Πράσο
Πράσο
- Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τις πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες του φυτού αυτού. Σήμερα το πράσο είναι γνωστό διουρητικό, χρησιμοποιείται κατά του πρηξίματος ποδιών και χεριών και της κυτταρίτιδας. Πολύτιμο κατά της κατακράτησης υγρών της κόπωσης και της κομάρας. Το πράσο μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους. Επίσης προστίθεται με άλλα χορταρικά στις χορτόπιτες. Σχινόπρασο: Βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και δρα ενάντια στην κατακράτηση των υγρών. Για πολλούς ειδικούς, κρύβει μέσα του το μυστικό της ενέργειας και της ευεξίας, ενώ τα λεπτά φυλλαράκια του καταναλώνονται φρέσκα σε σαλάτες, κρύες σούπες και σάλτσες.
Σχοινόπρασο
Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη σχοινόπρασου. Το πρώτο έχει μυρωδιά κρεμμυδιού και είναι το Allium schoenoprasum και το δεύτερο έχει μυρωδιά σκόρδου και είναι το Allium tuberosum. Και τα δύο ανήκουν στην οικογένεια Liliaceae.
Το σχοινόπρασο με μυρωδιά κρεμμυδιού έχει τρεις ποικιλίες, τη Hylan, τη Fine leaves και τη Medium leaves.
Τα σχοινόπρασα χρειάζονται εδάφη μέσης σύστασης, γόνιμα και καλά αποστραγγισμένα. Έχουν ανάγκη από αρκετή υγρασία, προτιμούν κλίμα δροσερό, και οι πιο κατάλληλες εποχές για ανάπτυξη τους είναι το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη.
Τα σχοινόπρασα μόνα τους χρησιμοποιούνται στις σαλάτες, στα σάντουιτς, στις σούπες και ως γαρνίρισμα. Τα ξηρά σχοινόπρασα μπαίνουν πάνω στις σούπες ή μέσα σε χυμό λεμονιού.
Τα σχοινόπρασα περιέχουν αρκετό σίδηρο που βοηθά στην αναιμία. Ρίχνουν την πίεση, βοηθούν την πέψη και ανακουφίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό όταν είναι κρυολογημένος.
βοδινή γλώσσα, σάλτσες λαχανικών, σάλτσες ψητών, ομελέτα, ψητή πατάτα φούρνου, ψιλοκομμένο σε χτυπημένη κρέμα γάλακτος
-Τριγωνέλλα
(ή γραικόχορτο ή τριγωνίσκος ή στροφύλλη).
Μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Trigonella και κυρίως από τα δύο είδη του T. Caurelea και T. Foenumgraecum. Υπάρχουν συνολικά γύρω στα 80 είδη τριγωνέλλας. Είναι μονοετείς πόες, ιθαγενείς τού Παλαιού Κόσμου. Το φυτό αποτελείται από τριχωτά σύνθετα φύλλα με τρία φυλλάρια το καθένα και άνθη λευκά, κίτρινα ή κυανωπά. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι το πολύ έντονο και ευχάριστο άρωμά του.
Το είδος T. Caurelea καλλιεργείται στην Ευρώπη για την παραγωγή άχυρου αλλά και σε κάποιες περιοχές τής Ελβετίας για τον αρωματισμό τυριών, σούπας και πιάτων με πατάτες. Αφέψημα τών φύλλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τσάι. Το είδος T. Foenumgraecum είναι το πιο σημαντικό και συναντιέται και στην Ελλάδα, γνωστό και ως Τριγωνίσκος ή Γραικόχορτο.
Τα κονιοποιημένα σπέρματά του αποτελούν συστατικό τού κάρυ. Το φυτό καλλιεργείται στις χώρες τής μεσογείου και στη νότια Ασία ως ζωοτροφή και τα σπέρματά του χρησιμοποιούνται εκτός από τη μαγειρική στην κτηνιατρική και στη λαϊκή θεραπευτική.
Σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο τής μέντας ή λεμονιάς χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τής κακοσμίας τού στόματος και τής αναπνοής.
Δεν είναι εύκολα ανευρέσιμη παρόλο που παλαιότερα στην Ευρώπη είχε τη φήμη μπαχαρικού που προκαλεί πάθη και αισθησιακά όνειρα!
Για τυριά, σούπες, πατάτες. Συστατικό του κάρυ. Σε τσάι. Για την κακοσμία της αναπνοής.
Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη σχοινόπρασου. Το πρώτο έχει μυρωδιά κρεμμυδιού και είναι το Allium schoenoprasum και το δεύτερο έχει μυρωδιά σκόρδου και είναι το Allium tuberosum. Και τα δύο ανήκουν στην οικογένεια Liliaceae.
Το σχοινόπρασο με μυρωδιά κρεμμυδιού έχει τρεις ποικιλίες, τη Hylan, τη Fine leaves και τη Medium leaves.
Τα σχοινόπρασα χρειάζονται εδάφη μέσης σύστασης, γόνιμα και καλά αποστραγγισμένα. Έχουν ανάγκη από αρκετή υγρασία, προτιμούν κλίμα δροσερό, και οι πιο κατάλληλες εποχές για ανάπτυξη τους είναι το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη.
Τα σχοινόπρασα μόνα τους χρησιμοποιούνται στις σαλάτες, στα σάντουιτς, στις σούπες και ως γαρνίρισμα. Τα ξηρά σχοινόπρασα μπαίνουν πάνω στις σούπες ή μέσα σε χυμό λεμονιού.
Τα σχοινόπρασα περιέχουν αρκετό σίδηρο που βοηθά στην αναιμία. Ρίχνουν την πίεση, βοηθούν την πέψη και ανακουφίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό όταν είναι κρυολογημένος.
βοδινή γλώσσα, σάλτσες λαχανικών, σάλτσες ψητών, ομελέτα, ψητή πατάτα φούρνου, ψιλοκομμένο σε χτυπημένη κρέμα γάλακτος
-Τριγωνέλλα
(ή γραικόχορτο ή τριγωνίσκος ή στροφύλλη).
Μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Trigonella και κυρίως από τα δύο είδη του T. Caurelea και T. Foenumgraecum. Υπάρχουν συνολικά γύρω στα 80 είδη τριγωνέλλας. Είναι μονοετείς πόες, ιθαγενείς τού Παλαιού Κόσμου. Το φυτό αποτελείται από τριχωτά σύνθετα φύλλα με τρία φυλλάρια το καθένα και άνθη λευκά, κίτρινα ή κυανωπά. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι το πολύ έντονο και ευχάριστο άρωμά του.
Το είδος T. Caurelea καλλιεργείται στην Ευρώπη για την παραγωγή άχυρου αλλά και σε κάποιες περιοχές τής Ελβετίας για τον αρωματισμό τυριών, σούπας και πιάτων με πατάτες. Αφέψημα τών φύλλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τσάι. Το είδος T. Foenumgraecum είναι το πιο σημαντικό και συναντιέται και στην Ελλάδα, γνωστό και ως Τριγωνίσκος ή Γραικόχορτο.
Τα κονιοποιημένα σπέρματά του αποτελούν συστατικό τού κάρυ. Το φυτό καλλιεργείται στις χώρες τής μεσογείου και στη νότια Ασία ως ζωοτροφή και τα σπέρματά του χρησιμοποιούνται εκτός από τη μαγειρική στην κτηνιατρική και στη λαϊκή θεραπευτική.
Σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο τής μέντας ή λεμονιάς χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τής κακοσμίας τού στόματος και τής αναπνοής.
Δεν είναι εύκολα ανευρέσιμη παρόλο που παλαιότερα στην Ευρώπη είχε τη φήμη μπαχαρικού που προκαλεί πάθη και αισθησιακά όνειρα!
Για τυριά, σούπες, πατάτες. Συστατικό του κάρυ. Σε τσάι. Για την κακοσμία της αναπνοής.
Lauch
• Hippokrates war der erste, um die zahlreichen positiven Eigenschaften dieser Pflanze entdecken. Heute ist der Lauch ist harntreibend, in den Füßen und Händen Schwellungen und Zellulitis verwendet bekannt. Wertvoll als Wasseransammlungen und Müdigkeit komaras. Die Lauch kann auf verschiedene Weise zubereitet werden. Auch zu anderen Grünen in Torten hinzugefügt. Schnittlauch: Hilft Giftstoffe beseitigen und Handlungen gegen Entfernt ¬ TiSi von Flüssigkeiten. Für viele Experten, verbirgt die Medien das Geheimnis der aktiven ¬ lassen und Wellness, während der Niederschrift über die Blätter gegessen in Salate, kalte Suppen und Soßen frisch.
Schnittlauch
Es gibt zwei verschiedene Arten von Schnittlauch. Die erste hat einen Geruch von Zwiebeln und Allium schoenoprasum ist der zweite und der Geruch ist Knoblauch Allium tuberosum. Beide gehören zu der Familie der Liliaceae gehören.
Der Geruch von Zwiebel Schnittlauch hat drei Sorten, die Hylan, die feinen Blätter und mittlere Blätter.
Die Schnittlauch brauchen lehmige Böden Textur, fruchtbar und gut drainiert. Sie brauchen genügend Feuchtigkeit, sie ein kühles Klima bevorzugen, ist die am besten geeigneten Zeiten für die Entwicklung im Herbst, Winter und Frühling.
Die Schnittlauch sind allein in Salaten, Sandwiches, Suppen und zum Garnieren verwendet. Getrocknetem Schnittlauch kommen in Suppen oder in Zitronensaft.
Die Schnittlauch enthalten genügend Eisen, das in der Anämie beiträgt. Werfen den Druck, die Verdauung und lindert den Körper, wenn kryologimenos.
Rinderzunge, Soßen, Gemüse, Soßen, Braten, Rührei, gebackene Kartoffeln, in Schlagsahne gehackt
Bockshornklee-
(Oder graikochorto oder trigoniskos oder strofylli).
Spice aus den Samen der Pflanze Trigonella Wesentlichen aus zwei Arten von T. abgeleitet Caurelea und T. Foenumgraecum. Es gibt insgesamt etwa 80 Arten von Bockshornklee. Es ist einjährigen Kräutern, Ureinwohner der Alten Welt. Die Anlage besteht aus haarigen zusammengesetzte Blätter mit je drei Blättchen, Blüten weiß, gelb oder bläulich. Sein charakteristisches Merkmal ist sehr stark und angenehmes Aroma.
Die Spezies T. Caurelea in Europa für die Herstellung von Stroh und in einigen Teilen der Schweiz angebauten zum Aromatisieren von Käse, Suppen und Gerichte mit Kartoffeln. Auskochen der Blätter können als Tee verwendet werden. Die Spezies T. Foenumgraecum ist die wichtigste trifft sich in Griechenland, oder auch als Trigoniskos Graikochorto bekannt.
Die pulverisierten Samen sind ein Bestandteil von Curry. Die Pflanze wird im Mittelmeerraum und in Südasien als Futtermittel und Saatgut in der Küche, außer in der Veterinärmedizin und Volksheilkunde verwendet angebaut.
In Kombination mit dem ätherischen Öl der Pfefferminze oder Zitrone wird verwendet, um schlechten Atem und Atmung zu behandeln.
Es ist nicht leicht wenn anefresimi ältesten in Europa hatte den Ruf, Gewürz, das Leidenschaften und sinnlichen Träume verursacht!
Für Käse, Suppen, Kartoffeln. Bestandteil des Curry. In Tee. Für den schlechten Atem.
• Hippokrates war der erste, um die zahlreichen positiven Eigenschaften dieser Pflanze entdecken. Heute ist der Lauch ist harntreibend, in den Füßen und Händen Schwellungen und Zellulitis verwendet bekannt. Wertvoll als Wasseransammlungen und Müdigkeit komaras. Die Lauch kann auf verschiedene Weise zubereitet werden. Auch zu anderen Grünen in Torten hinzugefügt. Schnittlauch: Hilft Giftstoffe beseitigen und Handlungen gegen Entfernt ¬ TiSi von Flüssigkeiten. Für viele Experten, verbirgt die Medien das Geheimnis der aktiven ¬ lassen und Wellness, während der Niederschrift über die Blätter gegessen in Salate, kalte Suppen und Soßen frisch.
Schnittlauch
Es gibt zwei verschiedene Arten von Schnittlauch. Die erste hat einen Geruch von Zwiebeln und Allium schoenoprasum ist der zweite und der Geruch ist Knoblauch Allium tuberosum. Beide gehören zu der Familie der Liliaceae gehören.
Der Geruch von Zwiebel Schnittlauch hat drei Sorten, die Hylan, die feinen Blätter und mittlere Blätter.
Die Schnittlauch brauchen lehmige Böden Textur, fruchtbar und gut drainiert. Sie brauchen genügend Feuchtigkeit, sie ein kühles Klima bevorzugen, ist die am besten geeigneten Zeiten für die Entwicklung im Herbst, Winter und Frühling.
Die Schnittlauch sind allein in Salaten, Sandwiches, Suppen und zum Garnieren verwendet. Getrocknetem Schnittlauch kommen in Suppen oder in Zitronensaft.
Die Schnittlauch enthalten genügend Eisen, das in der Anämie beiträgt. Werfen den Druck, die Verdauung und lindert den Körper, wenn kryologimenos.
Rinderzunge, Soßen, Gemüse, Soßen, Braten, Rührei, gebackene Kartoffeln, in Schlagsahne gehackt
Bockshornklee-
(Oder graikochorto oder trigoniskos oder strofylli).
Spice aus den Samen der Pflanze Trigonella Wesentlichen aus zwei Arten von T. abgeleitet Caurelea und T. Foenumgraecum. Es gibt insgesamt etwa 80 Arten von Bockshornklee. Es ist einjährigen Kräutern, Ureinwohner der Alten Welt. Die Anlage besteht aus haarigen zusammengesetzte Blätter mit je drei Blättchen, Blüten weiß, gelb oder bläulich. Sein charakteristisches Merkmal ist sehr stark und angenehmes Aroma.
Die Spezies T. Caurelea in Europa für die Herstellung von Stroh und in einigen Teilen der Schweiz angebauten zum Aromatisieren von Käse, Suppen und Gerichte mit Kartoffeln. Auskochen der Blätter können als Tee verwendet werden. Die Spezies T. Foenumgraecum ist die wichtigste trifft sich in Griechenland, oder auch als Trigoniskos Graikochorto bekannt.
Die pulverisierten Samen sind ein Bestandteil von Curry. Die Pflanze wird im Mittelmeerraum und in Südasien als Futtermittel und Saatgut in der Küche, außer in der Veterinärmedizin und Volksheilkunde verwendet angebaut.
In Kombination mit dem ätherischen Öl der Pfefferminze oder Zitrone wird verwendet, um schlechten Atem und Atmung zu behandeln.
Es ist nicht leicht wenn anefresimi ältesten in Europa hatte den Ruf, Gewürz, das Leidenschaften und sinnlichen Träume verursacht!
Für Käse, Suppen, Kartoffeln. Bestandteil des Curry. In Tee. Für den schlechten Atem.
Leek
• Hippocrates was the first to discover the numerous beneficial properties of this plant. Today the leek is known diuretic, used in the feet and hands swelling and cellulitis. Valuable as fluid retention and fatigue komaras. The leeks can be cooked in various ways. Also added to other greens in pies. Chives: Helps eliminate toxins and acts against Removes ¬ tisi of liquids. For many experts, the media hides the secret of active ¬ let and wellness, while the minutes of the leaves eaten fresh in salads, cold soups and sauces.
chives
There are two different types of chive. The first has a smell of onion and Allium schoenoprasum is the second and the smell is garlic is Allium tuberosum. Both belong to the family Liliaceae.
The smell of onion chives has three varieties, the Hylan, the Fine leaves and Medium leaves.
The chives need loamy texture soils, fertile and well drained. They need enough moisture, they prefer a cool climate, the most appropriate times for development is in autumn, winter and spring.
The chives are used alone in salads, sandwiches, soups and as garnish. Dried chives come up in soups or in lemon juice.
The chives contain enough iron that helps in anemia. Throwing the pressure, aid digestion and relieve the body when kryologimenos.
Beef tongue, sauces, vegetables, sauces, roasts, scrambled eggs, oven baked potato, chopped into whipped cream
Fenugreek-
(Or graikochorto or trigoniskos or strofylli).
Spice derived from the seeds of the plant Trigonella mainly from two types of T. Caurelea and T. Foenumgraecum. There are a total of about 80 species of Fenugreek. It's one-year herbs, natives of the Old World. The plant consists of hairy compound leaves with three leaflets each, flowers white, yellow or bluish. Its characteristic feature is very strong and pleasant aroma.
The species T. Caurelea cultivated in Europe for the manufacture of straw and in some parts of Switzerland for flavoring cheeses, soups and dishes with potatoes. Decoction of the leaves can be used as tea. The species T. Foenumgraecum is the most important meets in Greece, also known as or Trigoniskos Graikochorto.
The powdered seeds are a component of curry. The plant is cultivated in the Mediterranean and southern Asia as feed and seeds used in cooking except in veterinary medicine and folk healing.
In combination with the essential oil of peppermint or lemon is used to treat bad breath and breathing.
It is not easy though anefresimi oldest in Europe had the reputation of spice that causes passions and sensual dreams!
For cheeses, soups, potatoes. Component of curry. In tea. For the bad breath.
• Hippocrates was the first to discover the numerous beneficial properties of this plant. Today the leek is known diuretic, used in the feet and hands swelling and cellulitis. Valuable as fluid retention and fatigue komaras. The leeks can be cooked in various ways. Also added to other greens in pies. Chives: Helps eliminate toxins and acts against Removes ¬ tisi of liquids. For many experts, the media hides the secret of active ¬ let and wellness, while the minutes of the leaves eaten fresh in salads, cold soups and sauces.
chives
There are two different types of chive. The first has a smell of onion and Allium schoenoprasum is the second and the smell is garlic is Allium tuberosum. Both belong to the family Liliaceae.
The smell of onion chives has three varieties, the Hylan, the Fine leaves and Medium leaves.
The chives need loamy texture soils, fertile and well drained. They need enough moisture, they prefer a cool climate, the most appropriate times for development is in autumn, winter and spring.
The chives are used alone in salads, sandwiches, soups and as garnish. Dried chives come up in soups or in lemon juice.
The chives contain enough iron that helps in anemia. Throwing the pressure, aid digestion and relieve the body when kryologimenos.
Beef tongue, sauces, vegetables, sauces, roasts, scrambled eggs, oven baked potato, chopped into whipped cream
Fenugreek-
(Or graikochorto or trigoniskos or strofylli).
Spice derived from the seeds of the plant Trigonella mainly from two types of T. Caurelea and T. Foenumgraecum. There are a total of about 80 species of Fenugreek. It's one-year herbs, natives of the Old World. The plant consists of hairy compound leaves with three leaflets each, flowers white, yellow or bluish. Its characteristic feature is very strong and pleasant aroma.
The species T. Caurelea cultivated in Europe for the manufacture of straw and in some parts of Switzerland for flavoring cheeses, soups and dishes with potatoes. Decoction of the leaves can be used as tea. The species T. Foenumgraecum is the most important meets in Greece, also known as or Trigoniskos Graikochorto.
The powdered seeds are a component of curry. The plant is cultivated in the Mediterranean and southern Asia as feed and seeds used in cooking except in veterinary medicine and folk healing.
In combination with the essential oil of peppermint or lemon is used to treat bad breath and breathing.
It is not easy though anefresimi oldest in Europe had the reputation of spice that causes passions and sensual dreams!
For cheeses, soups, potatoes. Component of curry. In tea. For the bad breath.