Montag, 29. Juli 2013

Αιγοπόδιο (Aegopodium podagraria)





Αιγοπόδιο (Aegopodium podagraria) είναι Aegopodium είδη του γένους μέσα στην οικογένεια Umbelliferae (Apiaceae). Είναι η μόνη συμβαίνουν στον τύπο Aegopodium Ευρώπη. Το βοτανικό όνομα του γένους προέρχεται από την ελληνική Aegopodium αἴγειος = Αιγέως (για «κατσίκα») και Ελληνικά-πούς ποδός = Pous-ποδός για τα πόδια και αναφέρεται στο σχήμα των φύλλων, που θυμίζει μια Ziegenfuss. Η συγκεκριμένη podagraria επίθετο δείχνει ότι αυτό το φυτό για αιώνες στη λαϊκή ιατρική για να ανακουφίσει τον πόνο των ρευματισμών και της ουρικής αρθρίτιδας (ουρική αρθρίτιδα) χρησιμοποιήθηκε.
Giersch ισχύει για την κηπουρική ως ένα ενοχλητικό «ζιζάνιο», εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και μπορεί να είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί, λόγω των υπόγειων βλαστών της. Από την άλλη πλευρά, είναι ένα νόστιμο άγρια ​​χόρτα.

χαρακτηριστικά
Αιγοπόδιο μεγαλώνει ως ένα αιώνιο ανάπτυξης ποώδες φυτό και φτάνει ύψη των 30 έως 100 εκατοστά. Από τις πηγές Giersch από μια ιδιαίτερα πολλαπλασιάζονται ρίζωμα, η Τότεναμ μπορεί να σχηματίσει αποικίες. Το γυμνό στέλεχος είναι χαρακτηριστική γωνιακής αύλακες.
Ο αναπληρωτής για τα φύλλα διατεταγμένα βλαστικά χωρίζονται σε μίσχος και έλασμα φύλλου. Το έλασμα φύλλου είναι δύο φορές pinnate ή Ternate δύο φορές. Τα φυλλάδια είναι ωοειδή-επιμήκη και έχουν μια οδοντωτή άκρη. Το πτερύγια  Οι κανόνες είναι συχνά μόνο δύο στήλες.
Generative χαρακτηριστικά
Η ταξιανθία doppeldoldige είναι επίπεδη και 12 - σε 25-beam . Στερείται τόσο των κλαδιών και το Hüllchenblätter . Οι άσημος λευκά άνθη είναι ερμαφρόδιτα και fünfzählig. Η περίοδος ανθοφορίας εκτείνεται συνήθως από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο.
Η άπτερα κύμινο παρόμοια, δύο τεμαχίων φρούτων διάσπαση, που ονομάζεται επίσης Doppelachäne, είναι σε σχήμα αυγού με μήκος από 3 έως 4 χιλιοστά.
Οικολογία
Αιγοπόδιο είναι Hemikryptophyt. Με υπόγεια δρομείς, μεμονωμένα φυτά μέσα σε λίγα χρόνια εξαπλωθεί σε μεγάλες περιοχές, για παράδειγμα, σε πάρκα και κήπους. Αγενής πολλαπλασιασμός είναι κυρίαρχο, αυτό γίνεται από το καλά και βαθιά crawling, λευκό, εύθραυστα, υπόγεια δρομείς που φτάνουν ένα ελάχιστο μήκος 20 cm και διάμετρο 2 mm.  Ως εκ τούτου, Αιγοπόδιο είναι μια επίφοβ
o ζιζάνιο των κήπων, και σε αυτό περίπτωση, ένα πραγματικό "ζιζάνιο".
Τα κοντά-εδάφους λεπίδες ξεπεράσει ήπιους χειμώνες? Giersch είναι έτσι μέρος του πράσινου χειμώνα .
Οικολογικά λουλούδια είναι «νέκταρ από το Heracleum λουλούδια που οδηγούν δίσκου τύπου".
Ειδικοί μηχανισμοί διασποράς δεν είναι γνωστός, αλλά είναι ακούσια εξάπλωση από τον άνθρωπο αντί του .
Περιστατικό
Αιγοπόδιο είναι κοιν
o σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης και τις εύκρατες-ηπειρωτικές περιοχές της ζώνης δάσος φυλλοβόλων της Ευρασίας. Στη Βόρεια Αμερική, που εισήχθη από τον άνθρωπο. Αγαπά πλούσια σε άζωτο εδάφη και συχνά εμφανίζεται σε κήπους, σκιερό, υγρό αλσύλλια και δάση.
Πάλη
Susanne Wiborg γράφει σε ένα άρθρο («χρόνος» n 24, 2005): "για την καταπολέμηση της Giersch αποδεικνύει τη ματαιότητα της ανθρώπινης προσπάθειας." Η εξάλειψή της είναι δυνατή μόνο μέσα από πολυετή κάλυψη ή εκτενείς κοσκίνισμα του εδάφους. Giersch είναι το ευρέως χρησιμοποιούμενο ζιζανιοκτόνο glyphosate είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει επαρκώς.
Giersch μπορεί να αποδυναμωθεί από την τακτική απομάκρυνση των φύλλων μέχρι να πεθάνει. Αυτό είναι κουραστικό και συνήθως διαρκεί πολλά χρόνια. Ακόμη και αν, επιπλέον, οι ψιλοκομμένο οι ρίζες, το φυτό αναγεννάται ως επί το πλείστον γρήγορα. Η περιοχή που επηρεάζεται από Giersch φως μπορεί να καλυφθεί καλά. Μετά από περίπου 2 χρόνια, βρίσκεται κάτω από τα φυτά κάλυψης έχουν πεθάνει - αλλά όχι αδρανείς σπόρους. Η φύτευση της πληγείσας περιοχής με πατάτες μπορεί να καταστείλει τον γέροντα έδαφος, αφού λάβει τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά πατάτας, το φως και τα θρεπτικά συστατικά. Από γύρω στο 2009, ειδικά ζιζανιοκτόνα είναι διαθέσιμα για Giersch για χρήση στο σπίτι και μικρό κήπο. Συμβατικά, έχουν εγκριθεί για το σπίτι και μικρές ζιζανιοκτόνα κήποι είναι ουσιαστικά αναποτελεσματική εναντίον Giersch, δεδομένου ότι δεν καταστρέφει το σύνολο της ριζικό σύστημα .
Χρήση
Κατά το Μεσαίωνα, αλλά και σε πιο πρόσφατες εποχές Αιγοπόδιο Giersch ήταν ειδικά αυξηθεί τόσο ως λαχανικό και ως φαρμακευτικό φυτό. Μεσαιωνική πηγές δείχνουν ότι ήταν ένα «φυσικό» των καλλιεργειών σε μοναστήρι και εκμετάλλευση κήπους.
Παραδοσιακό φαρμακευτικό φυτό
Το τετριμμένο Podagrakraut όνομα ή Zipperleinskraut δείχνει ότι Αιγοπόδιο Giersch είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο για την ουρική αρθρίτιδα. Για αιώνες ήταν Αιγοπόδιο Giersch σε ασθενείς που πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα ή ρευματισμό, ως μέσο θεραπείας. Θα πρέπει να αντιμετωπίζει ρευματισμούς, αρθρίτιδα και την αρθρίτιδα, επίσης, αντισπασμωδικό, αποτοξινωτική και καθαριστική δράση του αίματος. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συστατικά που έχουν βρεθεί οι οποίες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα για τις ενδείξεις αυτές, η πιο Αιγοπόδιο Giersch δεν αναγράφεται πλέον στη νέα φαρμακοποιία .

 
Αιγοπόδιο Giersch απογραφή στην πορεία
μπορεί να παρασκευαστεί ως μια σαλάτα ή λαχανικά και υπενθυμίζει στην οσμή και τη γεύση του σπανακιού και λίγο μαϊντανό. Περιέχει μια πολύ κάλιο, βιταμίνη C, καροτίνη και σίδηρο.
Αιγοπόδιο Giersch, διότι σε αντίθεση με πολλά άλλα λαχανικά για μεγάλο χρονικό διάστημα του έτους είναι διαθέσιμη και μόνο χαμηλές απαιτήσεις σε έδαφος, νερό και φως παροχή είναι, για παράδειγμα, εξασφάλισε κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων πρόσληψη βιταμίνης πολλών ανθρώπων. Κατά τη συλλογή, φροντίστε να αποφεύγεται η σύγχυση με μη βρώσιμο ακόμη και δηλητηριώδη είδη της οικογένειας μαϊντανό (για παράδειγμα, το κώνειο ή Broadleaf Wish).
Ως μια σαλάτα είναι - όπως και με άλλα άγρια ​​φυτά - ιδιαίτερα οι πολύ νέοι, ξεδιπλώνεται μόλις φύλλα. Οι πρώτες φύλλα μπορούν επίσης να προστεθεί σε σούπες και εξαπλώνεται. Αν το φυτό είναι μεγάλα, τα φύλλα είναι πολύ χοντρό για μια νόστιμη σαλάτα. Είναι τότε, αλλά ακόμα για το μαγείρεμα, για περίπου κατσαρόλες ή ως τσάι. Τα φύλλα στη συνέχεια, βραστά ή στον ατμό συγκρίσιμο με σπανάκι. Αιγοπόδιο Giersch πηγάζει αλλά μπορεί πικρή γεύση και είναι καλύτερα απομακρύνονται υπό αμφισβήτηση πριν από το μαγείρεμα.
Ινδικά χοιρίδια και κουνέλια τρώνε το Giersch πολύ, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα μικρό τροφή των ζώων.
Trivial ονόματα
Trivial όνομα για το Giersch περιλαμβάνουν: Trillium, Geißfuß, Horny Goat Weed, Schettele, Giersch φράχτη, στάγδην δέντρο. Επειδή τα φύλλα του σαμπούκου Μπους (πρεσβύτερος) είναι παρόμοια, είναι επίσης ονομάζεται Wiesholler.