύονται από μελανιές.
Το σκόρδο απαγορεύεται στις γυναίκες που θηλάζουν γιατί προκαλεί κολικούς στο μωρό. Ο βολβός του σκόρδου αποτελείται από σκελίδες και περιέχει αιθέριο έλαιο με έντονη οσμή και καυτερή γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη τη μεσογειακή μαγειρική και γαστρονομία. Αντισηπτικό, καταπολεμά τις μολύνσεις και τα παράσιτα των εντέρων. Ορεκτικό, βοηθά στη χώνεψη και στη δυσκοιλιότητα. Ευεργετικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης. Σε εξωτερική χρήση, καταπραΰνει τις φλεγμονές των αρθρώσεων και τους ρευματισμούς.
Για οικιακή χρήση για να διατηρηθούν για καιρό, συνήθως οι πλεξούδες κρεμιούνται σε χώρο που αερίζεται καλά. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ωμό στις σαλάτες και σε πολλά φαγητά. Στο αρνί (ψητό, σπάλα, μπούτι, κοτολέτα, ραγκού), ψάρι (ψητό, κατσαρόλα), ωμό σε σαλάτες., παντα με σκορδο.!!
Μια πρόταση για πρωινό είναι: κοπανισμένο σκόρδο με παρθένο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό αλειμμένο σε μια φέτα ψωμί.
Για να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του, μπορούμε να μασήσουμε 2-3 κόκκους καβουρντισμένους καφέ ή μερικούς σπόρους γλυκάνισου ή ένα κλωναράκι μαϊντανό, ένα μήλο ή κάρδαμο (οι εραστές καλό θα ήταν να τρώνε και δυο). ……
Στη Γαλλία χρησιμοποιούνε μια αλοιφή φτιαγμένη από κοπανισμένο σκόρδο, ζυμωμένο με βαζελίνη ή λίπος και λάδι, γνωστή σα "μουστάρδα του διαβόλου", πολύ αποτελεσματική για τα πρηξίματα που δεν συνοδεύονται από μελανιές.
Το σκόρδο απαγορεύεται στις γυναίκες που θηλάζουν γιατί προκαλεί κολικούς στο μωρό. Ο βολβός του σκόρδου αποτελείται από σκελίδες και περιέχει αιθέριο έλαιο με έντονη οσμή και καυτερή γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη τη μεσογειακή μαγειρική και γαστρονομία. Αντισηπτικό, καταπολεμά τις μολύνσεις και τα παράσιτα των εντέρων. Ορεκτικό, βοηθά στη χώνεψη και στη δυσκοιλιότητα. Ευεργετικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης. Σε εξωτερική χρήση, καταπραΰνει τις φλεγμονές των αρθρώσεων και τους ρευματισμούς.
Για πάρα πολλά χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται ως
μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την
εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή
αντιμικροβιακή δράση. Ο βολβός του σκόρδου χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς
σκοπούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, αφυδατωμένο, ή ως εκχύλισμα. Το
σκόρδο έχει υψηλή συγκέντρωση σε ενώσεις θείου, οι οποίες αποτελούν τις ενεργές
ουσίες. Οι κυρίες ουσίες που περιέχει το σκόρδο είναι η αλλισίνη και η
αλλισινάση. Οι δύο αυτές ουσίες βρίσκονται στο σκόρδο ξεχωριστά και δεν είναι
συνδεδεμένες μεταξύ τους. Όταν το σκέλος του σκόρδου σπάσει, οι δύο αυτές
ουσίες ενώνονται και δημιουργείται η αλλισίνη. Η αλλισίνη είναι η ουσία που
προσδίδει στο σκόρδο την χαρακτηριστική οσμή και γεύση. Για το λόγο αυτό είναι
απαραίτητο το σκόρδο να συνθλίβεται πριν την προσθήκη του στο φαγητό,
προκειμένου να απελευθερωθεί η δραστική αλλισίνη. Σύμφωνα με έρευνες, η
αλλισίνη είναι τοξική για τα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο, τα οξέα του στομάχου
και η θερμότητα εμποδίζουν την ενζυμική δράση της αλλισινάσης, με αποτέλεσμα να
σχηματίζεται μικρότερη ποσότητα αλλισίνης και κατά συνέπεια, το σκόρδο σε μαγειρεμένη
μορφή να έχει λιγότερο ισχυρή θεραπευτική δράση.
Αντισηπτικό των εντέρων, κατά της δυσεντερία και των
ισώσεων, κατά της βρογχίτιδας, ισχυρό αντιπυρρετικό, βοηθά την επούλωση των
πληγών, εντομοαπωθητικό.
Υπέρταση, Καρδιά,
Πυρετός, Αρτηριοσκλήρωση, Εντερικές διαταραχές, Βρογχική καταρροή – Σίγουρα το
καλλίτερο είναι να τρώγεται σκέτο και ωμό, λόγο όμως της δυσάρεστης οσμής του,
μπορεί να τριφτεί και να ανακατευτεί με φρέσκο γάλα ώστε να μην μυρίζει τόσο έντονα.
ΤΟ αγριόσκορδο, για χοληστερίνη, πίεσι και τριγλυκερίδια
Αγριόσκορδο
Χρησιμοποιούμενα Μέρη:
Φρέσκο ολόκληρο το φυτό.
Δράση:
Ανοιξιάτικες αδιαθεσίες (αλλεργίες), Αρτηριοσκλήρωση, Στομαχικές και εντερικές διαταραχές, Καθαρτικό – Το φτιάχνουμε σαλάτα, κατά προτίμηση χωρίς αλάτι.
Ακμή – Κομματιασμένα τα φρέσκα φύλλα εφαρμόζονται σε σπυριά και αποστήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ! να μην αφήνετε πολύ ώρα διότι προκαλεί ερεθισμό! Το δέρμα ίσως να κοκκινίσει ελαφρά μετά την εφαρμογή για λίγο, δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Ξεπλύνετε με νερό.
Χρησιμοποιούμενα Μέρη:
Φρέσκο ολόκληρο το φυτό.
Δράση:
Ανοιξιάτικες αδιαθεσίες (αλλεργίες), Αρτηριοσκλήρωση, Στομαχικές και εντερικές διαταραχές, Καθαρτικό – Το φτιάχνουμε σαλάτα, κατά προτίμηση χωρίς αλάτι.
Ακμή – Κομματιασμένα τα φρέσκα φύλλα εφαρμόζονται σε σπυριά και αποστήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ! να μην αφήνετε πολύ ώρα διότι προκαλεί ερεθισμό! Το δέρμα ίσως να κοκκινίσει ελαφρά μετά την εφαρμογή για λίγο, δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Ξεπλύνετε με νερό.
Σκόρδο
για όλες τις χρήσεις
Για πάρα πολλά χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται ως
μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την
εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων και έχει ισχυρή
αντιμικροβιακή δράση.
Οι ενώσεις θείου και συγκεκριμένα η ουσία αλλισίνη, φαίνεται ότι είναι τα ενεργά συστατικά του σκόρδου. Τα διαθέσιμα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το σκόρδο χρησιμοποιείται για περίπου 5.000 χρόνια, ενώ για 3.000 χρόνια χρησιμοποιείται στην Κίνα στον τομέα της ιατρικής. Ιστορικά, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσει μια πλειάδα παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, των μολύνσεων και των δηλητηριωδών δαγκωμάτων από τα φίδια.
Οι αντιμικροβιακές, αντιθρομβωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σκόρδου, καθώς και η ιδιότητά του να μειώνει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα, έχουν αποδοθεί στην αλλισίνη. Οι αντινεοπλασματικές ιδιότητες είναι πιθανόν να οφείλονται στις ενώσεις θείου ή σε άλλα συστατικά αγνώστου χημικής σύστασης και δομής.
Ανάλυση που πραγματοποιήθηκε το 2000, κατέληξε στο γεγονός ότι το σκόρδο μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, σε ποσοστό μεγαλύτερο από τα placebo-σκευάσματα, αλλά η γενική επίδραση είναι μέτρια (4-6%). Μία πιο πρόσφατη ανάλυση δοκιμών που χρησιμοποίησε σκόνη σκόρδου σε τυποποιημένη μορφή, παρουσίασε σημαντική μείωση των επιπέδων της ολικής χοληστερόλης, της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, σε 8 έως 12 εβδομάδες. Η απόκλιση στο ποσοστό της μείωσης ενδεχομένως να οφείλεται στις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις μελέτες. Μία Ευρωπαϊκή δοκιμή που συγκρίνει το σκόρδο με φάρμακο του εμπορίου, για την μείωση του επιπέδου των λιποπρωτεινών στο αίμα, εντόπισε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό.
Παράλληλα έχει μελετηθεί η ικανότητα του σκόρδου να μειώνει τις τιμές της αρτηριακής πίεσης, κάτι που είναι πασίγνωστο και στο ευρύ κοινό.
Τέλος, η κατανάλωση ενός έως δύο κομματιών ωμού σκόρδου ανά ημέρα, θεωρείται ασφαλής για τους ενήλικες. Η πιο κοινή δυσάρεστη συνέπεια του σκόρδου είναι η μυρωδιά στην αναπνοή και στο σώμα. λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα πρέπει να δείχνουν προσοχή κατά την κατανάλωση σκόρδου, καθώς εμφανίζει αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
Οι ενώσεις θείου και συγκεκριμένα η ουσία αλλισίνη, φαίνεται ότι είναι τα ενεργά συστατικά του σκόρδου. Τα διαθέσιμα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το σκόρδο χρησιμοποιείται για περίπου 5.000 χρόνια, ενώ για 3.000 χρόνια χρησιμοποιείται στην Κίνα στον τομέα της ιατρικής. Ιστορικά, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσει μια πλειάδα παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, των μολύνσεων και των δηλητηριωδών δαγκωμάτων από τα φίδια.
Οι αντιμικροβιακές, αντιθρομβωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σκόρδου, καθώς και η ιδιότητά του να μειώνει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα, έχουν αποδοθεί στην αλλισίνη. Οι αντινεοπλασματικές ιδιότητες είναι πιθανόν να οφείλονται στις ενώσεις θείου ή σε άλλα συστατικά αγνώστου χημικής σύστασης και δομής.
Ανάλυση που πραγματοποιήθηκε το 2000, κατέληξε στο γεγονός ότι το σκόρδο μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, σε ποσοστό μεγαλύτερο από τα placebo-σκευάσματα, αλλά η γενική επίδραση είναι μέτρια (4-6%). Μία πιο πρόσφατη ανάλυση δοκιμών που χρησιμοποίησε σκόνη σκόρδου σε τυποποιημένη μορφή, παρουσίασε σημαντική μείωση των επιπέδων της ολικής χοληστερόλης, της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, σε 8 έως 12 εβδομάδες. Η απόκλιση στο ποσοστό της μείωσης ενδεχομένως να οφείλεται στις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις μελέτες. Μία Ευρωπαϊκή δοκιμή που συγκρίνει το σκόρδο με φάρμακο του εμπορίου, για την μείωση του επιπέδου των λιποπρωτεινών στο αίμα, εντόπισε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό.
Παράλληλα έχει μελετηθεί η ικανότητα του σκόρδου να μειώνει τις τιμές της αρτηριακής πίεσης, κάτι που είναι πασίγνωστο και στο ευρύ κοινό.
Τέλος, η κατανάλωση ενός έως δύο κομματιών ωμού σκόρδου ανά ημέρα, θεωρείται ασφαλής για τους ενήλικες. Η πιο κοινή δυσάρεστη συνέπεια του σκόρδου είναι η μυρωδιά στην αναπνοή και στο σώμα. λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα πρέπει να δείχνουν προσοχή κατά την κατανάλωση σκόρδου, καθώς εμφανίζει αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
D
Knoblauch
(Allium sativum) - Wolle die Ernte
Antiseptische Darm, gegen Ruhr und ISOS bei Bronchitis, hilft starke antipyrretiko die Heilung von Wunden, Insektenschutzmittel.
Gemüse und Gewürzen aus der Pflanze Allium sativum. Kleine Pflanze, erreichen bis zu 70 cm mit kleinen rosa oder weißen Blüten grünlich, manchmal auch rötlichen kleinen Glühbirnen anstelle von Blumen. Es blüht in den Sommermonaten von Juni bis August und ist in Europa und Asien gefunden. Bekannt unter dem Namen Allio essbar.
wir sagen öfter als vorteilhaft Gemüse, weil es ist.
Ein weiteres Problem ist, ob als Gewürz fein und sehr lieb zu viele Menschen, trotz des üblen Geruch in den meisten Fällen.
Die Tatsache, dass Knoblauch ein Desinfektionsmittel ist und die Blutgefäße erweitert der Eigenschaften sind natürlich in der Pharmabranche gehört.
viele Menschen betrachten Knoblauch generell nützlich in Vergleich mit Kuechenzwiebel.
Aber das ist nicht passiert.
DIE Krommydas, die Medizin für bestimmte Fälle ist, ist es auch große und äußerst nützlich im allgemeinen die Körper, vor allem roh.
Aber lassen Sie uns zu den pharmazeutischen Eigenschaften von Knoblauch aufgrund Bestandteile und wo einer von ihnen ist "Alizini" oder Substanz, die die berühmten tou Knoblauchgeruch gibt kommen.
Knoblauch enthält Jod.
Intern wird Knoblauch Straffung der Bauch, aber Essen muss gemieden werden.
Es ist gut Eigentum von Knoblauch bekannt 'werfen' Blutdruck - Hypertonie-Status durch die Erweiterung der Blutgefäße.
Bereiten Sie Medikamente mit Alkohol - 25 Knoblauchzehen 200 g Alkohol 90 Grad -.
Aus diesen 20 Tropfen in einem Liter Essig gibt gute antiseptisch.
Auch Knoblauch ist anti-arthritische und anti-Fieber (Typhus).
In Pleura, Pharyngitis und Laryngitis. Und doch, gegen Tuberkulose und Keuchhusten.
Geglaubt, dass Knoblauch verleiht Langlebigkeit bestimmter Desinfektionsmittel und Anti Amöben. Vorteile bei rheumatischen Schmerzen, die durch Umschlag.
Es ist immer noch gegen Arteriosklerose, Bluthochdruck und stärkt die Nerven und Herz.
Darüber hinaus ist es auch bekannt, dass Knoblauch Anti Darm Würmer ist, und ist und antipyretische.
Im Falle von Asthma als Expectorans Sude hot mit Milch.
"In der Veterinärmedizin ist sehr nützlich, Knoblauch als wirksam gegen die" aufblasen "(Schwellung der Tiere).
Für diesen Fall in einem Liter Milch auflösen ein Kopf kalte Schulter Knoblauch nach Zerkleinerung.
Das Präparat wurde dicht verschlossenen Flasche gehalten wird, und wenn gealtert ist sehr effektiv.
Die Dosis für große Tiere Bier und kleinen Glas. "
Äußerlich. Knoblauch wirkt wie ein "vyzikanti", die Nervenschmerzen und Rheuma lindert.
Poultice mit Knoblauch Mittel bereit zu handeln in bestimmten Geweben Geschwüre.
Poultice IN ITS infizierte Wunde heilt schnell.
oder pharmazeutische Verwendbarkeit Knoblauch ist sehr groß.
Die einzige schlechte Sache, wird der Geruch von dem in Fall, dass Sie über Drogen mehr dyslipto, aber die Droge ist ein Arzneimittel und nicht aromatische Früchte.
Ägypten hat seit 5.000 Jahren bekannt und galt als heilig. Es ist bekannt, dass die Arbeiter, die die Pyramiden in den Morgen baute eine Knoblauchzehe als Tonikum und antiseptisch nahm. Im antiken Griechenland, aß Athleten Knoblauch als Tonikum vor den Olympischen Spielen. Viele Kulturen schätzen es für seine heilenden Eigenschaften und geschrieben haben, eine Menge über. Hilft, eine breite Palette Erkrankungen an Asthma zu erkranken. Verwenden Nelken der Glühbirne und dem ätherischen Öl.
Für den Heimgebrauch, für lange aufrecht zu erhalten, in der Regel Zöpfe hingen in gut gelüfteten Bereichen verwenden. In der Küche verwendet roh in Salaten und in vielen Gerichten. Das Lamm (Braten, Schulter-, Bein, Schnitzel, Ragout), Fisch (gegrillt, pan), roh in Salaten., Immer mit Knoblauch.!
Ein Vorschlag für das Frühstück sind: Knoblauch mit Olivenöl und gehackter Petersilie verschmiert auf einer Scheibe Brot.
Um den Geruch zu neutralisieren, können Sie kauen 2-3 Kaffeebohnen geröstet einige Samen oder Anis oder ein Bund Petersilie, Brunnenkresse oder einen Apfel (die Liebenden wäre gut zu essen und zwei). ......
Frankreich nutzt eine Paste aus Knoblauch, mit Vaseline oder Fett und Öl fermentiert, als "Teufels Senf" sehr effektiv Schwellungen nicht durch Prellungen begleitet bekannt.
Knoblauch verboten Fütterung Frauen, weil sie Koliken Baby verursacht. Die Glühbirne der Knoblauchzehen umfasst und enthält ätherisches Öl mit einem starken Geruch und scharfen Geschmack. Weitgehend in der mediterranen Küche und Gastronomie eingesetzt. Antiseptisch, bekämpft Infektionen und Darmparasiten. Vorspeise, hilft bei der Verdauung und Verstopfung. Wohltuend bei der Senkung des Blutdrucks und des Cholesterins. In den Außeneinsatz, beruhigt die Entzündung der Gelenke und Rheuma.
Seit zu vielen Jahren, ist Knoblauch als Behandlung von verschiedenen Krankheiten eingesetzt, und vor kurzem festgestellt, dass die Häufigkeit von Herz-Kreislauf-Erkrankungen und Tumoren zu reduzieren, und hat starke antimikrobielle Aktivität. Der Kolben der Knoblauch wird für pharmazeutische Zwecke verwendet. Es kann frisch, getrocknet oder als Extrakt werden. Knoblauch hat eine hohe Konzentration an Schwefelverbindungen, die die Wirkstoffe. Die Damen Substanzen in Knoblauch ist allisini und allisinasi. Diese beiden Stoffe sind in Knoblauch getrennt und fand nicht verbunden. Wenn ein Teil des Knoblauchs Pause, diese beiden Substanzen zusammen und schuf die allisini. Die allisini ist die Substanz, die Knoblauch seinen charakteristischen Geruch und Geschmack. Aus diesem Grund ist es notwendig, Knoblauch, bevor Sie die Lebensmittel, um die aktive allisini loslassen zerkleinert. Umfragen zufolge ist die allisini giftig für Krebszellen. Jedoch verhindert die Säuren im Magen und die Wärme der enzymatischen Aktivität allisinasis, was zu geringeren Menge allisini gebildet und folglich die Knoblauch in gekochten Form hat weniger starke therapeutische Wirkung.
Antiseptische Darm, gegen Ruhr und ISOS bei Bronchitis, hilft starke antipyrretiko die Heilung von Wunden, Insektenschutzmittel.
Hypertonie, Herz, Fever, Arteriosklerose, Darmerkrankungen, Bronchialkatarrh - Definitiv besser gegessen wird schlicht und roh, aber warum unangenehmen Geruch, kann es gemahlen und mit frischer Milch gemischt werden, um nicht so stark riechen.
DIE agrioskordo für Cholesterin, Triglyceride und Druck
Agrioskordo
Gebrauchte Ersatzteile:
Frische ganze Pflanze.
Aktion:
Frühling Beschwerden (Allergien), Arteriosklerose, Magen-und Darmstörungen, Epsom - fix Salat, vorzugsweise ohne Salz.
Acne - geschreddert frischen Blätter angewendet Furunkel und Abszesse. ACHTUNG! lassen Sie es nicht zu lange irritierend! Die Haut kann leicht rot nach der Anwendung für eine Weile, es ist etwas beunruhigend. Mit Wasser abspülen.
Knoblauch für alle Anwendungen
Seit zu vielen Jahren, ist Knoblauch als Behandlung von verschiedenen Krankheiten eingesetzt, und vor kurzem festgestellt, dass die Häufigkeit von Herz-Kreislauf-Erkrankungen und Tumoren zu reduzieren und hat eine starke antimikrobielle Aktivität.
Die Schwefelverbindungen, insbesondere die Substanz allisini scheint die aktiven Komponenten von Knoblauch sein. Die verfügbaren Daten zeigen, dass Knoblauch für etwa 5.000 Jahren verwendet wird, und 3.000 Jahren in China wird in der Medizin verwendet. Historisch gesehen, ist Knoblauch auf der ganzen Welt verwendet werden, um eine Vielzahl von Krankheiten, wie Bluthochdruck, Infektionen und giftige Bisse von Schlangen anzugehen.
Die antimikrobielle, antithrombotische und antioxidativen Eigenschaften von Knoblauch und die Fähigkeit, die Ebenen der Lipide im Blut zu senken, haben allisini zugeschrieben. Die Antitumor-Eigenschaften sind wahrscheinlich darauf zurückzuführen sein, Schwefelverbindungen oder anderen Komponenten des unbekannten chemischen Zusammensetzung und Struktur.
Eine Analyse im Jahr 2000 durchgeführt Schluss, dass Knoblauch den Cholesterinspiegel senkt größerer Prozentsatz der Placebo-Formulierungen, aber die Gesamtwirkung ist bescheiden (4-6%). Eine neuere Analyse Tests verwendet Knoblauchpulver in einem standardisierten Format, erheblich reduziert Gesamt-Cholesterin, LDL-Cholesterin und Triglyceride in 8 bis 12 Wochen. Der Unterschied in der Rate der Abnahme kann wegen der Unterschiede zwischen den Studien. Eine europäische Studie zum Vergleich von Knoblauch mit dem Drogenhandel, um das Niveau der Lipoproteine im Blut zu senken, erwies sich als gleich wirksam.
Er hat auch die Fähigkeit von Knoblauch, Blutdruckwerte, die auch für die breite Öffentlichkeit bekannt zu reduzieren untersucht.
Schließlich wird der Verbrauch von ein bis zwei Stücken von rohem Knoblauch pro Tag als sicher für Erwachsene. Die häufigste Folge von unangenehmen Knoblauchgeruch ist der Atem und Körper. Antikoagulantien sollte zeigen, warnen beim Verzehr von Knoblauch als weist antithrombotische Eigenschaften.
Antiseptische Darm, gegen Ruhr und ISOS bei Bronchitis, hilft starke antipyrretiko die Heilung von Wunden, Insektenschutzmittel.
Gemüse und Gewürzen aus der Pflanze Allium sativum. Kleine Pflanze, erreichen bis zu 70 cm mit kleinen rosa oder weißen Blüten grünlich, manchmal auch rötlichen kleinen Glühbirnen anstelle von Blumen. Es blüht in den Sommermonaten von Juni bis August und ist in Europa und Asien gefunden. Bekannt unter dem Namen Allio essbar.
wir sagen öfter als vorteilhaft Gemüse, weil es ist.
Ein weiteres Problem ist, ob als Gewürz fein und sehr lieb zu viele Menschen, trotz des üblen Geruch in den meisten Fällen.
Die Tatsache, dass Knoblauch ein Desinfektionsmittel ist und die Blutgefäße erweitert der Eigenschaften sind natürlich in der Pharmabranche gehört.
viele Menschen betrachten Knoblauch generell nützlich in Vergleich mit Kuechenzwiebel.
Aber das ist nicht passiert.
DIE Krommydas, die Medizin für bestimmte Fälle ist, ist es auch große und äußerst nützlich im allgemeinen die Körper, vor allem roh.
Aber lassen Sie uns zu den pharmazeutischen Eigenschaften von Knoblauch aufgrund Bestandteile und wo einer von ihnen ist "Alizini" oder Substanz, die die berühmten tou Knoblauchgeruch gibt kommen.
Knoblauch enthält Jod.
Intern wird Knoblauch Straffung der Bauch, aber Essen muss gemieden werden.
Es ist gut Eigentum von Knoblauch bekannt 'werfen' Blutdruck - Hypertonie-Status durch die Erweiterung der Blutgefäße.
Bereiten Sie Medikamente mit Alkohol - 25 Knoblauchzehen 200 g Alkohol 90 Grad -.
Aus diesen 20 Tropfen in einem Liter Essig gibt gute antiseptisch.
Auch Knoblauch ist anti-arthritische und anti-Fieber (Typhus).
In Pleura, Pharyngitis und Laryngitis. Und doch, gegen Tuberkulose und Keuchhusten.
Geglaubt, dass Knoblauch verleiht Langlebigkeit bestimmter Desinfektionsmittel und Anti Amöben. Vorteile bei rheumatischen Schmerzen, die durch Umschlag.
Es ist immer noch gegen Arteriosklerose, Bluthochdruck und stärkt die Nerven und Herz.
Darüber hinaus ist es auch bekannt, dass Knoblauch Anti Darm Würmer ist, und ist und antipyretische.
Im Falle von Asthma als Expectorans Sude hot mit Milch.
"In der Veterinärmedizin ist sehr nützlich, Knoblauch als wirksam gegen die" aufblasen "(Schwellung der Tiere).
Für diesen Fall in einem Liter Milch auflösen ein Kopf kalte Schulter Knoblauch nach Zerkleinerung.
Das Präparat wurde dicht verschlossenen Flasche gehalten wird, und wenn gealtert ist sehr effektiv.
Die Dosis für große Tiere Bier und kleinen Glas. "
Äußerlich. Knoblauch wirkt wie ein "vyzikanti", die Nervenschmerzen und Rheuma lindert.
Poultice mit Knoblauch Mittel bereit zu handeln in bestimmten Geweben Geschwüre.
Poultice IN ITS infizierte Wunde heilt schnell.
oder pharmazeutische Verwendbarkeit Knoblauch ist sehr groß.
Die einzige schlechte Sache, wird der Geruch von dem in Fall, dass Sie über Drogen mehr dyslipto, aber die Droge ist ein Arzneimittel und nicht aromatische Früchte.
Ägypten hat seit 5.000 Jahren bekannt und galt als heilig. Es ist bekannt, dass die Arbeiter, die die Pyramiden in den Morgen baute eine Knoblauchzehe als Tonikum und antiseptisch nahm. Im antiken Griechenland, aß Athleten Knoblauch als Tonikum vor den Olympischen Spielen. Viele Kulturen schätzen es für seine heilenden Eigenschaften und geschrieben haben, eine Menge über. Hilft, eine breite Palette Erkrankungen an Asthma zu erkranken. Verwenden Nelken der Glühbirne und dem ätherischen Öl.
Für den Heimgebrauch, für lange aufrecht zu erhalten, in der Regel Zöpfe hingen in gut gelüfteten Bereichen verwenden. In der Küche verwendet roh in Salaten und in vielen Gerichten. Das Lamm (Braten, Schulter-, Bein, Schnitzel, Ragout), Fisch (gegrillt, pan), roh in Salaten., Immer mit Knoblauch.!
Ein Vorschlag für das Frühstück sind: Knoblauch mit Olivenöl und gehackter Petersilie verschmiert auf einer Scheibe Brot.
Um den Geruch zu neutralisieren, können Sie kauen 2-3 Kaffeebohnen geröstet einige Samen oder Anis oder ein Bund Petersilie, Brunnenkresse oder einen Apfel (die Liebenden wäre gut zu essen und zwei). ......
Frankreich nutzt eine Paste aus Knoblauch, mit Vaseline oder Fett und Öl fermentiert, als "Teufels Senf" sehr effektiv Schwellungen nicht durch Prellungen begleitet bekannt.
Knoblauch verboten Fütterung Frauen, weil sie Koliken Baby verursacht. Die Glühbirne der Knoblauchzehen umfasst und enthält ätherisches Öl mit einem starken Geruch und scharfen Geschmack. Weitgehend in der mediterranen Küche und Gastronomie eingesetzt. Antiseptisch, bekämpft Infektionen und Darmparasiten. Vorspeise, hilft bei der Verdauung und Verstopfung. Wohltuend bei der Senkung des Blutdrucks und des Cholesterins. In den Außeneinsatz, beruhigt die Entzündung der Gelenke und Rheuma.
Seit zu vielen Jahren, ist Knoblauch als Behandlung von verschiedenen Krankheiten eingesetzt, und vor kurzem festgestellt, dass die Häufigkeit von Herz-Kreislauf-Erkrankungen und Tumoren zu reduzieren, und hat starke antimikrobielle Aktivität. Der Kolben der Knoblauch wird für pharmazeutische Zwecke verwendet. Es kann frisch, getrocknet oder als Extrakt werden. Knoblauch hat eine hohe Konzentration an Schwefelverbindungen, die die Wirkstoffe. Die Damen Substanzen in Knoblauch ist allisini und allisinasi. Diese beiden Stoffe sind in Knoblauch getrennt und fand nicht verbunden. Wenn ein Teil des Knoblauchs Pause, diese beiden Substanzen zusammen und schuf die allisini. Die allisini ist die Substanz, die Knoblauch seinen charakteristischen Geruch und Geschmack. Aus diesem Grund ist es notwendig, Knoblauch, bevor Sie die Lebensmittel, um die aktive allisini loslassen zerkleinert. Umfragen zufolge ist die allisini giftig für Krebszellen. Jedoch verhindert die Säuren im Magen und die Wärme der enzymatischen Aktivität allisinasis, was zu geringeren Menge allisini gebildet und folglich die Knoblauch in gekochten Form hat weniger starke therapeutische Wirkung.
Antiseptische Darm, gegen Ruhr und ISOS bei Bronchitis, hilft starke antipyrretiko die Heilung von Wunden, Insektenschutzmittel.
Hypertonie, Herz, Fever, Arteriosklerose, Darmerkrankungen, Bronchialkatarrh - Definitiv besser gegessen wird schlicht und roh, aber warum unangenehmen Geruch, kann es gemahlen und mit frischer Milch gemischt werden, um nicht so stark riechen.
DIE agrioskordo für Cholesterin, Triglyceride und Druck
Agrioskordo
Gebrauchte Ersatzteile:
Frische ganze Pflanze.
Aktion:
Frühling Beschwerden (Allergien), Arteriosklerose, Magen-und Darmstörungen, Epsom - fix Salat, vorzugsweise ohne Salz.
Acne - geschreddert frischen Blätter angewendet Furunkel und Abszesse. ACHTUNG! lassen Sie es nicht zu lange irritierend! Die Haut kann leicht rot nach der Anwendung für eine Weile, es ist etwas beunruhigend. Mit Wasser abspülen.
Knoblauch für alle Anwendungen
Seit zu vielen Jahren, ist Knoblauch als Behandlung von verschiedenen Krankheiten eingesetzt, und vor kurzem festgestellt, dass die Häufigkeit von Herz-Kreislauf-Erkrankungen und Tumoren zu reduzieren und hat eine starke antimikrobielle Aktivität.
Die Schwefelverbindungen, insbesondere die Substanz allisini scheint die aktiven Komponenten von Knoblauch sein. Die verfügbaren Daten zeigen, dass Knoblauch für etwa 5.000 Jahren verwendet wird, und 3.000 Jahren in China wird in der Medizin verwendet. Historisch gesehen, ist Knoblauch auf der ganzen Welt verwendet werden, um eine Vielzahl von Krankheiten, wie Bluthochdruck, Infektionen und giftige Bisse von Schlangen anzugehen.
Die antimikrobielle, antithrombotische und antioxidativen Eigenschaften von Knoblauch und die Fähigkeit, die Ebenen der Lipide im Blut zu senken, haben allisini zugeschrieben. Die Antitumor-Eigenschaften sind wahrscheinlich darauf zurückzuführen sein, Schwefelverbindungen oder anderen Komponenten des unbekannten chemischen Zusammensetzung und Struktur.
Eine Analyse im Jahr 2000 durchgeführt Schluss, dass Knoblauch den Cholesterinspiegel senkt größerer Prozentsatz der Placebo-Formulierungen, aber die Gesamtwirkung ist bescheiden (4-6%). Eine neuere Analyse Tests verwendet Knoblauchpulver in einem standardisierten Format, erheblich reduziert Gesamt-Cholesterin, LDL-Cholesterin und Triglyceride in 8 bis 12 Wochen. Der Unterschied in der Rate der Abnahme kann wegen der Unterschiede zwischen den Studien. Eine europäische Studie zum Vergleich von Knoblauch mit dem Drogenhandel, um das Niveau der Lipoproteine im Blut zu senken, erwies sich als gleich wirksam.
Er hat auch die Fähigkeit von Knoblauch, Blutdruckwerte, die auch für die breite Öffentlichkeit bekannt zu reduzieren untersucht.
Schließlich wird der Verbrauch von ein bis zwei Stücken von rohem Knoblauch pro Tag als sicher für Erwachsene. Die häufigste Folge von unangenehmen Knoblauchgeruch ist der Atem und Körper. Antikoagulantien sollte zeigen, warnen beim Verzehr von Knoblauch als weist antithrombotische Eigenschaften.
E
Garlic (Allium sativum) - wool
the crop
Antiseptic intestines, against dysentery and ISOS in bronchitis, strong antipyrretiko helps the healing of wounds, insect repellent.
Vegetable and spice from the plant Allium Sativum. Small plant that can reach up to 70 cm with small pink or white flowers greenish or sometimes reddish small bulbs instead of flowers. It blooms during the summer months, from June to August, and is found in Europe and Asia. Known by the name Allio edible.
we will say more medicine than beneficial vegetable, because it is.
Another issue is whether as a condiment fine and very dear to many people, despite the foul odor for most cases.
The fact that garlic is a disinfectant and dilating the blood vessels of the properties are owned course in the pharmaceutical sector.
many people consider garlic generally useful in comparing it with Bulb onion.
But this is not happening.
THE Krommydas, which is medicine for certain cases, it is also vast, and extremely beneficial in general the body, especially raw.
But let us come to the pharmaceutical properties of garlic, due to constituents and where one of them is "Alizini" or substance which gives the famous tou garlic smell.
Garlic contains iodine.
Internally, garlic is toning the stomach, but food must be shunned.
It is well known property of garlic to 'throw' blood pressure - hypertension status by the enlargement of blood vessels.
Prepare medication with alcohol - 25 cloves garlic 200 g alcohol 90 degrees -.
From this twenty drops in one liter of vinegar gives good antiseptic.
Even garlic is anti-arthritic and anti-fever (typhoid).
In pleural, pharyngitis and laryngitis. And yet, against tuberculosis and whooping cough.
Believed that garlic gives longevity is certain disinfectant and anti amoebas. Benefits in cases of rheumatic pains by poultice.
It is still against arteriosclerosis, hypertension and strengthens the nerves and heart.
Moreover, it is also known that garlic is Anti gut worms, and is and antipyretic.
In the case of asthma expectorant as brews hot with milk.
"In veterinary medicine is very useful garlic as effective against the" bloat "(swelling of animals).
For this case in a liter of milk dissolve a head cold shoulder garlic after crushing.
The preparation was kept tightly closed bottle, and when aged is very effective.
The dose for large animals pint and small glass. "
Externally. Garlic acts as a "vyzikanti", which soothes neural pain and rheumatism.
Poultice prepared with garlic remedies act in certain tissues ulcers.
Poultice IN ITS infected wound heals quickly.
or pharmaceutical utility of garlic is very large.
The only bad thing, the smell of which, in case you make about drug becomes more dyslipto, but the drug is a medicine and not aromatic fruit.
Egypt has been known for 5,000 years and was considered sacred. It is known that the workers who built the pyramids in the morning took a clove of garlic as a tonic and antiseptic. In ancient Greece, athletes ate garlic as a tonic before the Olympics. Many cultures appreciate it for its healing properties and have written a lot about. Helps to a wide range diseases, from asthma to cancer. Use cloves of the bulb and the essential oil.
For home use to maintain for long, usually braids hung in well-ventilated area. In cooking used raw in salads and in many dishes. The lamb (roast, shoulder, leg, Cutlet, ragout), fish (grilled, pan), raw in salads., Always with garlic.!
A proposal for breakfast are: crushed garlic with olive oil and chopped parsley smeared on a slice of bread.
To neutralize the smell, you can chew 2-3 coffee beans roasted some seeds or anise or a sprig of parsley, watercress or an apple (the lovers would be good to eat and two). ......
France uses a paste made of crushed garlic, fermented with vaseline or grease and oil, known as a "devil's mustard" very effective swellings not accompanied by bruises.
Garlic prohibited feeding women because it causes colic baby. The bulb of the garlic cloves comprises and contains essential oil with a strong odor and pungent taste. Used extensively throughout the Mediterranean cuisine and gastronomy. Antiseptic, fights infections and intestinal parasites. Appetizer, helps in digestion and constipation. Beneficial in lowering blood pressure and cholesterol. In outdoor use, soothes the inflammation of joints and rheumatism.
For too many years, garlic is used as a treatment of various diseases, and recently found to reduce the incidence of cardiovascular diseases and neoplasms, and has strong antimicrobial activity. The bulb of the garlic is used for pharmaceutical purposes. It can be used fresh, dried, or as an extract. Garlic has a high concentration of sulfur compounds, which are the active substances. The ladies substances in garlic is allisini and allisinasi. These two substances are found in garlic separately and not linked. When part of the garlic break, these two substances together and created the allisini. The allisini is the substance that gives garlic its characteristic odor and taste. For this reason it is necessary garlic crushed before adding it to the food, in order to release the active allisini. According to surveys, the allisini is toxic to cancer cells. However, the acids of the stomach and the heat prevents the enzymatic activity of allisinasis, resulting in smaller amount allisini formed and consequently the garlic in cooked form has less strong therapeutic effect.
Antiseptic intestines, against dysentery and ISOS in bronchitis, strong antipyrretiko helps the healing of wounds, insect repellent.
Hypertension, Heart, Fever, arteriosclerosis, intestinal disorders, bronchial catarrh - Definitely the better is eaten plain and raw, but why unpleasant odor, it can be ground and mixed with fresh milk to not smell so strongly.
THE agrioskordo for cholesterol, triglycerides and pressure
Agrioskordo
Used Parts:
Fresh whole plant.
Action:
Spring ailments (allergies), Arteriosclerosis, stomach and intestinal disorders, Epsom - fix salad, preferably without salt.
Acne - shredded fresh leaves applied to boils and abscesses. ATTENTION! do not leave it too long irritating! The skin may be slightly red after application for a while, there is something disturbing. Rinse with water.
Garlic for all uses
For too many years, garlic is used as a treatment of various diseases, and recently found to reduce the incidence of cardiovascular diseases and neoplasms and has strong antimicrobial activity.
The sulfur compounds and in particular the substance allisini seems to be the active components of garlic. The available data reveal that garlic is used for about 5,000 years, and 3,000 years in China is used in medicine. Historically, garlic has been used around the world to address a variety of diseases, including hypertension, infections and poisonous bites from snakes.
The antimicrobial, antithrombotic and antioxidant properties of garlic and the capacity to reduce the levels of lipids in blood, have been ascribed to allisini. The antitumour properties are likely to be due to sulfur compounds or other components of unknown chemical composition and structure.
An analysis conducted in 2000 concluded that garlic lowers cholesterol levels greater percentage of placebo-formulations, but the overall effect is modest (4-6%). A more recent analysis tests used garlic powder in a standardized format, significantly reducing total cholesterol, LDL cholesterol and triglycerides in 8 to 12 weeks. The difference in the rate of decline may be due to differences between studies. A European trial comparing garlic with the drug trade, to reduce the level of lipoproteins in the blood, found to be equally effective.
He has also studied the ability of garlic to reduce blood pressure values, which is well known to the general public.
Finally, consumption of one to two pieces of raw garlic per day is considered safe for adults. The most common result of unpleasant garlic odor is the breath and body. anticoagulants should show caution when consuming garlic as exhibits antithrombotic properties.
Antiseptic intestines, against dysentery and ISOS in bronchitis, strong antipyrretiko helps the healing of wounds, insect repellent.
Vegetable and spice from the plant Allium Sativum. Small plant that can reach up to 70 cm with small pink or white flowers greenish or sometimes reddish small bulbs instead of flowers. It blooms during the summer months, from June to August, and is found in Europe and Asia. Known by the name Allio edible.
we will say more medicine than beneficial vegetable, because it is.
Another issue is whether as a condiment fine and very dear to many people, despite the foul odor for most cases.
The fact that garlic is a disinfectant and dilating the blood vessels of the properties are owned course in the pharmaceutical sector.
many people consider garlic generally useful in comparing it with Bulb onion.
But this is not happening.
THE Krommydas, which is medicine for certain cases, it is also vast, and extremely beneficial in general the body, especially raw.
But let us come to the pharmaceutical properties of garlic, due to constituents and where one of them is "Alizini" or substance which gives the famous tou garlic smell.
Garlic contains iodine.
Internally, garlic is toning the stomach, but food must be shunned.
It is well known property of garlic to 'throw' blood pressure - hypertension status by the enlargement of blood vessels.
Prepare medication with alcohol - 25 cloves garlic 200 g alcohol 90 degrees -.
From this twenty drops in one liter of vinegar gives good antiseptic.
Even garlic is anti-arthritic and anti-fever (typhoid).
In pleural, pharyngitis and laryngitis. And yet, against tuberculosis and whooping cough.
Believed that garlic gives longevity is certain disinfectant and anti amoebas. Benefits in cases of rheumatic pains by poultice.
It is still against arteriosclerosis, hypertension and strengthens the nerves and heart.
Moreover, it is also known that garlic is Anti gut worms, and is and antipyretic.
In the case of asthma expectorant as brews hot with milk.
"In veterinary medicine is very useful garlic as effective against the" bloat "(swelling of animals).
For this case in a liter of milk dissolve a head cold shoulder garlic after crushing.
The preparation was kept tightly closed bottle, and when aged is very effective.
The dose for large animals pint and small glass. "
Externally. Garlic acts as a "vyzikanti", which soothes neural pain and rheumatism.
Poultice prepared with garlic remedies act in certain tissues ulcers.
Poultice IN ITS infected wound heals quickly.
or pharmaceutical utility of garlic is very large.
The only bad thing, the smell of which, in case you make about drug becomes more dyslipto, but the drug is a medicine and not aromatic fruit.
Egypt has been known for 5,000 years and was considered sacred. It is known that the workers who built the pyramids in the morning took a clove of garlic as a tonic and antiseptic. In ancient Greece, athletes ate garlic as a tonic before the Olympics. Many cultures appreciate it for its healing properties and have written a lot about. Helps to a wide range diseases, from asthma to cancer. Use cloves of the bulb and the essential oil.
For home use to maintain for long, usually braids hung in well-ventilated area. In cooking used raw in salads and in many dishes. The lamb (roast, shoulder, leg, Cutlet, ragout), fish (grilled, pan), raw in salads., Always with garlic.!
A proposal for breakfast are: crushed garlic with olive oil and chopped parsley smeared on a slice of bread.
To neutralize the smell, you can chew 2-3 coffee beans roasted some seeds or anise or a sprig of parsley, watercress or an apple (the lovers would be good to eat and two). ......
France uses a paste made of crushed garlic, fermented with vaseline or grease and oil, known as a "devil's mustard" very effective swellings not accompanied by bruises.
Garlic prohibited feeding women because it causes colic baby. The bulb of the garlic cloves comprises and contains essential oil with a strong odor and pungent taste. Used extensively throughout the Mediterranean cuisine and gastronomy. Antiseptic, fights infections and intestinal parasites. Appetizer, helps in digestion and constipation. Beneficial in lowering blood pressure and cholesterol. In outdoor use, soothes the inflammation of joints and rheumatism.
For too many years, garlic is used as a treatment of various diseases, and recently found to reduce the incidence of cardiovascular diseases and neoplasms, and has strong antimicrobial activity. The bulb of the garlic is used for pharmaceutical purposes. It can be used fresh, dried, or as an extract. Garlic has a high concentration of sulfur compounds, which are the active substances. The ladies substances in garlic is allisini and allisinasi. These two substances are found in garlic separately and not linked. When part of the garlic break, these two substances together and created the allisini. The allisini is the substance that gives garlic its characteristic odor and taste. For this reason it is necessary garlic crushed before adding it to the food, in order to release the active allisini. According to surveys, the allisini is toxic to cancer cells. However, the acids of the stomach and the heat prevents the enzymatic activity of allisinasis, resulting in smaller amount allisini formed and consequently the garlic in cooked form has less strong therapeutic effect.
Antiseptic intestines, against dysentery and ISOS in bronchitis, strong antipyrretiko helps the healing of wounds, insect repellent.
Hypertension, Heart, Fever, arteriosclerosis, intestinal disorders, bronchial catarrh - Definitely the better is eaten plain and raw, but why unpleasant odor, it can be ground and mixed with fresh milk to not smell so strongly.
THE agrioskordo for cholesterol, triglycerides and pressure
Agrioskordo
Used Parts:
Fresh whole plant.
Action:
Spring ailments (allergies), Arteriosclerosis, stomach and intestinal disorders, Epsom - fix salad, preferably without salt.
Acne - shredded fresh leaves applied to boils and abscesses. ATTENTION! do not leave it too long irritating! The skin may be slightly red after application for a while, there is something disturbing. Rinse with water.
Garlic for all uses
For too many years, garlic is used as a treatment of various diseases, and recently found to reduce the incidence of cardiovascular diseases and neoplasms and has strong antimicrobial activity.
The sulfur compounds and in particular the substance allisini seems to be the active components of garlic. The available data reveal that garlic is used for about 5,000 years, and 3,000 years in China is used in medicine. Historically, garlic has been used around the world to address a variety of diseases, including hypertension, infections and poisonous bites from snakes.
The antimicrobial, antithrombotic and antioxidant properties of garlic and the capacity to reduce the levels of lipids in blood, have been ascribed to allisini. The antitumour properties are likely to be due to sulfur compounds or other components of unknown chemical composition and structure.
An analysis conducted in 2000 concluded that garlic lowers cholesterol levels greater percentage of placebo-formulations, but the overall effect is modest (4-6%). A more recent analysis tests used garlic powder in a standardized format, significantly reducing total cholesterol, LDL cholesterol and triglycerides in 8 to 12 weeks. The difference in the rate of decline may be due to differences between studies. A European trial comparing garlic with the drug trade, to reduce the level of lipoproteins in the blood, found to be equally effective.
He has also studied the ability of garlic to reduce blood pressure values, which is well known to the general public.
Finally, consumption of one to two pieces of raw garlic per day is considered safe for adults. The most common result of unpleasant garlic odor is the breath and body. anticoagulants should show caution when consuming garlic as exhibits antithrombotic properties.
F
L'ail (Allium sativum) - la
récolte de la laine
Intestins antiseptiques, contre la dysenterie et ISOS en cas de bronchite, forte antipyrretiko aide la cicatrisation des plaies, insectifuge.
Légumes et d'épices de la plante Allium sativum. Petite plante qui peut atteindre jusqu'à 70 cm avec petite rose ou de fleurs blanches verdâtres ou parfois rougeâtre petites ampoules au lieu de fleurs. Il fleurit pendant les mois d'été, de Juin à Août, et se trouve en Europe et en Asie. Connu sous le nom Allio comestible.
nous dirons plus de médicaments que végétale bénéfique, car il est.
Une autre question est de savoir si en tant que condiment très bien et très cher pour beaucoup de gens, malgré l'odeur nauséabonde pour la plupart des cas.
Le fait que l'ail est un désinfectant et dilatant les vaisseaux sanguins des propriétés sont la propriété cours dans le secteur pharmaceutique.
beaucoup de gens considèrent généralement utiles pour l'ail en le comparant avec Oignon.
Mais ce n'est pas le cas.
LES Krommydas, ce qui est la médecine dans certains cas, il est également vaste et extrêmement bénéfique en général, le corps, surtout crus.
Mais venons-en aux propriétés pharmaceutiques de l'ail, du fait de constituants et où l'un d'eux est "Alizini" ou une substance qui donne l'odeur d'ail célèbre tou.
L'ail contient de l'iode.
En interne, l'ail est tonifiant l'estomac, mais les aliments doivent être évités.
Il est bien connu propriété de l'ail pour 'lancer' la pression artérielle - le statut de l'hypertension par l'élargissement des vaisseaux sanguins.
Préparer les médicaments avec de l'alcool - 25 gousses d'ail 200 g d'alcool à 90 degrés -.
A partir de ces vingt gouttes dans un litre de vinaigre donne bon antiseptique.
Même l'ail est anti-arthritique et anti-fièvre (fièvre typhoïde).
En pleural, pharyngite et de la laryngite. Et pourtant, contre la tuberculose et la coqueluche.
Croyaient que l'ail donne la longévité est certain désinfectant et anti-amibes. Prestations en cas de douleurs rhumatismales par cataplasme.
Il est toujours contre l'artériosclérose, l'hypertension et fortifie les nerfs et le cœur.
En outre, il est également connu que l'ail est anti-intestinale vers, et est et antipyrétique.
Dans le cas de l'asthme comme expectorant bières chaudes avec du lait.
«En médecine vétérinaire de l'ail très utile aussi efficace contre le" ballonnement "(gonflement des animaux).
Pour ce cas dans un litre de lait dissoudre l'ail épaule tête froide après broyage.
La préparation a été maintenu flacon hermétiquement fermé, et quand âgées est très efficace.
La dose pour les animaux pinte grand et petit verre. "
L'extérieur. L'ail agit comme un «vyzikanti", qui apaise la douleur nerveuse et les rhumatismes.
Cataplasme préparés avec des remèdes ail agir dans les ulcères de certains tissus.
Cataplasme DANS SON plaie infectée guérit rapidement.
ou l'utilité pharmaceutique de l'ail est très grand.
La seule mauvaise chose, dont l'odeur, au cas où vous faire au sujet de la drogue devient plus dyslipto, mais le médicament est un médicament et pas de fruit aromatique.
L'Egypte a connu depuis 5000 ans et était considéré comme sacré. Il est connu que les ouvriers qui ont construit les pyramides du matin a pris une gousse d'ail comme un tonique et antiseptique. Dans la Grèce antique, les athlètes mangé l'ail comme un tonique avant les Jeux olympiques. De nombreuses cultures l'apprécient pour ses propriétés curatives et ont écrit beaucoup de choses sur. Permet à un large éventail maladies, de l'asthme au cancer. Utiliser gousses de l'ampoule et de l'huile essentielle.
Pour un usage domestique afin de maintenir pour longtemps, généralement tresses pendaient dans un endroit bien ventilé. En cuisine utilisé cru dans les salades et dans de nombreux plats. L'agneau (rôti, épaule, jambe, escalope, ragoût), le poisson (grillé, pan), crues en salade., Toujours avec de l'ail.!
Une proposition pour le petit déjeuner sont: l'ail écrasé avec de l'huile d'olive et le persil haché étalé sur une tranche de pain.
Pour neutraliser l'odeur, vous pouvez mâcher 2-3 grains de café torréfiés quelques graines d'anis ou ou un brin de persil, cresson ou une pomme (les amateurs serait bon à manger et deux). ......
La France utilise une pâte à base d'ail écrasée, fermenté avec de la vaseline ou de la graisse et de l'huile, connue sous le nom de "moutarde du diable» gonflements très efficaces ne s'accompagne pas d'ecchymoses.
L'ail interdit l'alimentation des femmes car elle provoque des coliques bébé. Le bulbe de l'ail et comprend contient une huile essentielle avec une forte odeur et un goût âcre. Largement utilisé dans la cuisine méditerranéenne et de la gastronomie. Antiseptique, combat les infections et les parasites intestinaux. Apéritif, aide à la digestion et la constipation. Bénéfique pour abaisser la pression artérielle et le cholestérol. En utilisation extérieure, apaise l'inflammation des articulations et les rhumatismes.
Pendant trop longtemps, l'ail est utilisé comme traitement de diverses maladies, et récemment trouvé pour réduire l'incidence des maladies cardio-vasculaires et les cancers, et a une forte activité antimicrobienne. L'ampoule de l'ail est utilisé à des fins pharmaceutiques. Il peut être utilisé frais, séchés, ou sous forme d'extrait. Ail a une forte concentration de composés soufrés, qui sont des substances actives. Les substances les dames de l'ail est allisini et allisinasi. Ces deux substances sont présentes dans l'ail séparément et non liés. Quand une partie de la rupture d'ail, ces deux substances ensemble et créé le allisini. Le allisini est la substance qui donne à l'ail son odeur et le goût. Pour cette raison, il est nécessaire d'ail écrasée avant de l'ajouter à la nourriture, afin de libérer l'allisini actif. Selon les sondages, le allisini est toxique pour les cellules cancéreuses. Toutefois, les acides de l'estomac et de la chaleur empêche l'activité enzymatique de allisinasis, résultant en quantité plus faible et par conséquent formé allisini l'ail cuit sous forme solide a moins d'effet thérapeutique.
Intestins antiseptiques, contre la dysenterie et ISOS en cas de bronchite, forte antipyrretiko aide la cicatrisation des plaies, insectifuge.
L'hypertension, le coeur, la fièvre, l'artériosclérose, les troubles intestinaux, catarrhe des bronches - Certainement le meilleur est consommé nature et des matières premières, mais pourquoi odeur désagréable, il peut être broyé et mélangé avec du lait frais pour ne pas sentir si fortement.
L'agrioskordo pour le cholestérol, les triglycérides et la pression
Agrioskordo
Parties utilisées:
Frais de la plante entière.
Action:
Maux de printemps (allergies), les troubles de l'artériosclérose, de l'estomac et de l'intestin, Epsom - salade de correction, de préférence sans sel.
Acné - déchiquetés feuilles fraîches appliquées sur les furoncles et les abcès. ATTENTION! ne le laissez pas trop longtemps énervant! La peau peut être légèrement rouge après l'application pendant un certain temps, il ya quelque chose de troublant. Rincer à l'eau.
Ail pour toutes les utilisations
Pendant trop longtemps, l'ail est utilisé comme traitement de diverses maladies, et récemment trouvé pour réduire l'incidence des maladies cardio-vasculaires et les tumeurs et possède une forte activité antimicrobienne.
Les composés soufrés et en particulier la allisini substance semble être les composants actifs de l'ail. Les données disponibles révèlent que l'ail est utilisé depuis environ 5000 ans, et 3.000 ans en Chine est utilisé en médecine. Historiquement, l'ail a été utilisé partout dans le monde pour traiter une variété de maladies, dont l'hypertension, les infections et les morsures de serpents venimeux.
Les propriétés antimicrobiennes, anti-thrombotique et anti-oxydantes de l'ail et de la capacité de réduire les taux de lipides dans le sang, ont été attribués à allisini. Les propriétés anti-tumorales sont susceptibles d'être dus aux composés soufrés ou d'autres composants de la composition chimique et la structure inconnue.
Une analyse effectuée en 2000 a conclu que l'ail abaisse le taux de cholestérol plus grand pourcentage de placebo formulations, mais l'effet global est modeste (4-6%). Quelques essais d'analyse les plus récentes utilisées poudre d'ail dans un format normalisé, réduisant de manière significative le cholestérol total, cholestérol LDL et de triglycérides dans 8 à 12 semaines. La différence dans le taux de déclin peut être dû à des différences entre les études. Une étude européenne comparant l'ail avec le commerce de la drogue, afin de réduire le niveau de lipoprotéines dans le sang, jugée tout aussi efficace.
Il a également étudié la possibilité d'ail pour réduire la valeur de pression artérielle, qui est bien connu du grand public.
Enfin, la consommation d'un à deux morceaux d'ail cru par jour est considéré comme sûr pour les adultes. Le résultat le plus commun de désagréable odeur d'ail est le souffle et le corps. anticoagulants devraient faire preuve de prudence lors de la consommation d'ail comme présentant des propriétés antithrombotiques.
Intestins antiseptiques, contre la dysenterie et ISOS en cas de bronchite, forte antipyrretiko aide la cicatrisation des plaies, insectifuge.
Légumes et d'épices de la plante Allium sativum. Petite plante qui peut atteindre jusqu'à 70 cm avec petite rose ou de fleurs blanches verdâtres ou parfois rougeâtre petites ampoules au lieu de fleurs. Il fleurit pendant les mois d'été, de Juin à Août, et se trouve en Europe et en Asie. Connu sous le nom Allio comestible.
nous dirons plus de médicaments que végétale bénéfique, car il est.
Une autre question est de savoir si en tant que condiment très bien et très cher pour beaucoup de gens, malgré l'odeur nauséabonde pour la plupart des cas.
Le fait que l'ail est un désinfectant et dilatant les vaisseaux sanguins des propriétés sont la propriété cours dans le secteur pharmaceutique.
beaucoup de gens considèrent généralement utiles pour l'ail en le comparant avec Oignon.
Mais ce n'est pas le cas.
LES Krommydas, ce qui est la médecine dans certains cas, il est également vaste et extrêmement bénéfique en général, le corps, surtout crus.
Mais venons-en aux propriétés pharmaceutiques de l'ail, du fait de constituants et où l'un d'eux est "Alizini" ou une substance qui donne l'odeur d'ail célèbre tou.
L'ail contient de l'iode.
En interne, l'ail est tonifiant l'estomac, mais les aliments doivent être évités.
Il est bien connu propriété de l'ail pour 'lancer' la pression artérielle - le statut de l'hypertension par l'élargissement des vaisseaux sanguins.
Préparer les médicaments avec de l'alcool - 25 gousses d'ail 200 g d'alcool à 90 degrés -.
A partir de ces vingt gouttes dans un litre de vinaigre donne bon antiseptique.
Même l'ail est anti-arthritique et anti-fièvre (fièvre typhoïde).
En pleural, pharyngite et de la laryngite. Et pourtant, contre la tuberculose et la coqueluche.
Croyaient que l'ail donne la longévité est certain désinfectant et anti-amibes. Prestations en cas de douleurs rhumatismales par cataplasme.
Il est toujours contre l'artériosclérose, l'hypertension et fortifie les nerfs et le cœur.
En outre, il est également connu que l'ail est anti-intestinale vers, et est et antipyrétique.
Dans le cas de l'asthme comme expectorant bières chaudes avec du lait.
«En médecine vétérinaire de l'ail très utile aussi efficace contre le" ballonnement "(gonflement des animaux).
Pour ce cas dans un litre de lait dissoudre l'ail épaule tête froide après broyage.
La préparation a été maintenu flacon hermétiquement fermé, et quand âgées est très efficace.
La dose pour les animaux pinte grand et petit verre. "
L'extérieur. L'ail agit comme un «vyzikanti", qui apaise la douleur nerveuse et les rhumatismes.
Cataplasme préparés avec des remèdes ail agir dans les ulcères de certains tissus.
Cataplasme DANS SON plaie infectée guérit rapidement.
ou l'utilité pharmaceutique de l'ail est très grand.
La seule mauvaise chose, dont l'odeur, au cas où vous faire au sujet de la drogue devient plus dyslipto, mais le médicament est un médicament et pas de fruit aromatique.
L'Egypte a connu depuis 5000 ans et était considéré comme sacré. Il est connu que les ouvriers qui ont construit les pyramides du matin a pris une gousse d'ail comme un tonique et antiseptique. Dans la Grèce antique, les athlètes mangé l'ail comme un tonique avant les Jeux olympiques. De nombreuses cultures l'apprécient pour ses propriétés curatives et ont écrit beaucoup de choses sur. Permet à un large éventail maladies, de l'asthme au cancer. Utiliser gousses de l'ampoule et de l'huile essentielle.
Pour un usage domestique afin de maintenir pour longtemps, généralement tresses pendaient dans un endroit bien ventilé. En cuisine utilisé cru dans les salades et dans de nombreux plats. L'agneau (rôti, épaule, jambe, escalope, ragoût), le poisson (grillé, pan), crues en salade., Toujours avec de l'ail.!
Une proposition pour le petit déjeuner sont: l'ail écrasé avec de l'huile d'olive et le persil haché étalé sur une tranche de pain.
Pour neutraliser l'odeur, vous pouvez mâcher 2-3 grains de café torréfiés quelques graines d'anis ou ou un brin de persil, cresson ou une pomme (les amateurs serait bon à manger et deux). ......
La France utilise une pâte à base d'ail écrasée, fermenté avec de la vaseline ou de la graisse et de l'huile, connue sous le nom de "moutarde du diable» gonflements très efficaces ne s'accompagne pas d'ecchymoses.
L'ail interdit l'alimentation des femmes car elle provoque des coliques bébé. Le bulbe de l'ail et comprend contient une huile essentielle avec une forte odeur et un goût âcre. Largement utilisé dans la cuisine méditerranéenne et de la gastronomie. Antiseptique, combat les infections et les parasites intestinaux. Apéritif, aide à la digestion et la constipation. Bénéfique pour abaisser la pression artérielle et le cholestérol. En utilisation extérieure, apaise l'inflammation des articulations et les rhumatismes.
Pendant trop longtemps, l'ail est utilisé comme traitement de diverses maladies, et récemment trouvé pour réduire l'incidence des maladies cardio-vasculaires et les cancers, et a une forte activité antimicrobienne. L'ampoule de l'ail est utilisé à des fins pharmaceutiques. Il peut être utilisé frais, séchés, ou sous forme d'extrait. Ail a une forte concentration de composés soufrés, qui sont des substances actives. Les substances les dames de l'ail est allisini et allisinasi. Ces deux substances sont présentes dans l'ail séparément et non liés. Quand une partie de la rupture d'ail, ces deux substances ensemble et créé le allisini. Le allisini est la substance qui donne à l'ail son odeur et le goût. Pour cette raison, il est nécessaire d'ail écrasée avant de l'ajouter à la nourriture, afin de libérer l'allisini actif. Selon les sondages, le allisini est toxique pour les cellules cancéreuses. Toutefois, les acides de l'estomac et de la chaleur empêche l'activité enzymatique de allisinasis, résultant en quantité plus faible et par conséquent formé allisini l'ail cuit sous forme solide a moins d'effet thérapeutique.
Intestins antiseptiques, contre la dysenterie et ISOS en cas de bronchite, forte antipyrretiko aide la cicatrisation des plaies, insectifuge.
L'hypertension, le coeur, la fièvre, l'artériosclérose, les troubles intestinaux, catarrhe des bronches - Certainement le meilleur est consommé nature et des matières premières, mais pourquoi odeur désagréable, il peut être broyé et mélangé avec du lait frais pour ne pas sentir si fortement.
L'agrioskordo pour le cholestérol, les triglycérides et la pression
Agrioskordo
Parties utilisées:
Frais de la plante entière.
Action:
Maux de printemps (allergies), les troubles de l'artériosclérose, de l'estomac et de l'intestin, Epsom - salade de correction, de préférence sans sel.
Acné - déchiquetés feuilles fraîches appliquées sur les furoncles et les abcès. ATTENTION! ne le laissez pas trop longtemps énervant! La peau peut être légèrement rouge après l'application pendant un certain temps, il ya quelque chose de troublant. Rincer à l'eau.
Ail pour toutes les utilisations
Pendant trop longtemps, l'ail est utilisé comme traitement de diverses maladies, et récemment trouvé pour réduire l'incidence des maladies cardio-vasculaires et les tumeurs et possède une forte activité antimicrobienne.
Les composés soufrés et en particulier la allisini substance semble être les composants actifs de l'ail. Les données disponibles révèlent que l'ail est utilisé depuis environ 5000 ans, et 3.000 ans en Chine est utilisé en médecine. Historiquement, l'ail a été utilisé partout dans le monde pour traiter une variété de maladies, dont l'hypertension, les infections et les morsures de serpents venimeux.
Les propriétés antimicrobiennes, anti-thrombotique et anti-oxydantes de l'ail et de la capacité de réduire les taux de lipides dans le sang, ont été attribués à allisini. Les propriétés anti-tumorales sont susceptibles d'être dus aux composés soufrés ou d'autres composants de la composition chimique et la structure inconnue.
Une analyse effectuée en 2000 a conclu que l'ail abaisse le taux de cholestérol plus grand pourcentage de placebo formulations, mais l'effet global est modeste (4-6%). Quelques essais d'analyse les plus récentes utilisées poudre d'ail dans un format normalisé, réduisant de manière significative le cholestérol total, cholestérol LDL et de triglycérides dans 8 à 12 semaines. La différence dans le taux de déclin peut être dû à des différences entre les études. Une étude européenne comparant l'ail avec le commerce de la drogue, afin de réduire le niveau de lipoprotéines dans le sang, jugée tout aussi efficace.
Il a également étudié la possibilité d'ail pour réduire la valeur de pression artérielle, qui est bien connu du grand public.
Enfin, la consommation d'un à deux morceaux d'ail cru par jour est considéré comme sûr pour les adultes. Le résultat le plus commun de désagréable odeur d'ail est le souffle et le corps. anticoagulants devraient faire preuve de prudence lors de la consommation d'ail comme présentant des propriétés antithrombotiques.