καρότο
Το καρότο κατά την αρχαιότητα ήταν από τα πιο πολύτιμα
λαχανικά με φαρμακευτικές δράσεις.
Το καρότο είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, ευεργετώντας την όραση, αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το καρότο είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, ευεργετώντας την όραση, αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η β-καροτίνη, η πορτοκαλί χρωστική ουσία (υπεύθυνη για
το χρώμα του καρότου) διαθέτει ξεχωριστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες,
αποτρέποντας την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών και εν τέλει
προστατεύοντας τα κύτταρα. Το βήτα-καροτένιο έχει σπουδαίες αντιγηραντικές
ιδιότητες, γιατί μετατρεπόμενο σε βιταμίνη Α ενισχύει την ίδια την παραγωγή
της.
Τα καρότα αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Ε. Τα τρόφιμα
που περιέχουν βιταμίνη Ε εμποδίζουν τη δημιουργία στένωσης στις , αναστέλλοντας
την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης, ενώ εχουν και αντιγηραντικη δραση.
Μάλιστα ο συνδυασμός της β-καροτίνης με τις βιταμίνες
Ε και C, όπως συμβαίνει στα καρότα,
προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα.
ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΡΟΤΟΥ/ 100ΓΡ:
ΘΕΡΜΙΔΕΣ:35
ΚΑΡΟΤΙΝΗ (ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΒΙΤ. Α):8115 ΜΙΚΡΟΓΡ
ΑΣΒΕΣΤΙΟ: 25MG
ΜΑΓΝΗΣΙΟ: 3MG
BITAMINH Ε: 0.56MG
ΒΙΤΑΜΙΝΗ C: 6MG
ΠΗΓΗ: «ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», Α. ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΡΜΙΔΕΣ:35
ΚΑΡΟΤΙΝΗ (ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΒΙΤ. Α):8115 ΜΙΚΡΟΓΡ
ΑΣΒΕΣΤΙΟ: 25MG
ΜΑΓΝΗΣΙΟ: 3MG
BITAMINH Ε: 0.56MG
ΒΙΤΑΜΙΝΗ C: 6MG
ΠΗΓΗ: «ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», Α. ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ (Α,Ε),ΟΤΑΝ
ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΟΤΕ ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥΣ!!
τρώγεται ωμό σκέτο (το καλύτερο), σε σαλάτες (αποτελεί
πολύ καλό συνοδευτικό του λάχανου), τουρσί ή μαγειρεμένο (είναι βασικό
συστατικό στη φασολάδα, επίσης ταιριάζει άριστα και με τον αρακά). Επειδή η
β-καροτίνη ενισχύει τη δυνατότητα απορρόφησης του σιδήρου, είναι πολύ καλό να
συνοδεύουμε με καρότο τις πηγές σιδήρου (πχ κόκκινο κρέας, φακές, σπανάκι κα)
Karotte
Die Karotte in der Antike war das wertvollste Gemüse mit medizinischen Wirkungen.
Die Karotte ist eine gute Quelle von Vitamin A, evergetontas Anblick, aber das Immunsystem.
Die Beta-Carotin, das orangefarbene Pigment (verantwortlich für die Farbe der Karotten) hat eine eindeutige antioxidative Eigenschaften und verhindert die zerstörerische Wirkung von freien Radikalen und letztlich den Schutz der Zellen. Die Beta-Carotin hat eine große Anti-Aging-Eigenschaften, weil in Vitamin A umgewandelt steigert die Produktion selber.
Karotten sind eine gute Quelle für Vitamin E. Vitamin E Lebensmittel, die verhindern, dass die Schaffung der Stenose durch die Hemmung der Oxidation von "schlechte" Cholesterin, während und haben Anti-Aging-Effekte.
In der Tat führt die Kombination von Beta-Carotin mit Vitamin E und C, wie es in Karotten, noch größere antioxidative Kapazität.
NIEDERLASSUNG der Karotte / 100gr:
Kalorien: 35
Carotin (BIT PRODROMOS A.): 8115 MIKROGR
CALCIUM: 25mg
MAGNESIUM: 3MG
BITAMINH Q: 0.56MG
VITAMIN C: 6mg
Quelle: "Nährwerttabellen", A. Trichopoulou
Denn es enthält LIPODIALYTES Vitamine (A, E) In Verbindung mit dem Carrot Oil BEGLEITETE, dann die Absorption Gefälligkeiten!
roh gegessen geradeaus (das Beste), Salate (ein sehr guter Begleitung von Kohl), gebeizt oder gekocht (es ist ein wichtiger Bestandteil in der Suppe, passt ebenfalls gut mit den Erbsen). Da Beta-Carotin kann die Absorption von Eisen ist sehr gut, mit Karotte Quellen für Eisen (zB rotes Fleisch, Linsen, Spinat etc.) begleiten
Die Karotte in der Antike war das wertvollste Gemüse mit medizinischen Wirkungen.
Die Karotte ist eine gute Quelle von Vitamin A, evergetontas Anblick, aber das Immunsystem.
Die Beta-Carotin, das orangefarbene Pigment (verantwortlich für die Farbe der Karotten) hat eine eindeutige antioxidative Eigenschaften und verhindert die zerstörerische Wirkung von freien Radikalen und letztlich den Schutz der Zellen. Die Beta-Carotin hat eine große Anti-Aging-Eigenschaften, weil in Vitamin A umgewandelt steigert die Produktion selber.
Karotten sind eine gute Quelle für Vitamin E. Vitamin E Lebensmittel, die verhindern, dass die Schaffung der Stenose durch die Hemmung der Oxidation von "schlechte" Cholesterin, während und haben Anti-Aging-Effekte.
In der Tat führt die Kombination von Beta-Carotin mit Vitamin E und C, wie es in Karotten, noch größere antioxidative Kapazität.
NIEDERLASSUNG der Karotte / 100gr:
Kalorien: 35
Carotin (BIT PRODROMOS A.): 8115 MIKROGR
CALCIUM: 25mg
MAGNESIUM: 3MG
BITAMINH Q: 0.56MG
VITAMIN C: 6mg
Quelle: "Nährwerttabellen", A. Trichopoulou
Denn es enthält LIPODIALYTES Vitamine (A, E) In Verbindung mit dem Carrot Oil BEGLEITETE, dann die Absorption Gefälligkeiten!
roh gegessen geradeaus (das Beste), Salate (ein sehr guter Begleitung von Kohl), gebeizt oder gekocht (es ist ein wichtiger Bestandteil in der Suppe, passt ebenfalls gut mit den Erbsen). Da Beta-Carotin kann die Absorption von Eisen ist sehr gut, mit Karotte Quellen für Eisen (zB rotes Fleisch, Linsen, Spinat etc.) begleiten
carrot
The carrot in antiquity was the most valuable vegetable with medicinal effects.
The carrot is a good source of vitamin A, evergetontas sight, but the immune system.
The beta-carotene, the orange pigment (responsible for the color of carrots) has a unique antioxidant properties, preventing the destructive action of free radicals and ultimately protecting cells. The beta-carotene has great anti-aging properties, because converted into vitamin A enhances the production itself.
Carrots are a good source of vitamin E. Foods containing vitamin E prevent the creation of the stenosis by inhibiting the oxidation of "bad" cholesterol while and have anti-aging effects.
Indeed, the combination of beta-carotene with vitamins E and C, as happens in carrots, gives even greater antioxidant capacity.
ESTABLISHMENT OF CARROT / 100GR:
CALORIES: 35
Carotene (BIT PRODROMOS. A): 8115 MIKROGR
CALCIUM: 25MG
MAGNESIUM: 3MG
BITAMINH Q: 0.56MG
VITAMIN C: 6MG
SOURCE: "FOOD COMPOSITION TABLES", A. Trichopoulou
Because it contains LIPODIALYTES VITAMINS (A, E) WHEN ACCOMPANIED WITH THE CARROT OIL, THEN THE ABSORPTION favors!
eaten raw straight (the best), salads (a very good accompaniment of cabbage), pickled or cooked (it is a key ingredient in the soup, also fits well with the peas). Because beta-carotene can enhance absorption of iron is very good to accompany with carrot sources of iron (eg red meat, lentils, spinach etc)
The carrot in antiquity was the most valuable vegetable with medicinal effects.
The carrot is a good source of vitamin A, evergetontas sight, but the immune system.
The beta-carotene, the orange pigment (responsible for the color of carrots) has a unique antioxidant properties, preventing the destructive action of free radicals and ultimately protecting cells. The beta-carotene has great anti-aging properties, because converted into vitamin A enhances the production itself.
Carrots are a good source of vitamin E. Foods containing vitamin E prevent the creation of the stenosis by inhibiting the oxidation of "bad" cholesterol while and have anti-aging effects.
Indeed, the combination of beta-carotene with vitamins E and C, as happens in carrots, gives even greater antioxidant capacity.
ESTABLISHMENT OF CARROT / 100GR:
CALORIES: 35
Carotene (BIT PRODROMOS. A): 8115 MIKROGR
CALCIUM: 25MG
MAGNESIUM: 3MG
BITAMINH Q: 0.56MG
VITAMIN C: 6MG
SOURCE: "FOOD COMPOSITION TABLES", A. Trichopoulou
Because it contains LIPODIALYTES VITAMINS (A, E) WHEN ACCOMPANIED WITH THE CARROT OIL, THEN THE ABSORPTION favors!
eaten raw straight (the best), salads (a very good accompaniment of cabbage), pickled or cooked (it is a key ingredient in the soup, also fits well with the peas). Because beta-carotene can enhance absorption of iron is very good to accompany with carrot sources of iron (eg red meat, lentils, spinach etc)
carotte
La carotte dans l'antiquité était le légume le plus précieux effets médicinaux.
La carotte est une bonne source de vitamine A, de la vue evergetontas, mais le système immunitaire.
Le bêta-carotène, le pigment orange (responsable de la couleur des carottes) dispose d'une des propriétés antioxydantes uniques, ce qui empêche l'action destructrice des radicaux libres et, finalement, la protection des cellules. Le bêta-carotène a de grandes propriétés anti-vieillissement, car converti en vitamine A améliore la production elle-même.
Les carottes sont une bonne source de vitamine E. Les aliments contenant de la vitamine E empêcher la création de la sténose en inhibant l'oxydation du "mauvais" cholestérol tout et ont des effets anti-vieillissement.
En effet, la combinaison de bêta-carotène avec vitamine E et C, comme c'est le cas dans les carottes, donne la capacité antioxydante plus grande encore.
ETABLISSEMENT DE CAROTTE / 100GR:
CALORIES: 35
Carotène (Prodromos un peu.): 8115 MIKROGR
CALCIUM: 25MG
MAGNESIUM: 3MG
BITAMINH Q: 0.56MG
VITAMINE C: 6MG
SOURCE: "tables de composition alimentaire", A. Trichopoulou
Parce qu'il contient des vitamines LIPODIALYTES (A, E) lorsqu'elle est accompagnée avec de l'huile, puis les CAROTTE favorise l'absorption!
mangé premières droites (le meilleur), des salades (un accompagnement très bonne de chou), marinés ou cuits (il est un ingrédient clé dans la soupe, s'adapte aussi bien avec les petits pois). Parce que le bêta-carotène peut augmenter l'absorption du fer est très bon pour accompagner avec des sources de carottes de fer (par exemple la viande rouge, lentilles, etc épinards)
La carotte dans l'antiquité était le légume le plus précieux effets médicinaux.
La carotte est une bonne source de vitamine A, de la vue evergetontas, mais le système immunitaire.
Le bêta-carotène, le pigment orange (responsable de la couleur des carottes) dispose d'une des propriétés antioxydantes uniques, ce qui empêche l'action destructrice des radicaux libres et, finalement, la protection des cellules. Le bêta-carotène a de grandes propriétés anti-vieillissement, car converti en vitamine A améliore la production elle-même.
Les carottes sont une bonne source de vitamine E. Les aliments contenant de la vitamine E empêcher la création de la sténose en inhibant l'oxydation du "mauvais" cholestérol tout et ont des effets anti-vieillissement.
En effet, la combinaison de bêta-carotène avec vitamine E et C, comme c'est le cas dans les carottes, donne la capacité antioxydante plus grande encore.
ETABLISSEMENT DE CAROTTE / 100GR:
CALORIES: 35
Carotène (Prodromos un peu.): 8115 MIKROGR
CALCIUM: 25MG
MAGNESIUM: 3MG
BITAMINH Q: 0.56MG
VITAMINE C: 6MG
SOURCE: "tables de composition alimentaire", A. Trichopoulou
Parce qu'il contient des vitamines LIPODIALYTES (A, E) lorsqu'elle est accompagnée avec de l'huile, puis les CAROTTE favorise l'absorption!
mangé premières droites (le meilleur), des salades (un accompagnement très bonne de chou), marinés ou cuits (il est un ingrédient clé dans la soupe, s'adapte aussi bien avec les petits pois). Parce que le bêta-carotène peut augmenter l'absorption du fer est très bon pour accompagner avec des sources de carottes de fer (par exemple la viande rouge, lentilles, etc épinards)
Καρότα
καραμελωμένα
Υλικά:
500 γρ.τρυφερά καρότα
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
300 ml ζωμός λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
Εκτέλεση:
Βαζουμε σε κατσαρόλα τα καρότα, το βούτυρο, το ζωμό
λαχανικών, τη ζάχαρη και το μηλόξυδο, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρουν
βράση.
Στη συνέχεια βγάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για
10 περίπου λεπτά, ώσπου τα υγρά να γίνουν σαν σιρόπι και τα καρότα να μαλακώσουν
χωρίς να λιώσουν.
karamellisierten Karotten
Materialien:
500 gr.tryfera Karotten
50 gr. frischer Butter
300 ml Gemüsebrühe
2 EL brauner Zucker
2 Esslöffel Apfelessig
Ausführung:
Setzen Sie in einem Topf Möhren, Butter, Gemüsebrühe, Zucker und Apfelessig, zu bedecken und aufkochen lassen.
Dann den Deckel abnehmen und kochen für ca. 10 Minuten, bis die Flüssigkeit wie Sirup zu werden und Karotten weich sind, ohne geschmolzen.
Materialien:
500 gr.tryfera Karotten
50 gr. frischer Butter
300 ml Gemüsebrühe
2 EL brauner Zucker
2 Esslöffel Apfelessig
Ausführung:
Setzen Sie in einem Topf Möhren, Butter, Gemüsebrühe, Zucker und Apfelessig, zu bedecken und aufkochen lassen.
Dann den Deckel abnehmen und kochen für ca. 10 Minuten, bis die Flüssigkeit wie Sirup zu werden und Karotten weich sind, ohne geschmolzen.
caramelized
carrots
materials:
500 gr.tryfera carrots
50 gr. fresh butter
300 ml vegetable stock
2 tablespoons brown sugar
2 tablespoons cider vinegar
execution:
Put in a saucepan carrots, butter, vegetable broth, sugar and cider vinegar, to cover and let it boil.
Then remove the lid and simmer for about 10 minutes until the liquid to become like syrup and carrots are tender without being melted.
materials:
500 gr.tryfera carrots
50 gr. fresh butter
300 ml vegetable stock
2 tablespoons brown sugar
2 tablespoons cider vinegar
execution:
Put in a saucepan carrots, butter, vegetable broth, sugar and cider vinegar, to cover and let it boil.
Then remove the lid and simmer for about 10 minutes until the liquid to become like syrup and carrots are tender without being melted.
Carottes caramélisées
Matériaux:
500 carottes gr.tryfera
50 gr. beurre frais
300 ml de bouillon de légumes
2 cuillères à soupe de sucre brun
2 cuillères à soupe de vinaigre de cidre
exécution:
Mettez les carottes dans une casserole a, du beurre, de bouillon de légumes, le sucre et le vinaigre de cidre, couvrir et laisser bouillir.
Ensuite, retirez le couvercle et laisser mijoter pendant environ 10 minutes jusqu'à ce que le liquide de devenir comme le sirop et les carottes soient tendres sans être fondu.
Matériaux:
500 carottes gr.tryfera
50 gr. beurre frais
300 ml de bouillon de légumes
2 cuillères à soupe de sucre brun
2 cuillères à soupe de vinaigre de cidre
exécution:
Mettez les carottes dans une casserole a, du beurre, de bouillon de légumes, le sucre et le vinaigre de cidre, couvrir et laisser bouillir.
Ensuite, retirez le couvercle et laisser mijoter pendant environ 10 minutes jusqu'à ce que le liquide de devenir comme le sirop et les carottes soient tendres sans être fondu.