Samstag, 21. Juli 2012




Αγγινάρα         Artischocke        The artichoke      l'artichaut

 ΑΓΚΙΝΑΡΑ  ( Cynara scolymus- Artichoke)

Η Αγκινάρα  περιέχει την ουσία κυναρίνη (Cynarin)  και μεγάλη  ποσότητα φλαβονοειδών, έχουν ευεργετική δράση στην προστασία του συκωτιού ενώ βοηθούν και στην αποτοξίνωση ενός ζωικού οργανισμού.

Artischocke (Cynara scolymus-Artischocke)
Die Artischocke enthält die Substanz kynarini (Cynarin) und eine große Menge an Flavonoiden, haben eine wohltuende Wirkung für den Schutz der Leber und helfen zu entgiften und tierischen Körpers.

ARTICHOKE (Cynara scolymus-Artichoke)
The Artichoke contains the substance kynarini (Cynarin) and a large quantity of flavonoids, have a beneficial effect in protecting the liver and help detoxify and an animal body.

Artichaut (Cynara scolymus-Artichaut)
L'artichaut contient la substance (Cynarine) kynarini et une grande quantité de flavonoïdes ont des effets bénéfiques dans la protection du foie et contribue à la désintoxication et un corps animal.


 Η αγγινάρα
Περιέχει αρκετό νερό (84,94 γραμμ./100 γραμμ.), έχει λίγες θερμίδες (47 θερμίδες /100 γραμμ.), πολύ υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών (3,27 γραμμ. /100 γραμμ.) και φυτικών ινών (5,4 γραμμ/100 γραμμ.), ελάχιστα λιπαρά (0,15 γραμμ. /100 γραμμ.) και λογική ποσότητα ζάχαρης (1,1 γραμμ. /100 γραμμ.).

Μέταλλα
Η αγγινάρα είναι πολύ πλούσια σε μαγνήσιο (60
mg/100 γραμμ.) και ποτάσιο (370 mg/100 γραμμ.), δύο πολύ σημαντικά μέταλλα για την άμυνα του οργανισμού στις καρδιοπάθειες και την καλή κατάσταση όλων των οργάνων γενικότερα. Περιέχει επίσης μαγγάνιο, σίδηρο και φώσφορο σε λογικές ποσότητες.

Βιταμίνες
Η κυρίαρχη βιταμίνη είναι η
C (11,7 mg/100 γραμμ.) το γνωστό αντιοξειδωτικό, αλλά περιέχει επίσης νιασίνη και βιταμίνη Β6 σε αναλογικά μικρότερες ποσότητες.

Die Artischocke

Es enthält genug Wasser (84,94 g gramm./100.), Hat wenig Kalorien (47 Kalorien / 100 Gr.), Sehr hohe Protein (3,27 g. / 100 gr.) Und Lichtwellenleiter (5,4 Gramm / 100 g.), sehr wenig Fett (0,15 g. / 100 Gr.) eine angemessene Menge an Zucker (1,1 g. / 100 g.).

Metals
Die Artischocke ist sehr reich an Magnesium (60 mg/100 g.) Und Kalium (370 mg/100 g.), Zwei wichtige Mineralien für die körpereigenen Abwehrkräfte zu Herzkrankheiten und Erhaltung aller Organe im Allgemeinen. Es enthält auch Mangan, Eisen und Phosphor in vernünftigen Mengen.

Vitamine
Der Souverän ist das Vitamin C (11,7 mg/100 g). Die bekannte Antioxidans, enthält aber auch Niacin und Vitamin B6 in kleineren Mengen in einem angemessenen Verhältnis.

The artichoke
It contains enough water (84.94 g gramm./100.), Has few calories (47 calories / 100 gr.), Very high protein (3.27 g. / 100 gr.) And fiber (5.4 grams / 100 g.), very little fat (0.15 g. / 100 gr.) a reasonable quantity of sugar (1.1 g. / 100 g.).
metals
 
The artichoke is very rich in magnesium (60 mg/100 g.) And potassium (370 mg/100 g.), Two very important minerals for the body's defenses to heart disease and preservation of all organs in general. It also contains manganese, iron and phosphorus in reasonable quantities.

vitamins
The sovereign is the vitamin C (11,7 mg/100 g.) The known antioxidant, but also contains niacin and vitamin B6 in smaller quantities in proportion
.

l'artichaut
Il contient suffisamment d'eau (84,94 g gramm./100.), At-peu de calories (47 calories / 100 gr.), Des protéines de très haute (3,27 g. / 100 gr.) Et en fibres (5,4 grammes / 100 g.), très peu de graisse (0,15 g. / 100 gr.) une quantité raisonnable de sucre (1,1 g. / 100 g.).

Métaux
L'artichaut est très riche en magnésium (60 mg/100 g.) Et le potassium (370 mg/100 g.), Deux minéraux très importants pour les défenses du corps aux maladies cardiaques et à la préservation de tous les organes en général. Il contient aussi du manganèse, du fer et du phosphore en quantités raisonnables.

Vitamines
Le souverain est la vitamine C (11,7 mg/100 g.) Le antioxydant connu, mais aussi contient de la niacine et la vitamine B6 en plus petites quantités en proportion.


 
Αγκινάρες αλά Αριστειδης

Υλικά: 
10-12 φρέσκες αγκινάρες ή κατεψυγμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό ψιλοκομμένο (ή τριμμένο) κρεμμύδι
6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
8 μέτριες πατάτες κομμένες σε τέταρτα
100 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό (προαιρετικά)
χυμός 3 λεμονιών
Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, εάν είναι φρέσκες, αφαιρώντας το κοτσάνι τους, τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κόβοντας τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα.
Αφαιρούμε με μαχαίρι το χνούδι τους και τις ρίχνουμε αμέσως σε μια λεκάνη με νερό και χυμό 2 λεμονιών, για να μη μαυρίσουν, μέχρι να τις μαγειρέψουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι  και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τις αγκινάρες με το κοτσάνι προς τα επάνω, τα καρότα, τον αρακά, αν βάλουμε και τον άνηθο.  Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζονται οι αγκινάρες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για 30 περίπου λεπτά και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό. Χτυπάμε το αυγό με το χυμό ενός λεμονιού, ρίχνουμε μέσα λίγη από τη σάλτσα του φαγητού, τα χτυπάμε όλα μαζί και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα κουνώντας την έτσι, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού.
Εάν δε μας αρέσει το αυγολέμονο, τότε μόλις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού.

Εάν μαγειρέψουμε φρέσκες αγκινάρες, για να μη μαυρίσουν τα χέρια μας, όταν τις καθαρίζουμε, καλό θα είναι να φοράμε γάντια μιας χρήσεως.

Artischocken ala Aristides

Materialien:

10-12 frische oder gefrorene Artischocken

1 Tasse Olivenöl

1 mittelgroße, fein gehackt (oder geriebene) Zwiebel

6 Frühlingszwiebeln in Ringe

2 mittelgroße Möhren, in Scheiben geschnitten

8 mittelgroße Kartoffeln, in Viertel geschnitten

100 gr. frische oder gefrorene Erbsen (optional)

1/2 Bund gehackter Dill

Salz, Pfeffer

1 Ei (optional)

Zitronensaft  von 3 zitrone

Ausführung:

Artischocken schälen, wenn frisch, Entfernen der Stiele ihrer harten äußeren Blätter und schneiden Sie die Kanten der übrigen Blätter.

Entfernen Sie das Tuch mit einem Messer und werfen Sie sie sofort in eine Schüssel mit Wasser und Saft von 2 Zitronen, nicht zu bräunen, bis die Köchin.

In einem Topf das Öl erhitzen und braten Sie die Zwiebeln und Frühlingszwiebeln. Kartoffeln hinzufügen und rühren für 1-2 Minuten.

Legen Sie die Artischocken mit den Stiel nach oben, Karotten, Erbsen, Weitergabe und Dill. Salz und Pfeffer und mit heißem Wasser aufgießen, um sie so abdecken, dass die Artischocken. Den Topf zudecken und lassen das Essen kochen, bis Gemüse weich sind ca. 30 Minuten und ließ mit ein wenig Soße.

Bei Bedarf fügen Sie ein wenig mehr heißes Wasser. Schlagen Sie das Eiweiß mit dem Saft einer Zitrone, gießen Sie ein wenig Soße aus der Nahrung, der Beat alle zusammen und gießen Sie die Mischung in den Topf, um so zu schütteln, dass das Ei-Zitronen-Sauce überall hin.


Wenn wir nicht wie die Zitronen-Sauce, dann nur zurücktreten Den Topf vom Herd nehmen, streuen Sie das Essen mit Zitronensaft.

Wenn Sie frische Artischocken kochen, nicht auf unsere Hände zu schwärzen, wenn Sie Reinigung, ist es ratsam, Einmalhandschuhe zu tragen.


Artichokes ala Aristides
 
Materials:
10-12 fresh or frozen artichokes
1 cup olive oil
1 medium, finely chopped (or grated) onion
6 spring onions into rings
2 medium carrots, sliced
8 medium potatoes, cut in quarters
100 gr. fresh or frozen peas (optional)
1/2 bunch chopped dill
Salt, pepper
1 egg (optional)
lemon juice 3
Execution:
Peel artichokes, if fresh, removing the stalk their hard outer leaves and cutting the edges of the remaining leaves.
Remove the cloth with a knife and throw them immediately into a bowl with water and juice of 2 lemons, not to tan, until the cook.
In a saucepan heat oil and saute the onion and green onions. Add the potatoes and stir for 1-2 minutes.
Place the artichokes with the stalk upwards, carrots, peas, passing and dill. Salt and pepper and add hot water to cover them so that the artichokes. Cover the pot and let the food simmer until vegetables are tender about 30 minutes and left with a little sauce.
If necessary add a little more hot water. Beat the egg with the juice of a lemon, pour a little sauce from the food, the beat all together and pour the mixture into the pot to shake so that the egg-lemon sauce to go everywhere.
If we do not like the lemon sauce, then just withdraw the saucepan from the heat, sprinkle the food with lemon juice.

If you cook fresh artichokes, not to blacken our hands, when you're cleaning, it is advisable to wear disposable gloves.


Artichauts Aristide ala
 
Matériaux:
10-12 artichauts frais ou congelés
1 tasse d'huile d'olive
1 moyen, haché finement (ou râpé) d'oignon
6 oignons en rondelles
2 carottes moyennes, en tranches
8 pommes de terre moyennes, coupées en quartiers
100 gr. petits pois frais ou congelés (en option)
1/2 bouquet d'aneth haché
Sel, poivre
1 œuf (facultatif)
jus de citron 3
Exécution:
Peel artichauts, si frais, enlever la tige de leurs durs feuilles extérieures et la découpe des bords des feuilles restantes.
Retirez le chiffon avec un couteau et de les jeter immédiatement dans un bol avec de l'eau et le jus de 2 citrons, de ne pas bronzer, jusqu'à ce que le cuisinier.
Dans une casserole, chauffer l'huile et faire revenir l'oignon et les oignons verts. Ajouter les pommes de terre et remuer pendant 1-2 minutes.
Placez les artichauts avec les haut tige, carottes, petits pois, les passes et à l'aneth. Saler et poivrer et ajouter l'eau chaude pour les couvrir, afin que les artichauts. Couvrir la casserole et laisser mijoter jusqu'à ce que la nourriture que les légumes soient tendres, environ 30 minutes et sont repartis avec un peu de sauce.
Si nécessaire, ajouter un peu d'eau plus chaude. Battez l'œuf avec le jus d'un citron, versez un peu de sauce de la nourriture, le rythme tout ensemble et verser le mélange dans le pot pour secouer pour que la sauce aux oeufs et au citron pour aller partout.
Si nous n'aimons pas la sauce au citron, puis juste retirer la casserole du feu, saupoudrer les aliments avec du jus de citron.

Si vous faites cuire les artichauts frais, de ne pas noircir les mains, quand vous êtes le nettoyage, il est conseillé de porter des gants jetables.