ΣΙΝΑΠΙ (
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ)
ΣΙΝΑΠΙ μαύρο/λευκό Σινάπι: βρογχίτιδα, ρευματισμούς, πλευρίτιδα,
νευραλγίες, καρδιά. σινάπι, για πονοκέφαλο, ψύξη, πνευμονία.Τονώνει τον
οργανισμό, δημιουργεί ευεξία, βοηθά τις ισχυαλγίες των ενηλίκων ως έμπλαστρο.
Σινάπι (Sinapis alba και Sinapis migra) Σινάπι τό
λευκό και συνάπι τό μαυρο, cruciferae.
1.Τό λευκό σινάπι.
Είναι υπακτικό, άλλα μπορεί νά προκαλέση στο στομάχι ερεθισμούς και τοξικότητα — Leclerc — Κύριο συστατικό του είναι ή «Μυροζίνη» Περιέχει ακόμη λάδι, πολύ γλοιώδη ουσία και «Σιναπιζινίνη» ή «θειοσιναπιζίνη».
Αυτή ή ουσία φαίνεται νά έχη θεραπευτικές ιδιότητες.
Εσωτερικώς παίρνεται σέ ποσότητα μισής κουταλιάς σέ κάθε φαγητό.
Θερμό μπάνιο μέ συνάπι ξεκουράζει τά πόδια.
Τό άσπρο σινάπι χρησιμοποιείται ώς λαϊκό φάρμακο γιά τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος και κυρίως γιά τήν καταπολέμηση τής δυσκοιλιότητος.
Δέν χρησιμοπποιειται όμως πολύ,…..
2.Τό μαυρο σινάπι.
Οί σπόροι του μαύρου σιναπιου, περιέχουν λάδι, λεύκωμα φυτικό, μυροζίνη, μυρονικό κάλι, σάκχαρο, κόμμι, ελεύθερο οξύ, σιναπιζίνη και αλάτια.
Με τό μαυρο σινάπι γίνονται ή μουστάρδα και οί σιναπισμοί, πού οί τελευταίοι σάν μείνουν γιά πολύ χρόνο πάνω στό δέρμα μπορούν νά τό νεκρώσουν.
Ή μουστάρδα, εσωτερικώς σέ μέτρια ποσότητα είναι τονωτική, άντισκορβουτική, καθαρτική — ανάλογα μέ τή δόση —.
1.Τό λευκό σινάπι.
Είναι υπακτικό, άλλα μπορεί νά προκαλέση στο στομάχι ερεθισμούς και τοξικότητα — Leclerc — Κύριο συστατικό του είναι ή «Μυροζίνη» Περιέχει ακόμη λάδι, πολύ γλοιώδη ουσία και «Σιναπιζινίνη» ή «θειοσιναπιζίνη».
Αυτή ή ουσία φαίνεται νά έχη θεραπευτικές ιδιότητες.
Εσωτερικώς παίρνεται σέ ποσότητα μισής κουταλιάς σέ κάθε φαγητό.
Θερμό μπάνιο μέ συνάπι ξεκουράζει τά πόδια.
Τό άσπρο σινάπι χρησιμοποιείται ώς λαϊκό φάρμακο γιά τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος και κυρίως γιά τήν καταπολέμηση τής δυσκοιλιότητος.
Δέν χρησιμοπποιειται όμως πολύ,…..
2.Τό μαυρο σινάπι.
Οί σπόροι του μαύρου σιναπιου, περιέχουν λάδι, λεύκωμα φυτικό, μυροζίνη, μυρονικό κάλι, σάκχαρο, κόμμι, ελεύθερο οξύ, σιναπιζίνη και αλάτια.
Με τό μαυρο σινάπι γίνονται ή μουστάρδα και οί σιναπισμοί, πού οί τελευταίοι σάν μείνουν γιά πολύ χρόνο πάνω στό δέρμα μπορούν νά τό νεκρώσουν.
Ή μουστάρδα, εσωτερικώς σέ μέτρια ποσότητα είναι τονωτική, άντισκορβουτική, καθαρτική — ανάλογα μέ τή δόση —.
Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Sinapis Alba (το άσπρο), Sinapis Nigra (το μαύρο) και Sinapis Arvensis (το άγριο). Το άσπρο σινάπι είναι φυτό που φτάνει μέχρι τα 80 εκατοστά με μικρά κίτρινα λουλούδια που ανθίζουν από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο και ευδοκιμεί σε ηλιόλουστα, ασβεστώδη εδάφη και όπου βρέχει ελάχιστα. Συναντιέται κυρίως στις Ευρωπαϊκές χώρες. Το μαύρο σινάπι είναι κι αυτό μικρό φυτό- μπορεί να φτάσει έως και τα 120 εκατοστά- με επίσης κίτρινα λουλούδια που ανθίζουν από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο και ευδοκιμεί σε χωράφια, ερειπωμένους τοίχους, σκουπιδότοπους και σα ζιζάνιο στους σπαρμένους με στάρι αγρούς. Το συναντάμε στην Ευρώπη και στην Ασία αλλά κυρίως στις Μεσογειακές χώρες. Είναι γνωστό επίσης και ως Λαψάνα ή Βρούβα.
Το σινάπι είναι γνωστό από την εποχή του Ιπποκράτη. Στο μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν σα συντηρητικό των τροφών γιατί σταματά τη δράση των βακτηριδίων.
Χρησιμοποιούνται οι σπόροι (από τους οποίους γίνεται η μουστάρδα) και τα φρέσκα φύλλα του. Στην κουζίνα χρησιμοποιείται το άσπρο και το άγριο ενώ στη φαρμακοποιία το μαύρο.
Το άσπρο σινάπι έχει διεγερτική επίδραση σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού και δίνει μια αίσθηση ευεξίας ενώ με το μαύρο κάποιοι κάνουν "σιναπισμούς" (χτυπώντας σπόρους και τοποθετώντας τον πολτό εξωτερικά) για να δημιουργήσουν τοπική υπεραιμία. Το σινάπι έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και εκτός από τη γνωστή μουστάρδα χρησιμοποιείται ως αφέψημα, ζωμός, αλεύρι, λάδι (σιναπόλαδο), έγχυμα, κατάπλασμα κ.ά. Πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του σκέτου σιναπόσπορου γιατί είναι πολύ καυστικός, όπως και του αδιάλυτου σιναπόλαδου στο δέρμα γιατί προκαλεί εγκαύματα. Καλό θα είναι οι υπερτασικοί να αποφεύγουν το σινάπι. Κάποιοι πρακτικοί συνιστούν για τις "μεγάλες παγωνιές" να ρίξει κανείς μέσα στις κάλτσες του μια πρέζα από σκόνη σιναπιού για να δημιουργηθεί υπεραιμία! Κάτι βέβαια που δεν πρέπει να γίνεται συχνά γιατί μπορεί να προκληθούν παρενέργειες.
ψάρι ψητό, ψάρι στον ατμό, κραμβολάχανο, σάλτσες ψητών …….
D
Mustard
schwarz / weißer Senf: Bronchitis, Rheuma, Rippenfellentzündung, Neuralgien,
Herz. Mustard, bei Kopfschmerzen, Kühlung, pnefmonia.Tononei Körper
Wohlbefinden schafft, die Erwachsenen als Ischias Patch. Mustard (Senf)
Senf (Sinapis alba und Sinapis Migration) und weißer Senf aufeinander schwarz, Kreuzblütler.
1.Die weißer Senf.
Es ist Abführmittel, sondern kann Magen-Reizung und Toxizität führen - Leclerc - ". Theiosinapizini" Hauptbestandteil ist "Myrozini" enthält auch Öl, und sehr schleimige Substanz "Sinapizinini" oder
Diese Substanz scheint therapeutischen Eigenschaften haben.
Intern Ihnen an Quantität ein halb Löffel in jedem Essen zu bekommen.
Warmes Bad mit konsekutiver entspannenden Spaziergang.
Der weiße Senf wird als Volksmedizin für Erkrankungen des Verdauungssystems und vor allem zur Bekämpfung von Verstopfung eingesetzt.
Chrisimoppoieitai aber nicht viel .....
2.Wird denn schwarzer Senf.
Die Samen von schwarzem Senf enthalten Öl, pflanzliches Eiweiß, myrozini, Chrisam Kalium, Zucker, Gummi, freie Säure und Salze sinapizini.
Mit schwarzem Senf oder Senf hergestellt Umschläge und s, wie die letzteren linken SF für eine lange Zeit auf der Haut können Nekrose.
Senf, intern in moderaten Mengen ist erhebend, antiskorvoutiki, kathartischen - je nach Dosis -.
Spice, die von der Pflanze Sinapis Alba (weiß), Sinapis Nigra (schwarz) und Sinapis arvensis (wild) kommt. Der Senf ist eine Pflanze, wächst bis zu 80 cm mit kleinen gelben Blüten, die blühen von Juni bis Oktober und gedeiht in sonniger, kalkhaltigen Böden, auf denen wenig regen. Vor allem in europäischen Ländern. Der schwarze Senf ist auch diese kleine Pflanze-sinken kann bis zu 120 cm-auch mit gelben Blumen, die blühen von Juni bis September und wächst auf Feldern, in verfallenen Mauern und Deponien wie ein Unkraut in Feldern mit Weizen gesät. Es wird in Europa und Asien, sondern vor allem in mediterranen Ländern gefunden. Wird auch als oder Lapsana Vrouva bekannt.
Senf wird seit der Zeit des Hippokrates bekannt. In Mittelalter als Konservierungsstoff von Lebensmitteln verwendet wurde gestoppt, weil die Einwirkung von Bakterien.
Gebrauchte die Samen (von denen der Senf wird) und frische Blätter. Die Küche verwendet weiß und wild, während Arzneibuch schwarz.
Der Senf hat eine stimulierende Wirkung auf alle Körperfunktionen und gibt ein Gefühl des Wohlbefindens, während schwarze Menschen "Senf" (treffen Samen und Platzierung der Zellstoff extern) tun, um lokale Hyperämie erzeugen. Mustard hat viele heilende Eigenschaften und neben der bekannten Senf wird als Abkochung, Brühe, Mehl, Öl (sinapolado), Infusion, poultice, etc. verwendet Sie müssen die Verwendung von einfachen Senfkorn zu vermeiden, ist sehr ergreifend, weil, wie der unlöslichen sinapoladou die Haut es Verbrennungen verursacht. Es ist ratsam, hypertensive Senf zu vermeiden. Einige Praktiker empfehlen für die "big freeze" um ein in die Socken zu werfen eine Prise Senfpulver, um Staus zu schaffen! Dies ist natürlich nicht gemacht, weil es oft Nebenwirkungen haben werden.
gegrilltem Fisch, gedünstetem Fisch, Brassica, Saucen Braten .......
Senf (Sinapis alba und Sinapis Migration) und weißer Senf aufeinander schwarz, Kreuzblütler.
1.Die weißer Senf.
Es ist Abführmittel, sondern kann Magen-Reizung und Toxizität führen - Leclerc - ". Theiosinapizini" Hauptbestandteil ist "Myrozini" enthält auch Öl, und sehr schleimige Substanz "Sinapizinini" oder
Diese Substanz scheint therapeutischen Eigenschaften haben.
Intern Ihnen an Quantität ein halb Löffel in jedem Essen zu bekommen.
Warmes Bad mit konsekutiver entspannenden Spaziergang.
Der weiße Senf wird als Volksmedizin für Erkrankungen des Verdauungssystems und vor allem zur Bekämpfung von Verstopfung eingesetzt.
Chrisimoppoieitai aber nicht viel .....
2.Wird denn schwarzer Senf.
Die Samen von schwarzem Senf enthalten Öl, pflanzliches Eiweiß, myrozini, Chrisam Kalium, Zucker, Gummi, freie Säure und Salze sinapizini.
Mit schwarzem Senf oder Senf hergestellt Umschläge und s, wie die letzteren linken SF für eine lange Zeit auf der Haut können Nekrose.
Senf, intern in moderaten Mengen ist erhebend, antiskorvoutiki, kathartischen - je nach Dosis -.
Spice, die von der Pflanze Sinapis Alba (weiß), Sinapis Nigra (schwarz) und Sinapis arvensis (wild) kommt. Der Senf ist eine Pflanze, wächst bis zu 80 cm mit kleinen gelben Blüten, die blühen von Juni bis Oktober und gedeiht in sonniger, kalkhaltigen Böden, auf denen wenig regen. Vor allem in europäischen Ländern. Der schwarze Senf ist auch diese kleine Pflanze-sinken kann bis zu 120 cm-auch mit gelben Blumen, die blühen von Juni bis September und wächst auf Feldern, in verfallenen Mauern und Deponien wie ein Unkraut in Feldern mit Weizen gesät. Es wird in Europa und Asien, sondern vor allem in mediterranen Ländern gefunden. Wird auch als oder Lapsana Vrouva bekannt.
Senf wird seit der Zeit des Hippokrates bekannt. In Mittelalter als Konservierungsstoff von Lebensmitteln verwendet wurde gestoppt, weil die Einwirkung von Bakterien.
Gebrauchte die Samen (von denen der Senf wird) und frische Blätter. Die Küche verwendet weiß und wild, während Arzneibuch schwarz.
Der Senf hat eine stimulierende Wirkung auf alle Körperfunktionen und gibt ein Gefühl des Wohlbefindens, während schwarze Menschen "Senf" (treffen Samen und Platzierung der Zellstoff extern) tun, um lokale Hyperämie erzeugen. Mustard hat viele heilende Eigenschaften und neben der bekannten Senf wird als Abkochung, Brühe, Mehl, Öl (sinapolado), Infusion, poultice, etc. verwendet Sie müssen die Verwendung von einfachen Senfkorn zu vermeiden, ist sehr ergreifend, weil, wie der unlöslichen sinapoladou die Haut es Verbrennungen verursacht. Es ist ratsam, hypertensive Senf zu vermeiden. Einige Praktiker empfehlen für die "big freeze" um ein in die Socken zu werfen eine Prise Senfpulver, um Staus zu schaffen! Dies ist natürlich nicht gemacht, weil es oft Nebenwirkungen haben werden.
gegrilltem Fisch, gedünstetem Fisch, Brassica, Saucen Braten .......
E
Mustard
black / white mustard: bronchitis, rheumatism, pleurisy, neuralgia, heart.
Mustard, for headaches, cooling, pnefmonia.Tononei body creates wellbeing,
helps adults as sciatica patch. Mustard (mustard)
Mustard (Sinapis alba and Sinapis migra) and white mustard consecutive black, cruciferae.
1.The white mustard.
It is laxative, but can cause stomach irritation and toxicity - Leclerc - Main ingredient is "Myrozini" also contains oil, and very slimy substance "Sinapizinini" or "theiosinapizini."
This substance appears to have therapeutic properties.
Internally you get in quantity half spoons in each food.
Warm bath with consecutive relaxing walk.
The white mustard is used as a folk medicine for diseases of the digestive system and especially to combat constipation.
Chrisimoppoieitai but not much .....
2.DOES black mustard.
The seeds of black MUSTARD contain oil, vegetable albumen, myrozini, chrism potassium, sugar, gum, free acid, and salts sinapizini.
With black mustard or mustard made poultices and s, as the latter left SF for a long time on the skin you can necrosis.
Mustard, internally in moderate quantity is uplifting, antiskorvoutiki, cathartic - depending on dose -.
Spice that comes from the plant Sinapis Alba (white), Sinapis Nigra (black) and Sinapis Arvensis (wild). The white mustard is a plant that grows up to 80 cm with small yellow flowers that bloom from June to October and thrives in sunny, calcareous soils where little rain. Mainly found in European countries. The black mustard is also this little plant-can sink up to 120 cm-also with yellow flowers that bloom from June to September and grows in fields, ruined walls and dumps like a weed in fields sown with wheat. It is found in Europe and Asia but mainly in Mediterranean countries. Is also known as or Lapsana Vrouva.
Mustard is known since the time of Hippocrates. In the Middle Ages it was used as a preservative of food stops because the action of bacteria.
Used the seeds (of which becomes the mustard) and fresh leaves. The kitchen used white and wild while the pharmacopoeia black.
The white mustard has a stimulatory effect on all bodily functions and gives a sense of wellbeing while black people do "mustard" (hitting seeds and placing the pulp externally) to generate local hyperemia. Mustard has many healing properties and besides the known mustard is used as a decoction, broth, flour, oil (sinapolado), infusion, poultice, etc. You must avoid the use of plain mustard seed is very poignant because, as the insoluble sinapoladou the skin it causes burns. It is advisable to avoid hypertensive mustard. Some practitioners recommend for the "big freeze" to throw one into the socks a pinch of mustard powder to create congestion! This of course not be made because it can often cause side effects.
grilled fish, steamed fish, Brassica, sauces roasts ...
Mustard (Sinapis alba and Sinapis migra) and white mustard consecutive black, cruciferae.
1.The white mustard.
It is laxative, but can cause stomach irritation and toxicity - Leclerc - Main ingredient is "Myrozini" also contains oil, and very slimy substance "Sinapizinini" or "theiosinapizini."
This substance appears to have therapeutic properties.
Internally you get in quantity half spoons in each food.
Warm bath with consecutive relaxing walk.
The white mustard is used as a folk medicine for diseases of the digestive system and especially to combat constipation.
Chrisimoppoieitai but not much .....
2.DOES black mustard.
The seeds of black MUSTARD contain oil, vegetable albumen, myrozini, chrism potassium, sugar, gum, free acid, and salts sinapizini.
With black mustard or mustard made poultices and s, as the latter left SF for a long time on the skin you can necrosis.
Mustard, internally in moderate quantity is uplifting, antiskorvoutiki, cathartic - depending on dose -.
Spice that comes from the plant Sinapis Alba (white), Sinapis Nigra (black) and Sinapis Arvensis (wild). The white mustard is a plant that grows up to 80 cm with small yellow flowers that bloom from June to October and thrives in sunny, calcareous soils where little rain. Mainly found in European countries. The black mustard is also this little plant-can sink up to 120 cm-also with yellow flowers that bloom from June to September and grows in fields, ruined walls and dumps like a weed in fields sown with wheat. It is found in Europe and Asia but mainly in Mediterranean countries. Is also known as or Lapsana Vrouva.
Mustard is known since the time of Hippocrates. In the Middle Ages it was used as a preservative of food stops because the action of bacteria.
Used the seeds (of which becomes the mustard) and fresh leaves. The kitchen used white and wild while the pharmacopoeia black.
The white mustard has a stimulatory effect on all bodily functions and gives a sense of wellbeing while black people do "mustard" (hitting seeds and placing the pulp externally) to generate local hyperemia. Mustard has many healing properties and besides the known mustard is used as a decoction, broth, flour, oil (sinapolado), infusion, poultice, etc. You must avoid the use of plain mustard seed is very poignant because, as the insoluble sinapoladou the skin it causes burns. It is advisable to avoid hypertensive mustard. Some practitioners recommend for the "big freeze" to throw one into the socks a pinch of mustard powder to create congestion! This of course not be made because it can often cause side effects.
grilled fish, steamed fish, Brassica, sauces roasts ...
F
Moutarde noire / blanche: bronchite, rhumatismes, la pleurésie, la
névralgie, le cœur. Moutarde, les maux de tête, refroidissement, le corps
pnefmonia.Tononei crée le bien-être, aide les adultes comme correctif
sciatique. Mustard (moutarde)
Moutarde (Sinapis alba et Sinapis migration) et la moutarde blanche consécutive noir, crucifères.
1.Le moutarde blanche.
Il est laxatif, mais peut irriter l'estomac et de la toxicité - Leclerc - ". Theiosinapizini« ingrédient principal est «Myrozini" contient également de l'huile, et la substance gluante très "Sinapizinini» ou
Cette substance semble avoir des propriétés thérapeutiques.
En interne vous obtenez dans des cuillères à moitié la quantité de chaque aliment.
Bain chaud avec promenade de détente consécutive.
La moutarde blanche est utilisée en médecine traditionnelle pour les maladies de l'appareil digestif et en particulier à la constipation de combat.
Chrisimoppoieitai mais pas beaucoup .....
2.Le moutarde noire.
Les graines de moutarde noire contiennent de l'huile, des légumes albumine, myrozini, le potassium chrême, le sucre, la gomme, sans acide et les sels sinapizini.
Avec de la moutarde ou la moutarde noire fait des cataplasmes et s, comme les SF derniers ont laissé depuis longtemps sur la peau vous pouvez nécrose.
Moutarde, à l'intérieur en quantité modérée est édifiante, antiskorvoutiki, cathartique - en fonction de la dose -.
Moutarde (Sinapis alba et Sinapis migration) et la moutarde blanche consécutive noir, crucifères.
1.Le moutarde blanche.
Il est laxatif, mais peut irriter l'estomac et de la toxicité - Leclerc - ". Theiosinapizini« ingrédient principal est «Myrozini" contient également de l'huile, et la substance gluante très "Sinapizinini» ou
Cette substance semble avoir des propriétés thérapeutiques.
En interne vous obtenez dans des cuillères à moitié la quantité de chaque aliment.
Bain chaud avec promenade de détente consécutive.
La moutarde blanche est utilisée en médecine traditionnelle pour les maladies de l'appareil digestif et en particulier à la constipation de combat.
Chrisimoppoieitai mais pas beaucoup .....
2.Le moutarde noire.
Les graines de moutarde noire contiennent de l'huile, des légumes albumine, myrozini, le potassium chrême, le sucre, la gomme, sans acide et les sels sinapizini.
Avec de la moutarde ou la moutarde noire fait des cataplasmes et s, comme les SF derniers ont laissé depuis longtemps sur la peau vous pouvez nécrose.
Moutarde, à l'intérieur en quantité modérée est édifiante, antiskorvoutiki, cathartique - en fonction de la dose -.
Spice qui vient de l'usine de Sinapis Alba (blanc), Sinapis nigra (noir) et
Sinapis arvensis (sauvage). La moutarde blanche est une plante qui pousse
jusqu'à 80 cm avec de petites fleurs jaunes qui fleurissent de Juin à Octobre
et prospère dans les sols calcaires ensoleillés, où peu de pluie.
Principalement dans les pays européens. La moutarde noire est également cette
plante peut-peu absorber jusqu'à 120 cm-aussi avec des fleurs jaunes qui
fleurissent de Juin à Septembre et pousse dans les champs, les murs en ruine et
les décharges comme une mauvaise herbe dans les champs semés de blé. Il se
trouve en Europe et en Asie, mais surtout dans les pays méditerranéens. Est
également connu comme Lapsana ou Vrouva.
La moutarde est connue depuis l'époque d'Hippocrate. Au Moyen Age, il a été utilisé comme agent de conservation de la nourriture s'arrête parce que l'action des bactéries.
Utilisé les graines (dont devient la moutarde) et de feuilles fraîches. La cuisine utilisée blanc et sauvage tandis que le noir pharmacopée.
La moutarde blanche a un effet stimulant sur toutes les fonctions corporelles et donne un sentiment de bien-être alors que les personnes noires ne "moutarde" (frapper les graines et placer la pâte à l'extérieur) pour générer une hyperémie locale. Moutarde a beaucoup de propriétés curatives et en plus de la moutarde connu est utilisé comme un décoction, bouillon, farine, de l'huile (sinapolado), infusion, cataplasme, etc Vous devez éviter l'utilisation de la graine de moutarde plaine est très émouvant parce que, comme l'insoluble sinapoladou la peau, il provoque des brûlures. Il est conseillé d'éviter la moutarde hypertensive. Certains praticiens recommandent pour le "grand froid" à jeter les uns dans les chaussettes d'une pincée de poudre de moutarde à créer de la congestion! Bien sûr, cela n'est pas fait, car il peut souvent provoquer des effets secondaires.
poisson grillé, du poisson cuit à la vapeur, Brassica, rôtis sauces .
La moutarde est connue depuis l'époque d'Hippocrate. Au Moyen Age, il a été utilisé comme agent de conservation de la nourriture s'arrête parce que l'action des bactéries.
Utilisé les graines (dont devient la moutarde) et de feuilles fraîches. La cuisine utilisée blanc et sauvage tandis que le noir pharmacopée.
La moutarde blanche a un effet stimulant sur toutes les fonctions corporelles et donne un sentiment de bien-être alors que les personnes noires ne "moutarde" (frapper les graines et placer la pâte à l'extérieur) pour générer une hyperémie locale. Moutarde a beaucoup de propriétés curatives et en plus de la moutarde connu est utilisé comme un décoction, bouillon, farine, de l'huile (sinapolado), infusion, cataplasme, etc Vous devez éviter l'utilisation de la graine de moutarde plaine est très émouvant parce que, comme l'insoluble sinapoladou la peau, il provoque des brûlures. Il est conseillé d'éviter la moutarde hypertensive. Certains praticiens recommandent pour le "grand froid" à jeter les uns dans les chaussettes d'une pincée de poudre de moutarde à créer de la congestion! Bien sûr, cela n'est pas fait, car il peut souvent provoquer des effets secondaires.
poisson grillé, du poisson cuit à la vapeur, Brassica, rôtis sauces .