Samstag, 27. Juli 2013

Ζαχαρι

Ζαχαρι



Η ζάχαρη (σακχαρόζη Επιστ. Ονομασία) είναι ένα κρυσταλλικό οργανικό γλυκαντικά περιλαμβάνουν δισακχαρίτες που δημιουργούνται από την επεξεργασία των διαφόρων φυτών. Συνδέοντας ένα μόριο γλυκόζης και ένα μόριο φρουκτόζης, όπως η φωτοσύνθεση των φυτικών κυττάρων. Μοριακό χημικό τύπο C12H22O11 και στην καθαρή μορφή του είναι λευκό και άχρωμο. Θερμαίνεται στους περίπου 200 ° C, μετατρέπεται σε μια κολλώδη μάζα και μια πικρή γεύση καφέ με τις καραμέλες. Όπως όλα πολυσακχαρίτες υδρολύονται σε αραιά οξέα ή βάσεις, ειδικότερα ένζυμα έτσι ώστε να χωρίζεται σε πολυσακχαρίτες συστατικά της. Καραμέλες συνήθως περιέχουν ζάχαρη.
Περιεχόμενα

H ζάχαρη λέξη ετυμολογικά προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Sarkara ,που αρχικά σήμαινε άμμο ή χαλίκι. Το παλιό Ινδικό gkaoura το όνομα προφανώς προέρχεται από το όνομα «Gur" παλιά ηγεμονία της Βεγγάλης. Σήμερα στην Ινδία ονομάζεται Άγκυρα.

Ζαχαροκάλαμου στην Ινδία, στο 1ο Καλλιεργημένα χιλιετία π.Χ., αλλά ήρθε στη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ευρώπη στο 8ο Αιώνα π.Χ. Η παραγωγή ζάχαρης στην Ινδία υποτίθεται ότι ήταν από την 3η Χιλιετία π.Χ. είναι γνωστή.

Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ζαχαρότευτλα, σφενδάμι, κριθάρι, σόργο, τα άγρια ​​χουρμαδιά, Palmyra παλάμη, παλάμη Τόντον, καρύδα zacharofoinika και ζαχαρούχο χυμό από giouvaia και NYPA έκανε. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο μεγαλώνει σε τροπικές περιοχές, με τη μορφή των ψηλών μίσχους που μοιάζουν με μπαμπού και ένα πάχος περίπου 2,5 cm και μέγιστο ύψος 3,5 μέτρων, το οποίο είναι κατάλληλο για την κοπή με ένα μαχαίρι. Τεύτλων ευδοκιμούν σε εύκρατα κλίματα (ΗΠΑ, Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα) και το ζαχαροκάλαμο είναι ένα τροπικό φυτό. Η παραγωγή ζάχαρης από ζαχαρότευτλα είναι πιο δύσκολη, επειδή περιέχουν φυσικές ουσίες και ακαθαρσίες οσμή (ακαθαρσίες) από ζαχαροκάλαμο.

Σήμερα παραγωγή γλυκόζης λόγω της απαιτούμενης βαριά μηχανήματα αναπτύσσονται και εκτελούνται από ειδικά διαμορφωμένο εργοστάσια που ονομάζεται βιομηχανία ζάχαρης. Προσθέστε τα υλικά ζάχαρη εργοστάσιο εργοστάσιο κομμένα κομμένα και πιέζεται σε πρέσες. Ο χυμός καθαρίζεται με την προσθήκη ασβέστη και στη συνέχεια βρασμένα σε ένα μερικό κενό (η οποία μειώνει τη θερμοκρασία ζέσεως) μέχρι ένα παχύ σιρόπι, Brown από τις συνοπτικές ακαθαρσίες. Οταν το νερό εξατμίζεται, η ζάχαρη συμπυκνώνεται, έτσι ώστε το υγρό δεν μπορεί πλέον να κρατήσει και να μετατραπεί σε στερεά κρυστάλλους. Οι υγροί κρύσταλλοι είναι παρόμοιο με το μηχάνημα που απομακρύνει το νερό από τα ρούχα όταν περιστρέφεται ξηραίνεται σε μια φυγόκεντρο, ένα διάτρητο τύμπανο. Το σιρόπι (μελάσα) απομακρύνεται για να δώσει ένα καφέ υγρό μίγμα ζάχαρης από τους μύκητες, τα βακτηρίδια, τη σκόνη, ίνες και διάφορα άλλα έντομα και φυτικά κατάλοιπα.

Η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη που παράγεται είτε από ζαχαρότευτλα ή ζαχαροκάλαμα. Το ακατέργαστο καφέ ζάχαρη στο εργοστάσιο επεξεργασίας όπου καθαρίζεται με έκπλυση, επαναδιάλυσης μάγειρας, μεταφέρονται για ανακρυστάλλωση και φυγοκεντρείται δύο φορές περισσότερο, η λευκή ζάχαρη σταδιακά. Η κλασική λευκή ζάχαρη καλείται, ανάλογα με το πάχος των κρυστάλλων (με αύξουσα σειρά), κρυσταλλικό (εξευγενισμένα), πρόστιμο (άχνη) και σκόνη (τήξη).



Είδος της ζάχαρης με πολύ λεπτούς κόκκους, συνήθως με περιεκτικότητα σε άμυλο καλαμποκιού 3%, έτσι ώστε να μην απορροφά την υγρασία. Ζύμη που χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή ειδών ζαχαροπλαστικής γάνωμα και συνήθως για διακόσμηση, όπως και στην βασιλική τήξη ή σαντιγί, επειδή η άμεση επίλυση.

Μαύρη ζάχαρη

Διάφορα είδη του καφέ ζάχαρη (muscovado (κορυφή), μαύρο (αριστερά), να ροδίσουν (δεξιά))

Περισσότερα αρωματικά, μολυσμένα χημικά (ή μερικώς καθαρισμένο) μαλακή ζάχαρη από κρυστάλλους σακχαρόζης με υπολείμματα ζαχαροκάλαμου ή μελάσας που παράγονται κυρίως από την εκ νέου προσθήκη της μελάσας για τη λευκή ζάχαρη από ζαχαρότευτλα. Η μαύρη ζάχαρη περιέχει από 3,5% μελάσα (καστανή ζάχαρη) σε 6,5% μελάσα (καστανή ζάχαρη) κατ 'όγκο. Κατά βάρος τα καφετιά ζάχαρη του εμπορίου με έως 10% μελάσας.

Kafetia ζάχαρη.

Αρωματικά, με μελάσα. Η ακατέργαστη ζάχαρη καφέ (ή ακατέργαστη ζάχαρη μόνο) είναι καστανή ζάχαρη από την πρώτη κρυστάλλωση της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο. Ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο, όταν στη συνέχεια έκανε θεραπεία, οι αποδόσεις περίπου 70% κατά βάρος της λευκής ζάχαρης.



Ντεμεράρα.

Ανοίξτε χρυσή καφέ ζάχαρη από Μαυρίκιο από χυμό ζαχαροκάλαμου. Ο χυμός θερμαίνεται για να εξατμιστεί το νερό και να κρυσταλλωθεί και ακαθαρσίες απομακρύνθηκαν με φυγοκέντρηση και ξήρανση του σακχάρου. Το όνομά του προέρχεται από την αποικία Demerara στη Γουιάνα, όπου ήταν αρχικά.

Jaggery

Παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο στην Ινδία με ειδική Palm τύπου και καταναλώνονται στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Ο συμπυκνωμένος χυμός από ζαχαροκάλαμο, η οποία έχει συνήθως κατασκευασμένα από χρυσό έως σκούρο καφέ χρώμα, που δεν διαχωρίζονται κρύσταλλοι και μελάσα. Μετά από εκχύλιση με 50% σακχαρόζη, ιμβερτοσάκχαρο και 20% έως 20% υγρασία, και άλλες υπολειμματική αδιάλυτες ουσίες, όπως τέφρα, πρωτεΐνη, και βαγάσσης.

Κύβους ζάχαρης.

Φτιαγμένο από όλα τα είδη της ζάχαρης σε ποτά και οφείλεται στην φορητότητας (όπως η ζάχαρη στο χαρτί συσκευασίας για προσωπική χρήση) χρησιμοποιείται. Σερβίρετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με μια λαβή ενός κουταλιού ή ειδικά αντικείμενα, η οποία έχει εξελιχθεί σε ευαίσθητα έργα τέχνης στο παρελθόν.

Ζάχαρη
Θρεπτικά συστατικά
παράγεται κρυσταλλική
(Ανά 100 γραμμάρια)
θεωρητική ενεργειακή απόδοση 387 kcal
0 g νερού.
Μακροθρεπτικά συστατικά
Λιπαρά 0 g
Κορεσμένα 0 g
Τα μονοακόρεστα 0 g
0 g πολυακόρεστα.
Ωμέγα-3 - 0 g
Ωμέγα-6-0 g
100 g υδατανθράκων.
εκ των οποίων σάκχαρα 99,9 g
Πρωτεΐνες 0 g
Ιχνοστοιχεία
Μέταλλα
1 mg του ασβεστίου.
Iron 0 mg.
0 mg μαγνησίου.
Κάλιο 2 mg.
0 mg νατρίου.
0 mg ψευδαργύρου.
0 mg χαλκού.
0 mg μαγγάνιο.
~ Mg Φώσφορος.
Βιταμίνες
Λιποδιαλυτές
Βιταμίνη Α I.U. 0
Η βιταμίνη D 0 Ι.ϋ
Βιταμίνη Ε 0 mg.
Βιταμίνη C 0 mg.
Διαλυτός
Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) 0 mg.
Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) 0 mg.
Βιταμίνη Β3 (νιασίνη) 0 mg.
Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ) 0 mg.
Η βιταμίνη Β6 mg 0.
Βιταμίνη Β7 (βιοτίνη) 0 mg.
Βιταμίνη Β9 (φολικό οξύ) 0 mg.
Βιταμίνη Β12 (κυανοκοβαλαμίνη) 0 mg.
Βιταμίνη C 0 mg.
Άλλος
0 mg καφεΐνης.
0 mg θεοβρωμίνης.
0 g τέφρας.
* Το σύμβολο ~ δεδομένη την έλλειψη στοιχείων στην Εγκυκλοπαίδεια
Πηγή πληροφοριών: USDA SR-21

Η ζάχαρη από απλούς υδατάνθρακες (δισακχαρίτες) και όχι με την εξαίρεση μερικών ιχνοστοιχείων σε πολύ μικρές ποσότητες.
Προβλήματα υγείας

Η ζάχαρη είναι υπεύθυνη για πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των αιτιών ευνοϊκό περιβάλλον για τη δημιουργία και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, είναι [συνδέονται σημ. 1] με την παχυσαρκία και την καταστροφή των δοντιών.
Οδοντικά προβλήματα

Η απομάκρυνση του σακχάρου στη στοματική κοιλότητα δημιουργώντας ένα όξινο περιβάλλον, με αποτέλεσμα τη διάβρωση των δοντιών. Με την αύξηση της κατανάλωσης ζάχαρης στις αναπτυγμένες χώρες αυξήθηκε τερηδόνας. Τα παιδιά ειδικά όξινα χυμούς, φρέσκα φρούτα και αναψυκτικά με υψηλά ποσά της φθοράς των δοντιών ζάχαρη.
Εγγραφές

 Για παράδειγμα, παρέχει 4 γραμμάρια (1 κουταλάκι του γλυκού) περίπου 16 θερμίδες. Η ενεργειακή απόδοση της ζάχαρης που περιέχει την ενέργεια συμπιεσμένο. Η ζάχαρη έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, απορροφάται εύκολα, λόγω της απλής δομής της και οδηγεί σε μια αύξηση του σακχάρου στο αίμα.