Sonntag, 28. Juli 2013

Estragon (Artemisia Dracunculus)



Estragon (Artemisia Dracunculus)
 Αρτεμισια  Εστραγκόν: Πλούσιο σε βιταμίνη C, θεωρείται κατάλληλο για περιπτώσεις δυσπε­ψίας, διατροφικών διαταραχών, τυμπανισμού και επώδυνης περιόδου.
Για την αρνορεξία, αντιμικροβιακό.                                                                                 Estragon (Artemisia Dracunculus)
Εστραγκόν
Συστηματική
Οικογένεια: Compositae (Asteraceae)
Υποοικογένεια: ποώδη
Tribus: Anthemideae
Subtribes: Artemisiinae
Γένος: Artemisia
Τύπος: Εστραγκόν
Επιστημονική ονομασία
Artemisia dracunculus

Εστραγκόν (Artemisia dracunculus) ξεπερασμένη, που ονομάζεται επίσης Δράκος και Dragun, είναι ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας ηλίανθου (Asteraceae) και σχετίζεται με σχετικά κοντά με το βερμούτ.

Τα διαθέσιμα στο εμπόριο νωπά ή ξερά εστραγκόν (καθώς και φαρμακευτικά Herba Dracunculi) προέρχεται από γεωργικές καλλιέργειες, κυρίως προέρχεται από τις βαλκανικές χώρες και την Ολλανδία σχετικά με τη γερμανική και την αυστριακή αγορά.
Περιεχόμενα



Είναι πολυετές ποώδες φυτό που φτάνει σε ύψος από 60 έως 150 εκατοστά. Τα πολυάριθμα αδύναμα τριχωτό, λόγχη-διαμορφωμένα φύλλα είναι άμισχα, ολόκληρο και ελαφρώς οδοντωτά. Το σπάνιο βότανο ανθοφορία έχει μικρά κίτρινα λουλούδια που βρίσκονται σε panicles.


Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τους νέους βλαστούς ή φύλλα που μπορούν να συλλέγονται πολλές φορές το χρόνο, για το καρύκευμα. Μέσω λεπτή γεύση γλυκάνισου της, τα φύλλα είναι μια λεπτή γεύση. Δεδομένου ότι το περιεχόμενο της καρύκευμα αιθέρια έλαια είναι το υψηλότερο λίγο πριν την ανθοφορία, 20 έως 30 εκατοστά είναι βλαστών συμβουλές κόψει αυτή τη στιγμή.

Το συχνά καλλιεργούνται, σποροπαραγωγικές ποικιλία "Ρωσική εστραγκόν" (Artemisia dracunculus var inodora) επιβίωσαν στους -10 ° C. Η άγονη "French Εστραγκόν" (Artemisia dracunculus var sativa) που ονομάζεται "γερμανική εστραγκόν» ή συνώνυμο πρέπει να είναι αγενή πολλαπλασιασμό και είναι ευαίσθητα σε παγετό. Συνήθως, η «ρωσική εστραγκόν" που καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο. Κατέχει λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αιθέριο έλαιο είναι μικρή γεύση εστραγκόν. Επίσης, ένα φυτοχημικό χαρακτηρισμός δείχνει σημαντικές διαφορές στην φλαβονοειδές δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Εστραγκόν χρησιμοποιείται για γεύση ξύδι και μουστάρδα για τη γεύση τουρσιά, τα πουλερικά, ρύζι ή βραστά ψάρια και σε σάλτσες και παραγωγή μαρινάδα (π.χ. σάλτσα béarnaise). Εστραγκόν είναι δίπλα στο μαϊντανό, σχοινόπρασο και σκαντζίκι στην κλασική γαλλική βότανο μείγμα πρόστιμα μυρωδικά.

Εστραγκόν έχει πεπτικές και διουρητικές και προωθεί τη ροή της χολής και περιέχει πολύ κάλιο. Σε σύγκριση των δύο ποικιλίες που εμφανίζονται στο ρωσικό εστραγκόν, ένα 4-5 φορές υψηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο. Έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτικό φυτό σε υδρωπικία, νωθρότητα νεφρών, απώλεια της όρεξης, αδυναμία και φούσκωμα στο στομάχι. Εστραγκόν πετρέλαιο ως εγχώρια θεραπεία ανακουφίζει από τους ρευματισμούς και μυϊκούς σπασμούς.

Συστατικά: Αιθέριο έλαιο (εστραγόλη, φαιλανδρένιο, οκιμένιο), φλαβονοειδή, τανίνες και πικρές ουσίες. Εστραγκόν περιέχει επίσης μικρές ποσότητες των βενζοδιαζεπινών delorazepam . Ωστόσο, τα ποσά που περιέχονται είναι τόσο μικρές ώστε να μην είναι φαρμακολογικώς συναφείς.

Πολλαπλασιασμός: με διαίρεση ριζωμάτων την άνοιξη. Πάρτε μοσχεύματα το καλοκαίρι.

Άλλα ονόματα: Αρτεμισία η δρακόντια
Το χειμώνα επιζεί μόνον το ριζικό του σύστημα, που εκτός από την κεντρική ρίζα έχει και πολλές οριζόντιες διακλαδώσεις. Τα φύλλα είναι λογχοειδή, μήκους έως 10 εκ. χρώματος πράσινου γυαλιστερού. Ο βλαστός είναι τρυφερός και έχει χρώμα καφέ-κοκκινωπό. Τα άνθη είναι μικρά, κίτρινου ή πρασίνου χρώματος, τα οποία σπάνια ανοίγουν πλήρως και εμφανίζονται τέλος καλοκαιριού. Στις περισσότερες γαλλικές ποικιλίες τα άνθη είναι στείρα και έτσι δεν παράγουν σπόρο, ενώ στις ρωσικές είναι γόνιμα.
Στο γένος Artemisia υπάρχουν πολλά αρωματικά, φαρμακευτικά ή άλλων χρήσεων φυτά όπως η αψιθιά (absinthium). Είναι πολύ κοινό είδος, αφού αυτοφύεται σε πάρα πολλές χώρες όλου του βορείου Ημισφαιρίου, μέχρι τη Σιβηρία.
Η αρτεμισία (εστραγκόν) ευδοκιμεί σε ποικιλία κλιμάτων, καθόσον αντέχει και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αλλά και τις χαμηλές του χειμώνα.
Τα τρυφερά φύλλα του γαλλικού εστραγκόν χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, σε σαλάτες, σάλτσες και γαρνιτούρες φαγητών. Τα ξηρά φύλλα του χρησιμοποιούνται για να αρωματίζουν το ξύδι και φυτικά βούτυρα. Το αιθέριο έλαιο του εστραγκόν έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Το εστραγκόν καλλιεργείται για τα φύλλα του, τα οποία διατίθενται στην αγορά νωπά ή αποξηραμένα. Τα φύλλα διατηρούν καλύτερα το άρωμά τους, όταν αποθηκεύονται σε αεροστεγή δοχεία. Τα φύλλα του γαλλικού εστραγκόν περιέχουν περίπου 2-3% αιθέριο έλαιο με κύρια συστατικά την εστραγκόλη (έως 80%) και την ισομερή με την εστραγκόλη ανηθόλη (10%). Τα φύλλα του ρωσικού περιέχουν περίπου 1%, με κύρια συστατικά το σαβινένιο (έως και 50%) και την μεθυλοευγενόλη (έως 30%). Το αιθέριο έλαιο του γαλλικού είναι πιο ευώδες και έχει μεγαλύτερη εμπορική αξία από το αιθέριο έλαιο του ρωσικού εστραγκόν.
Χρησιμεύει: Νεφρά, Το τσάϊ απο φύλλα και άνθη ενισχύει και υποστηρίζει της λειτουργίες των νεφρών.