Sonntag, 28. Juli 2013

Vanille-ΒΑΝΙΛΙΑ

ΒΑΝΙΛΙΑ
Ο καρπός της Βανίλιας
Ερωτικό ελιξίριο, χωνευτικό, τονώνει το νευρικό σύστημα.
Die Frucht der Vanille
Liebestrank, Verdauung, regt das Nervensystem an.

The fruit of Vanilla
Love potion, digestion, stimulates the nervous system.
Le fruit de la vanille
Philtre d'amour, de la digestion, stimule le système nerveux.
Oι θεραπευτικές ιδιότητες
Μια σειρά από σωματικά και ψυχολογικά οφέλη αποδίδονται στη βανίλια εδώ και αιώνες. Στην αρωματοθεραπεία, η βανίλια θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση και προτιμάται όταν κανείς θέλει να τονωθεί ενεργειακά. Όπως εμπειρικά όλοι γνωρίζουμε, η βανίλια είναι επίσης από τις πιο χαλαρωτικές και ευχάριστες οσμές, κάτι που έχει αποδειχτεί και από αμερικανική έρευνα που έγινε προ δεκαπενταετίας. Σε άλλο πείραμα, του λονδρέζικου νοσοκομείου «
St. Georges», χρησιμοποίησαν έμπλαστρα βανίλιας σε ομάδα ανθρώπων που ήταν σε δίαιτα και παρατήρησαν ότι το άρωμά της προωθεί την απώλεια βάρους, μειώνοντας σημαντικά την όρεξη για γλυκά - κάτι που λέγεται ότι ισχύει και για τα κεριά βανίλιας, δίχως να έχει αποδειχτεί επιστημονικά. O κύριος χαρακτηρισμός της βανίλιας ως αφροδισιακού την ακολουθεί από την εποχή των Αζτέκων και επισφραγίστηκε από έρευνα του νευρολόγου Άλαν Χιρς στο Σικάγο, που απέδειξε την προτίμηση (τον ερωτικό ερεθισμό για την ακρίβεια) των ενήλικων ανδρών στη μυρωδιά της, σε σχέση με άλλες γλυκές μυρωδιές, όπως της λεβάντας, της κολοκυθόπιτας, της μαύρης γλυκόριζας και των ντόνατς. Επιπλέον, η βανίλια βοηθά τη χώνεψη, ανακουφίζει τις στομαχικές διαταραχές και τονώνει το νευρικό σύστημα.


Με τις συνταγές που ακολουθούν μπορείτε, με λίγα «φασόλια» βανίλιας, να αρωματίζετε τα γλυκά και τα επιδόρπιά σας για πολύ καιρό.



Ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
Βάλτε 1 «φασόλι» βανίλιας κομμένο στη μέση και σε κομματάκια μέσα σε 3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατέψτε τα καλά. Φυλάξτε τη ζάχαρη με τα κομμάτια της βανίλιας σε αεροστεγές βαζάκι και μετά από 2 εβδομάδες προσθέστε τη στα γλυκά και τα επιδόρπιά σας ή για να αρωματίσετε τον καφέ. Μπορείτε ακόμα να τη συσκευάσετε όμορφα και να τη χαρίσετε στους αγαπημένους σας.

Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας
Το εκχύλισμα βανίλιας δεν έχει ημερομηνία λήξης και παλαιώνει σαν καλό κρασί. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως φυσικό αρωματικό σε μια σειρά συνταγών. Κόψτε 4 «φασόλια» βανίλιας στη μέση και μετά σε κομματάκια 2,5 εκ. και αφήστε τα σε ένα γυάλινο βαζάκι. Στη συνέχεια, γεμίστε το με 1/2 φλιτζάνι λικέρ μπράντι και αφήστε το να «κάτσει» από 1 έως 6 μήνες. Σουρώστε το λικέρ από τα κομματάκια και το εκχύλισμα βανίλιας είναι έτοιμο για χρήση. Θα το συντηρήσετε σε σκοτεινό, δροσερό μέρος, αλλά κατά προτίμηση όχι στο ψυγείο.

Τι πρέπει να ξέρετε για τα «φασόλια» βανίλιας
Πώς να τα διαλέξετε. Τα «φασόλια» βανίλιας που θα αγοράσετε πρέπει να είναι ακέραια, να έχουν πλούσιο άρωμα και ελαιώδη υφή. Αποφύγετε αυτά που δεν μυρίζουν, είναι εύθραυστα, ξηρά ή μουχλιασμένα.
Τα είδη τους. Όπως είπαμε, ένα είδος βανίλιας χρησιμοποιείται περισσότερο στο εμπόριο ως αρωματικό και βελτιωτικό γεύσης: το είδος «Μπέρμπον» (
vanilla planifolia). Τα «φασόλια» του είναι μακριά και λεπτά, με παχύ φλοιό και ισχυρό άρωμα. Ένα άλλο είδος βανίλιας, που είναι φαγώσιμο αλλά χρησιμοποιείται αισθητά λιγότερο, είναι τα «φασόλια» Ταϊτής. Αυτά είναι κοντύτερα, παχύτερα, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε έλαιο βανίλιας στο εσωτερικό τους και λιγότερους σπόρους.
Πώς να τα συντηρήσετε. Τα «φασόλια» βανίλιας συντηρούνται σε δροσερά και σκιερά μέρη. Φροντίστε να τα φυλάξετε σε γυάλινα, αεροστεγή δοχεία.
Πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Στην πραγματικότητα, όλος ο καρπός έχει άρωμα, οπότε μπορείτε να κόψετε το «φασόλι» σε κομματάκια και να το χρησιμοποιείτε σε συνταγές, όταν θέλετε να προσθέσετε γεύση. Άλλη ιδέα είναι να βάλετε ένα ολόκληρο «φασόλι» σε μια κανάτα με λεμονάδα ή κρασί για να δώσετε άρωμα. Τα «φασόλια» έχουν τόσο δυνατή γεύση, που δεν εξαντλείται μετά την πρώτη χρήση τους. Μπορείτε, λοιπόν, όταν τα ροφήματά σας τελειώνουν, να τα χρησιμοποιείτε ξανά, αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε. Όταν πια θα έχει απομείνει μόνο ο φλοιός, χωρίς δυνατό άρωμα, βάλτε τη βανίλια στο βαζάκι του καφέ ή της ζάχαρης και θα τα αρωματίσει διακριτικά.

Die Frucht der Vanille
Liebestrank, Verdauung, regt das Nervensystem an.
Die Frucht der Vanille
Liebestrank, Verdauung, Regt Das Nervensystem ein.

Die Frucht der Vanille
Liebestrank, Verdauung, regt das Nervensystem an.
Le Fruit de la vanille
Philtre d'amour, de la Verdauung, stimule le système nerveux.
Die therapeutischen Eigenschaften
Eine Reihe von körperlichen und psychologischen Nutzen für Vanille seit Jahrhunderten. In der Aromatherapie ist die Vanille, dass es verbessert die Stimmung und wird bevorzugt, wenn man, um Energie zu steigern will. Wie wir alle wissen empirisch, Vanille ist auch die am meisten entspannenden und angenehmen Geruch, der vom amerikanischen Forschung 15 Jahre vorher gemacht worden ist, gezeigt. In einem anderen Experiment, das Londoner Krankenhaus «St. George », genutzt Vanille-Patches zu einer Gruppe von Menschen, die auf Diät waren und festgestellt, dass der Duft Gewichtsverlust, eine deutliche Verringerung der Appetit auf Süßes fördert - etwas, das gesagt wurde, trifft auf Vanille-Kerzen, die zwar nicht klinisch erprobte. Mr. O Charakterisierung von Vanille als Aphrodisiakum, da die Azteken und versiegelten Umfrage der Neurologe Alan Hirsch in Chicago, die eine Bevorzugung (die erotische Stimulation auf Präzision) von erwachsenen Männern in Geruch zeigte, verglichen mit anderen süßen Düften folgen wie Lavendel, den kolokythopitas, schwarze Lakritze und Donuts. Des Weiteren hilft die Vanille Verdauung, lindert Magenbeschwerden und regt das Nervensystem an.


Mit Rezepten, die Ihnen folgen, mit kleinen "Bohnen" mit Vanillegeschmack zu Süßspeisen und Desserts Sie für eine lange Zeit.



Zucker mit Vanille-Geschmack
Setzen Sie ein "Bohne" halbiert Vanille und gehackt in 3 Tassen Kristallzucker und gut mischen. Halten Sie den Zucker mit dem Vanillezucker Stücke in einem luftdichten Gefäß und nach 2 Wochen in Süßspeisen und Desserts oder zum Würzen Sie Kaffee hinzuzufügen. Sie können immer noch schöne Verpackung und ein Geschenk für Ihre Lieben.

Hausgemachte Vanille-Extrakt
Vanille-Extrakt hat kein Verfallsdatum und im Alter wie guter Wein. Sie können es als einen natürlichen Geschmack in einer Reihe von Rezepten zu verwenden. Cut 4 "Bohnen" Vanille in der Mitte und dann in 2,5 cm große Stücke und lassen sie in einem Glas. Dann füllen Sie ihn mit 1/2 Tasse Weinbrand Likör und lassen Sie es "sitzen" 1 bis 6 Monate. Belasten die Flotte von den Chips und Vanille-Extrakt ist einsatzbereit. Wir werden an einem dunklen, kühlen Ort, vorzugsweise aber nicht der Kühlschrank.

Was Sie über die "Bohnen" Vanille wissen
• Wie stehen zur Auswahl. Die "Bohnen" Vanilla Sie kaufen, sollte insgesamt einen reichen Geschmack und ölige Textur. Vermeiden Sie solche, die nicht riechen kann, sind spröde, trocken oder schimmelig.
• Die Arten. Wie wir bereits sagten, ist eine Art Vanille kommerziell als aromatischer Geschmack und verwendet: eine Art "Bourbon» (Vanilla planifolia). Die "Bohnen" sind lang und dünn, mit dicker Haut und kräftiges Aroma. Eine andere Art von Vanille, die essbar ist, aber viel weniger verwendet werden, sind die "Bohne" Tahiti. Diese sind kürzer, dicker, mit höheren Ölgehalt in Vanille und weniger Samen.
• Wie zu pflegen. Die "Bohnen" Vanille gehalten in kühlen und schattigen Plätzen. Achten Sie darauf, um es in Glas, luftdichten Behältern lagern.
• Wie man sie benutzt. In der Tat, all das Fruchtaroma, so können Sie die "Bohne" in kleine Stücke geschnitten und verwenden Sie es in den Rezepten, wenn Sie zum Würzen hinzufügen möchten. Eine weitere Idee ist, eine ganze "Bohne" in einen Krug mit Limonade oder Wein, um ihm Geschmack bringen. Die "Bohnen" sind so stark, Geschmack, nicht nach dem ersten Einsatz wird verschwinden. Du also, wenn man den Bereich der Getränke, wieder verwenden, nach dem Waschen und trocken. Wenn ich nur die Schale verlassen haben, ohne starkes Parfüm, legen Sie die Vanille in der Dose Kaffee oder Zucker und den unverwechselbaren Geschmack.
The fruit of Vanilla
Love potion, digestion, stimulates the nervous system.
Die Frucht der Vanille
Liebestrank, Verdauung, regt das Nervensystem an.

The fruit of Vanilla
Love potion, digestion, stimulates the nervous system.
Le fruit de la vanille
Philtre d'amour, de la digestion, stimule le système nerveux.
The therapeutic properties
A series of physical and psychological benefits attributable to vanilla for centuries. In aromatherapy, the vanilla is that it improves mood and is preferred when one wants to boost energy. As we all know empirically, vanilla is also the most relaxing and pleasant odor, which has been shown by American research done fifteen years before. In another experiment, the London hospital «St. George's », used vanilla patches to a group of people who were on a diet and found that the scent promotes weight loss, significantly reducing the appetite for sweets - something that is said applies to vanilla candles, while not clinically proven. Mr. O characterization of vanilla as an aphrodisiac to follow since the Aztecs and sealed survey of the neurologist Alan Hirsch in Chicago, which showed a preference (the erotic stimulation on precision) of adult men in odor, compared with other sweet scents such as lavender, the kolokythopitas, black licorice and donuts. Furthermore, the vanilla helps digestion, relieves upset stomach and stimulates the nervous system.


With recipes that follow you, with little "beans" vanilla flavored to sweets and desserts you for a long time.



Sugar with vanilla flavor
Put 1 "bean" cut in half vanilla and chopped into 3 cups granulated sugar and mix well. Keep the sugar with the vanilla pieces in an airtight jar and after 2 weeks add in sweets and desserts you or to flavor coffee. You can still beautiful packaging and a gift to your loved ones.

Homemade Vanilla Extract
Vanilla extract has no expiration date and aged like fine wine. You can use it as a natural flavor in a series of recipes. Cut 4 "beans" vanilla in the middle and then into 2.5 cm pieces and leave them in a glass jar. Then fill it with 1/2 cup liqueur brandy and let it "sit" from 1 to 6 months. Strain the liquor from the chips and vanilla extract is ready for use. We will maintain a dark, cool place, but preferably not the refrigerator.

What you should know about "beans" vanilla
• How to choose from. The "beans" vanilla you buy should be whole, have a rich flavor and oily texture. Avoid those that do not smell, are brittle, dry or moldy.
• The species. As we said, a kind of vanilla is used commercially as more aromatic and flavor: a kind of "Bourbon» (vanilla planifolia). The "beans" are long and thin, with thick skin and strong flavor. Another kind of vanilla, which is edible but is used much less, are the "bean" Tahiti. These are shorter, thicker, with higher oil content inside vanilla and fewer seeds.
• How to maintain. The "beans" vanilla kept in cool and shady places. Be sure to store it in glass, airtight containers.
• How to use them. In fact, all the fruit aroma, so you can cut the "bean" in small pieces and use it in recipes when you want to add flavor. Another idea is to put a whole "bean" in a jug with lemonade or wine to give it flavor. The "beans" are so strong flavor that will not disappear after the first use. You, then, when you run out of drinks, use them again, after the wash and dry. When I would have left only the shell, without strong perfume, put the vanilla in the jar of coffee or sugar and the distinctive flavor.

Le fruit de la vanille
Philtre d'amour, de la digestion, stimule le système nerveux.
Die Frucht der Vanille
Liebestrank, Verdauung, regt das Nervensystem un fichier.

Le fruit de la vanille
Philtre d'amour, de la digestion, stimule le système nerveux.
Le fruit de la vanille
Philtre d'amour, de la digestion, stimule le system nerveux.
Les propriétés thérapeutiques
Une série de bienfaits physiques et psychologiques attribuables à la vanille pendant des siècles. En aromathérapie, la vanille est qu'il améliore l'humeur et il est préférable lorsque l'on veut stimuler l'énergie. Comme nous le savons tous de façon empirique, la vanille est également l'odeur la plus agréable et relaxant, qui a été démontré par la recherche américaine fait quinze ans auparavant. Dans une autre expérience, l'hôpital de Londres «Saint- George », utilisé les correctifs de vanille à un groupe de personnes qui suivaient un régime et a constaté que l'odeur favorise la perte de poids, réduisant de manière significative l'appétit pour les bonbons - quelque chose qui est dit s'applique aux bougies de vanille, tout en n'étant pas prouvée cliniquement. M. O caractérisation de la vanille comme un aphrodisiaque à suivre depuis les Aztèques et les enquêtes scellée du neurologue Alan Hirsch à Chicago, qui affichaient une préférence (la stimulation érotique sur la précision) des hommes adultes dans l'odeur, par rapport à d'autres senteurs douces comme la lavande, les kolokythopitas, de réglisse noire et des beignes. En outre, la vanille aide à la digestion, soulage les maux d'estomac et stimule le système nerveux.


Avec des recettes qui vous suivent, avec peu "haricots" vanille aux bonbons et desserts vous pour une longue période.



Sucre à la vanille
Mettez 1 "haricot" réduire de moitié la vanille et coupées en 3 tasses de sucre granulé et bien mélanger. Gardez le sucre avec les morceaux de vanille dans un bocal hermétique et après 2 semaines ajouter à bonbons et desserts vous ou au café saveur. Vous pouvez toujours belle emballage et un cadeau à vos proches.

Extrait de vanille maison
Extrait de vanille n'a pas de date d'expiration et vieilli comme le bon vin. Vous pouvez l'utiliser comme un arôme naturel d'une série de recettes. Couper 4 "fèves" de vanille dans le milieu, puis en morceaux de 2,5 cm et de les laisser dans un bocal en verre. Puis remplissez-le avec 1/2 tasse de liqueur de cognac et laisser "reposer" de 1 à 6 mois. Filtrer la liqueur à partir de copeaux et d'extrait de vanille est prêt à l'emploi. Nous maintiendrons un endroit sombre, frais, mais de préférence pas au réfrigérateur.

Ce que vous devez savoir sur "les haricots" à la vanille
• Comment faire pour choisir. Le "fèves" de vanille que vous achetez doit être entier, ont une saveur riche et texture huileuse. Évitez ceux qui ne sentent pas, sont cassants, secs ou moisis.
• Les espèces. Comme nous l'avons dit, une sorte de vanille est utilisé commercialement comme plus aromatique et sa saveur: une sorte de «Bourbon» (vanille planifolia). Les "Haricots" sont longues et minces, avec une peau épaisse et de saveur forte. Un autre type de vanille, qui est comestible, mais est beaucoup moins utilisé, sont les "haricots" Tahiti. Ce sont courtes, plus épaisses, à teneur élevée en huile à l'intérieur les graines de vanille et moins.
• Comment maintenir. Le "fèves" de vanille conservés dans des endroits frais et ombragés. Assurez-vous de le stocker dans des récipients en verre hermétique,.
• Comment les utiliser. En fait, tout l'arôme de fruits, de sorte que vous pouvez couper le "haricot" en petits morceaux et l'utiliser dans des recettes où vous voulez ajouter de la saveur. Une autre idée est de mettre un ensemble de "haricot" dans un pot avec de la limonade ou du vin pour lui donner la saveur. Les "Haricots" sont la saveur si forte que ne va pas disparaître après la première utilisation. Vous, alors, quand vous êtes à court de boissons, les utiliser à nouveau, après le lavage et sec. Lorsque je l'aurais laissé que la coquille, sans parfum fort, mettre la vanille dans le pot de café ou de sucre et la saveur distinctive.