Montag, 29. Juli 2013

Αντράκλα -Portulaca oleracea-


Γλιστρίδα

Portulaca oleracea Γλιστρίδα PORTULACACEAE-Pourtoulaka ή lachaneftiki.
Ή ή αντράκλα αντράκλα είναι καταπραϋντικό, διουρητικό και ανθελμινθικό κατά cholol

ithiaseos.
Ευεργετικό στην κολίτιδα και τις αμοιβές.
Θεωρία και αφροδισιακό.
Η αντράκλα ή
portulaca ή andrachli (Επ. Andrachni το olisthiris, Portoulaka το lachanodis, Portulaca oleracea) είναι ένα είδος του γένους Portoulaka. Γνωστή σαλάτα, φυτρώνει σε αφθονία, χωρίς ιδιαίτερη καλλιέργεια κυρίως στο λαχανόκηπο. Στην Ελλάδα, σε πολλά μέρη, εκτός από τα ονόματα που αναφέρονται παραπάνω και antrachlida ή sklimitsa ή choirovotano ή treflo ή glystirida.
Η γλιστρίδα γλιστρίδα ή
1 ματσάκι γλιστρίδα
1 γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο αγγούρι στο μισό, και στη συνέχεια, κομμένα διαγωνίως σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Dressing: 3 κουταλιές της σούπας 2koutalies λάδι και ξύδι ξυλοδαρμό,
Γλιστρίδα σαλάτα με κάπαρη ντομάτα, και κρουτόν
Σχεδιασμός:
Καθαρίζουμε και πλένουμε αντράκλα. Κρατήστε κλαδιά προσφορών και απορρίψτε το υπόλοιπο. Κόψτε σε κομμάτια 2-3 εκ. Βάλτε τις σε ένα σουρωτήρι και
xanaplenete σε μαύρο sporakia της αντράκλα στην κορυφή κάθε βλαστάρι ξεπλύνετε.
Αν τα κάνετε, διασποράς να κρατήσουμε μέσα στην κατσαρόλα, και σύντομα θα πρέπει να απολαμβάνουν την παραγωγή σας. Θέλετε άφθονο νερό, να θυμάστε να το νερό.
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ: ο μέσος όρος γλιστρίδα, κρεμμύδι φέτες, φέτες
Azzurri κάπαρη. Περίοδος με αλάτι και πιπέρι και το χτυπημένο βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε απαλά τυλιγμένο με βινεγκρέτ και σερβίρετε. Μπορείτε να το αφήνετε για μισή ώρα το πολύ, τότε η μαραίνονται τα φύλλα.
 Τονωτικό και διουρητικό, για την κολίτιδα, δύσπνοια, ουλίτιδα.
Χρησιμότητα της γλιστρίδα
Η αντράκλα ως μια πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τη χοληστερόλη και τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη
C, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, σίδηρο, κλπ. Από τους αρχαίους χρόνους πίστευαν ότι είχε διουρητικές και θεραπευτική επίδραση. Η θερμιδική αξία είναι πολύ μικρό για να περιέχουν από περίπου 15 γραμμάρια έως 100 θερμίδες.
Ή σαλάτα αντράκλα αντράκλα.
Χρησιμοποιείται σε σαλάτες τόσο αναζωογονητικό και θεωρείται ένα ζιζάνιο, κατάλληλο καθαρτικό και διουρητικό αίματος. Πολλές φορές είναι ενοχλητικό, λαχανόκηπους λόγω της αφθονίας η αποπληρωμή των οποίων θα έπρεπε να γίνει πριν από την ανθοφορία "σποροπαραγωγής" οι σπόροι είναι πολλές και πολύ μικρές. Επίσης, ένα είδος αντράκλα καλλιεργούνται κυρίως ως καλλωπιστικό φυτό επειδή παράγει άνθη όλο το καλοκαίρι. Σημειώνεται επίσης ότι η αντράκλα
ypoulosi τύπου που χρησιμοποιείται στην Ινδία επώδυνες πληγές.
Θεραπευτικές ιδιότητες
Αφού ο γιατρός της Ιατρικής και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του
National Institutes of Health Nutrition γυναίκα Άρτεμις Σιμοπούλου η μεγάλη ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντράκλα κάνει πολύ χρήσιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όπως παρατήρησε η κ. Σιμοπούλου τα γραπτά των «παραδοσιακών κοινωνιών έπρεπε να υπάρχει για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας σήμερα αγωνίστηκε των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τη φλεγμονή, προβλήματα στην καρδιά, στομαχικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του πόνου και του πυρετού. Θεόφραστος Για παράδειγμα, συνιστάται ( 372-287 π.Χ.), ο πατέρας της βοτανικής, αντράκλα ως φάρμακα για καρδιακές παθήσεις, σκορβούτο, πονόλαιμος, πόνος στα αυτιά, οίδημα στις αρθρώσεις και ξηρό δέρμα ... Η γλιστρίδα είναι γεμάτη από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εκατό γραμμάρια περιέχει 400 χιλιοστόγραμμα των ωμέγα-3, το εργοστάσιο λιπαρού οξέος στον κόσμο των φυτών και ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ ή LNA - δηλ. διαπραγματεύονται δεκαπέντε φορές περισσότερα ωμέγα-3 από τα περισσότερα σαλάτες και είναι επίσης πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά Μέρος .. Γλιστρίδα κάλυψη των καθημερινών αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C και παρέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, βήτα-καροτίνη και γλουταθειόνη. πολύ σαφές ότι οι ανακαλύψεις μου στο συμπέρασμα ότι τόσο η αντράκλα και τα παρόμοια άγρια ​​φυτά ένα σημαντικό ποσοστό LNA και τα αντιοξειδωτικά θα πρέπει να είναι διατροφή των ανθρώπων πρώτα βοήθησε. "
Σαλιγκάρια με γλιστρίδα και παχιά
Υλικά: .... Γαστερόποδα (σαλιγκάρια), περίπου 500 g, 1 ματσάκι γλιστρίδα, πάχους 150 γρ ώριμες ντομάτες, 3 τεμάχια, 2 Bay ΙΣΟΤΗΤΑ, 2 κρεμμύδια κομμάτια, 150 ml κόκκινο κρασί, 50ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι ..
Προετοιμασία: Πλύντε και ζεματίστε τη βίδα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα σαλιγκάρια. Σβήνουμε με το κρασί, γιατί το αλκοόλ έχει εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε περάσει από τον τρίφτη και μετά τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, χοντροκομμένα τη γλιστρίδα, λίγο νερό.
Προσθέστε το λίπος 10 λεπτά πριν από το τέλος.