Samstag, 27. Juli 2013

Παστουρμά Βυζαντινό έδεσμα

Παστουρμά Βυζαντινό έδεσμα
είναι μια ειδικότητα με βάση το κρέας από ξεραμένα βοείου κρέατος. Παστουρμά είναι , με παραλλαγές , σε όλες σχεδόν τις χώρες της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , έτσι ώστε οι άλλοι στην Τουρκία , Ελλάδα , Ρουμανία, Αλβανία , Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, πΓΔΜ και Αλβανία . Η πιο γνωστή εκδοχή του παστουρμά προέρχεται από την Τουρκία .παράγεται κυρίως στη βιομηχανία, ιδιαίτερα στην πόλη της Kayseri στην κεντρική Ανατολία .
Α από κατσικίσιο και πρόβειο κρέας . Τα διάφορα τμήματα του βοείου κρέατος χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ποιότητες προκύπτουν ανάλογα με την ποιότητα του κομματιού. Κορυφαία ποιότητα επιτυγχάνεται , για παράδειγμα, με το φιλέτο και κόντρα φιλέτο , μέσης ποιότητας με τον ώμο ή το πόδι και το στήθος με κατώτερα ιδιότητες , αραίωση, κλπ. λαιμό. Συνολικά υπάρχουν 19 ( ή 24 με ιδιαίτερα μεγάλα ζώα ) διαφορετικά τεμάχια του βοείου κρέατος , από την γίνεται Παστουρμά.
Αλατισμένα πρώτα από τη μία πλευρά , στη συνέχεια στοιβάζονται και να σκληρύνεται για 24 ώρες. Τότε η άλλη πλευρά αλατίζεται , στοιβάζονται ξανά και ξανά θεραπευτεί για 24 ώρες. Στη συνέχεια, το άλας πλένεται καλά και το κρέας ξηραίνεται στον αέρα για τρεις έως δέκα ημέρες. Μετά το κρέας τρίβεται και πάλι τρεις έως έξι ημέρες κρέμεται έξω για να στεγνώσει, αλλά αυτή τη φορά στη σκιά , έτσι ώστε το κρέας δεν μπορεί να αγγίξει το ένα το άλλο .
Μετά την ξήρανση , το κρέας τρίβεται με πάστα μπαχαρικών που ονομάζεται cemen . Αυτό είναι παραδοσιακά κυρίως fenugreek εδάφους , το σκόρδο και καυτερή πιπεριά τσίλι , ορισμένοι κατασκευαστές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πρόσθετα μπαχαρικά όπως το κύμινο , πάστα ντομάτας , την πάπρικα , το γαρύφαλλο , το αλάτι και την κανέλα . Σε αυτό το μείγμα των μπαχαρικών μαριναρισμένο το κρέας από δέκα ώρες για δύο ημέρες, ανάλογα με τον καιρό . Η περίσσεια CEMEN απομακρύνεται έτσι ώστε μόνο ένα λεπτό στρώμα παραμένει . Στη συνέχεια, ο Παστουρμάς  ξηραίνεται πάλι και τελικά είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Ανάλογα με την ηλικία ο Παστουρμάς , εχει  ένα διαφορετικό χρώμα . είναι κόκκινο , ενώ εάν εχει ωριμάσει είναι πιο καστανό το χρώμα . Ωστόσο , το χρώμα δεν λέει τίποτα για την ποιότητα του  Παστουρμά κυρίως τον κόβουμε σε λεπτές φέτες και τρώγεται με ψωμί σαν ορεκτικό . Μπορεί επίσης ελαφριά ψήσιμο  στα κάρβουνα , ετοίμασε ένα στιφάδο με φασόλια σωτέ με αυγά στο βούτυρο , ψημένο σε κέικ ή . Γνώστες και καλοφαγάδες επιμένουν ότι δεν θα πρέπει να κοπεί με το μηχάνημα , αλλά με το χέρι με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες φρέσκο ​​από το μεγάλο κομμάτι του Παστουρμά .