Τριφύλλι (Trifolium pratense)
Τριφύλλι του λιβαδιου οίκ.
Ψυχανθών (Papillionaceae).
Πρόκειται γιά τό κοινό τριφύλλι, που νεώτερες έρευνες, του βρήκαν εξαιρετικές διαιτητικές, άλλα και θεραπευτικές ιδιότητες, πού φαίνονται σάν απίθανες, ότι δηλαδή, τό τριφύλλι θεραπεύει τόν... «Καρκίνο» (!;).
Όπως και αν έχει, το τριφύλλι μέ τά εξαιρετικά συστατικά του είναι γνωστό ότι άπό αρχαιότατης εποχής είναι ή εξαίρετη τροφή γιά τά ζα πού βόσκουν στά λιβάδια ή, πού τρώγουν αρκετό φρέσκο — και στεγνό — τριφύλλι.
Τά λαμπρά αποτελέσματα τέτοιας εκλεκτής τροφής είναι πολύ γνωστά, εκείνο, πού δεν ήταν άλλοτε γνωστό, είναι ή μεγάλη περιεκτικότητα του, σέ ωφελιμότατα συστατικά καί οί απροσδόκητες θεραπευτικές του ιδιότητες.
Τό τριφύλλι, έκτος τών άλλων είναι εξαίρετο καθαριστικό του αίματος και δέν είναι απίθανο αυτή ή ιδιότητα του νά συντελή στή θεραπευτική του επίδραση μαζί με τή μεγάλη διαιτητική αξία του.
Καλή χρήση του, γίνεται όταν τρώγονται τά άνθη του ώμά — άφου πλυθούν καλά —.
Αλλά και ώς «τσάι» μέ ξερά άνθη του έχει νά προσφέρη πολλά.
Αυτό είναι τό τριφύλλι, που στόν άνθρωπο παλαιότερα φαινόταν κάτι ξένο σ' αυτόν καί...
ακατάλληλο.
Και πολύ πιθανόν νά μην έχουν ακόμη άποκαλυφθεί δλες οί αξιοθαύμαστες ιδιότητες του.
Ψυχανθών (Papillionaceae).
Πρόκειται γιά τό κοινό τριφύλλι, που νεώτερες έρευνες, του βρήκαν εξαιρετικές διαιτητικές, άλλα και θεραπευτικές ιδιότητες, πού φαίνονται σάν απίθανες, ότι δηλαδή, τό τριφύλλι θεραπεύει τόν... «Καρκίνο» (!;).
Όπως και αν έχει, το τριφύλλι μέ τά εξαιρετικά συστατικά του είναι γνωστό ότι άπό αρχαιότατης εποχής είναι ή εξαίρετη τροφή γιά τά ζα πού βόσκουν στά λιβάδια ή, πού τρώγουν αρκετό φρέσκο — και στεγνό — τριφύλλι.
Τά λαμπρά αποτελέσματα τέτοιας εκλεκτής τροφής είναι πολύ γνωστά, εκείνο, πού δεν ήταν άλλοτε γνωστό, είναι ή μεγάλη περιεκτικότητα του, σέ ωφελιμότατα συστατικά καί οί απροσδόκητες θεραπευτικές του ιδιότητες.
Τό τριφύλλι, έκτος τών άλλων είναι εξαίρετο καθαριστικό του αίματος και δέν είναι απίθανο αυτή ή ιδιότητα του νά συντελή στή θεραπευτική του επίδραση μαζί με τή μεγάλη διαιτητική αξία του.
Καλή χρήση του, γίνεται όταν τρώγονται τά άνθη του ώμά — άφου πλυθούν καλά —.
Αλλά και ώς «τσάι» μέ ξερά άνθη του έχει νά προσφέρη πολλά.
Αυτό είναι τό τριφύλλι, που στόν άνθρωπο παλαιότερα φαινόταν κάτι ξένο σ' αυτόν καί...
ακατάλληλο.
Και πολύ πιθανόν νά μην έχουν ακόμη άποκαλυφθεί δλες οί αξιοθαύμαστες ιδιότητες του.