Montag, 29. Juli 2013

Ανθυλλίδα Fabaceae



Ανθυλλίδα
  Οικογένεια-Φαβιδεςη Χεδρωπα ή όσπρια -Fabaceae Schmetterlingsblütlet- Wundklee-Lagumes-
Επίσης "kokonochorto" ή "sasoma" ή "Sarila". Το όνομα του γένους είναι ένας συνδυασμός της λέξης «λουλούδι» και «γατάκι» (από το χνούδι, έχουν τα μπουμπούκια ανθέων). Το όνομα του είδους από το λατινικό "νηΐηιιχ» (πληγή) οφείλεται στο γεγονός ότι η παλιά χρησιμοποιείται ως φάρμακο για ανοικτές πληγές. (Πηγή: άρθρο στην εφημερίδα Daily Saskia Μπαλκ). Προβολή και anthyllida Herman.
Η Fabaceae (Faboideae) είναι πλούσια σε είδη υποοικογένεια της οικογένειας των ψυχανθών (Fabaceae). Σε αυτή την υποοικογένεια υπάρχουν πολλοί τύποι που χρησιμοποιούνται με διαφορετικούς τρόπους από τους ανθρώπους. Υπάρχουν ένας αριθμός αναφορών των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των ειδών και των ειδών του παρόντος υποοικογένεια. Από τα βακτήρια οζίδιο, που είναι σημαντική για πολλούς οικοσυστήματα, αλλά επίσης και για τη γεωργική εδάφους ως χλωρής λίπανσης.
Συνολικά, αυτά τα πλούσια σε είδη υποοικογένεια των Fabaceae (Faboideae) είναι πολύ διαφορετικές πολυμορφικές και το μόνο που μπορεί να ονομαστεί μερικά κοινά χαρακτηριστικά.
Αγενής χαρακτηριστικά
Υπάρχουν ξυλώδη φυτά: δέντρα, θάμνους και λίγα αμπέλια, ή υπάρχουν ποώδη φυτά: ετήσια σε πολυετή.
Τα φύλλα συνήθως τοποθετημένα το ένα απέναντι στο άλλο. Οι πτεροειδής φύλλα θεωρούνται αρχικά, αυτό μπορεί να συνδυαστεί ή αταίριαστο: Αυτό συνέβη, όμως, πολλές τροποποιήσεις και μεταμόρφωση, για παράδειγμα: τρίφυλλα (τριφύλλι) ή πλατύφυλλα (τραγάκανθο). Παράφυλλα (παραφύλλων) υπάρχουν και συχνά σημαντικές ενδείξεις στο γένος και το επίπεδο των ειδών, επειδή είναι πολύ διαφορετικές: από ανθεκτικό και γρήγορη παροδική, από τα μικροσκοπικά σε εντυπωσιακά μεγάλο μπορούν να αναπτυχθούν μαζί με τους μίσχους περισσότερο ή λιγότερο ισχυρή και υπάρχουν πολλές μορφές . Τα πλευρικά πτερύγια μπορεί να είναι τσιμπήματα ανακατεύεται λειτουργία κάλυψης του (Robinia) ή να λάβει, όπως τα φύλλα σε έλικες μετατραπεί (Lathyrus aphaca) είναι.
Τα άνθη είναι διατεταγμένα σε βοτρυοειδής ταξιανθίες που μπορεί να είναι τόσο σφιχτό ακόμη και να αναδυθούν λίγο το κεφάλι-όπως ταξιανθίες.
Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του σχηματισμού του λουλούδι πεταλούδα είναι ερμαφρόδιτα, zygomorphen, πέντε πέταλα. Υπάρχουν πέντε (αλλά συχνά τέσσερις) σέπαλα. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν πέντε πέταλα. Η μέση επάνω πέταλο συχνά είναι διευρυμένη και λυγισμένο προς τα πάνω (δεξιά κοκκινωπό πιο σκούρο). Λέγεται «Σημαία». Οι χαμηλότερες δύο πέταλα συντήκονται μεταξύ τους ή, τουλάχιστον, συνδέεται με το ένα το άλλο και σχηματίζουν ένα keeled, βάρκα-όπως, συχνά στην κορυφή της προς τα άνω σωλήνα λυγισμένα, το "σκάφος". Σε αυτό, οι στήμονες και το carpel αποτελούνται από ωοθηκών, το ύφος και το στίγμα. Οι δύο πλευρικές πέταλα τελικά σχηματίζουν δίπλα στο σκάφος, το λεγόμενο «φτερό». Συχνά περιβάλλουν το σκάφος εντελώς. Καλούν αυτό το είδος των λουλουδιών ένα «λουλούδι πεταλούδα". Ο αριθμός των στημόνων είναι δέκα (συχνά εννέα ή πέντε). Οι στήμονες συντήκονται αλλά ένα, το οποίο είναι ελεύθερο με το άλλο. Τα άνθη του είναι τύπου Faboideae ή είπε, υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε γένη ή είδη.